به گزارش ایرنا، روزنامه اتریشی 'استاندارد' در گزارشی ضمن انتقاد از اسراییل به جهت مخفی كاری در زمینه برنامه اتمی اش، تاكید كرد: در مباحث تسلیحات هسته ای نباید به اسراییل اطمینان كرد.
این روزنامه یادآور شد كه اسراییل مخالف برگزاری كنفرانسی در مورد ' خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای و دیگر سلاحهای كشتار جمعی ' است كه قرار است اواخر سال 2012 و اوائل سال 2013 در هلسینكی برگزار شود.
روزنامه استاندارد با اشاره به اینكه در خاورمیانه فقط اسراییل دارای سلاح هسته ای است، نوشت: اسراییل هیچگاه موافق خلع سلاح هسته ای نیست.
روزنامه اتریشی ادامه داد: اسراییل می خواهد در منطقه خاورمیانه فقط خودش سلاح هسته ای داشته باشد و آژانس هم نگذارد كه دیگر كشورهای این منطقه به سلاح هسته ای دست یابند.
استاندارد تاكید كرد كه ابهام در مورد فعالیت های هسته ای اسراییل موجب دردسر خواهد شد.
یك سایت خبری سوییسی نیز از دروغ پردازی رسانه های غربی در مورد برنامه صلح آمیز هسته ای ایران انتقاد واین سوال را مطرح كرد كه چرا رسانه های غربی از برنامه سری اتمی اسراییل كه آژانس بر آن كنترلی ندارد، گزارش نمی دهند.
سایت ˈآلس شال آوند راوخˈ در مقاله ای نوشت كه این رسانه ها درباره مقاصد هسته ای اسراییل و تعداد كلاهك های اتمی كه در آنجا وجود دارد اصلا گزارش نمی دهند و در باره این موضوع كه آژانس در اسراییل اصلا اجازه كنترل ندارد و برنامه هسته ای این رژیم كاملا سری است نیز گزارشی مشاهده نمی شود این در حالیست كه فقط اسراییل در خاورمیانه بمب اتمی دارد و یك تهدید به حساب می آید.
انتقاد رسانه های اتریشی و سوییسی از مخفی كاری رژیم صهیونیستی در حالی است كه سه هفته پیش با اعمال فشار آمریكا و برخی كشورهای غربی ، پرونده اتمی این رژیم از روی میز آژانس برداشته شد.
در پنجاه و ششمین كنفرانس سالانه آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین، نماینده آمریكا و برخی كشورهای غربی با اعمال فشار بر آژانس و بعضی كشورها، مانع صدور قطعنامه مشخص علیه برنامه اتمی رژیم صهیونیستی شدند.
البته در این اجلاس، قطعنامه پیشنهادی مصر در خصوص اجرای پادمان آژانس در خاورمیانه با 111 رای مثبت و هشت رای ممتنع به تصویب رسید.
همزمان با این اتفاق، ˈعلی اصغر سلطانیهˈ نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، از بی تفاوتی و بی تحركی شورای امنیت در چند دهه گذشته در قبال برنامه اتمی رژیم صهیونیستی انتقاد كرد.
سلطانیه با بیان اینكه اصل وجودی رژیم صهیونیستی بر اساس اشغال، كشتار، تجاوز، حمله و تهدید بنا شده است، تاكید كرد: در اختیار داشتن سلاح های اتمی توسط چنین رژیمی، نگرانی های بین المللی را صد چندان می كند.
نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی بر ضرورت برخورد جامعه بین المللی با رژیم صهیونیستی تاكید كرد.
سلطانیه، رژیم صهیونیستی را تنها مانع ایجاد منطقه عاری از سلاح های هسته ای در خاورمیانه دانست و بر لزوم اجرای خواست بین المللی مبنی بر پیوستن این رژیم به معاهده ان.پی.تی و قرار گرفتن تاسیسات هسته ای این رژیم تحت پادمان های جامع آژانس تاكید كرد.
وی یادآور شد كه سران جنبش غیرمتعهدها در نشست اخیر خود در تهران، رژیم صهیونیستی را به جهت توسعه و انباشت زرادخانه هسته ای محكوم كردند.
پرونده اتمی رژیم صهیونیستی در حالی با فشار كشورهای غربی بار دیگر از روی میز آژانس جمع شد كه با تلاش كشورهای عضو جنبش عدم تعهد و 17 كشور عربی این موضوع به عنوان یك بند در دستور كار اجلاس سالانه آژانس قرار گرفته بود.
ˈ'یوكیو آمانو'ˈ مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی، یك سال و نیم پیش خواستار پیوستن اسراییل به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (ان.پی.تی) و بازدید از زرادخانه هستهای این رژیم توسط آژانس شد.
آمانو در آن زمان با ارسال نامهای به 151 عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی، خواستار ارائه پیشنهاد برای چگونگی واداشتن اسراییل به امضای پیمان ان.پی.تی شد.
پنج ماه پیش در كنفرانس بازنگری ان پی تی، با اعتراض شدید سفرا و نمایندگان كشورهای عضو جنبش غیر متعهدها در آژانس بین المللی انرژی اتمی به سلاح های اتمی رژیم صهیونیستی، این موضوع وارد فاز جدیدی شد.
در كنار جنبش غیر متعهدها، 17 كشور عرب عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز كه عموما عضو این جنبش هستند، با ارائه سندی به كمیسیون مقدماتی آژانس، اعلام كردند كه اسراییل با خودداری از باز كردن درهای تأسیسات اتمی خود برای بازرسی بینالمللی، خاورمیانه را در معرض ˈخطر هستهایˈ قرار داده و صلح در خاورمیانه را تهدید میكند.
این 17 كشور عربی تاكید كردند كه دور ماندن فعالیتهای هستهای اسراییل از معرض بازرسیهای آژانس، موجب به بن بست رسیدن تلاشها برای پاكسازی منطقه خاورمیانه از سلاحهای كشتار جمعی و به ویژه سلاحهای هستهای میشود.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سال 1994 تا سال 2011 هر سال با صدور قطعنامه ای، از اسراییل خواسته است تا به ان پی تی پیوسته و از «چارچوب اساسنامه و مقررات پادمانی» آژانس تبعیت كند.
آژانس نیز از سال 1987 تا سال 1991 (پنج سال مداوم) و همچنین در سال 2009 با صدور قطعنامه، درخواست مشابهی را مطرح كرده است.
در جریان كنفرانس عمومی آژانس در سال 2011 نیز از تمامی كشورهای خاورمیانه خواسته شد تا به معاهده ان پی تی بپیوندند و این درحالی است كه در منطقه فقط رژیم اسراییل است كه به ان پی تی نپیوسته است.
اروپام 1344
مخفي كاري اسراييل دربرابر 'آژانس' صداي رسانه هاي اتريشي و سوييسي را درآورد
۱۹ مهر ۱۳۹۱، ۲:۱۸
کد خبر:
80363257
وين - پاسخگو نبودن و مخفي كاري رژيم صهيونيستي در مقابل آژانس بين المللي انرژِي اتمي صداي رسانه هاي اتريشي و سوييسي را درآورد.