خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۰ مهر ۱۳۹۱، ۱۰:۳۳
کد خبر: 80365355
T T
۰ نفر
فرش دستبافت زنجان در انتظار احداث نمايشگاه و فروشگاه دايمي است

زنجان- فرش دستباف زنجان در هر دو نوع پشمي و ابريشمي نه تنها از نظر كيفيت و تنوع كمتر از انوع مشابه آن در ساير استان هاست بلكه با منحصر به فردترين آن ها نيز برابري مي كند.

به گزارش ایرنا فرش دستبافت زنجان علی رغم برخورداری از كیفیت و تنوع بالای خود فاقد برند باقی مانده و حاصل دسترنج بافندگان این استان به نام و كام سایر استان ها تمام می شود چرا كه با صدور فرش زنجان به سایر استان ها این كالا با برندی دیگر به دست جهانیان رسیده و به نام سایرین شهره می شود.

برخورداری از مدیریتی جامع در تولید و عرضه فرش دستبافت می تواند از بروز بسیاری از مشكلات پیشگیری كند.

امروزه یكی از راه های توسعه فروش در بازار های جدید عرضه كالا در نمایشگاه است، نمایشگاهی كه عرضه كننده و مصرف كننده را در ارتباط تنگا تنگ بایكدیگر قرار داده و امنیت خاطر دوسویه را در آنان ایجاد می كند لذا یكی از را های موثر در ارزش بخشیدن به فرش دستبافت راه اندازی نمایشگاه و فروشگاهی دایمی است، نمایشگاهی كه امكان دسترسی و آشنایی با روند تولید و عرضه این كالا را در هر زمان و برای هر علاقه مندی فراهم آورد.

با توجه به اینكه نمایشگاه ها بهترین فرصت برای معرفی كالا،آشنایی با تامین كنندگان و خدمات دهندگان صنف،بهره مندی از نظرات مصرف كننده است وجود نمایشگاهی دایمی برای فرش های خوش رنگ و نگار زنجان ضروری به نظر می رسد.

راه اندازی یك نمایشگاه و فروشگاه برای یكی از استراتژیك ترین كالاهای صادراتی استان درخواست بسیاری از فعالان این صنعت است كه تا كنون محقق نشده است.

*احداث نمایشگاه و فروشگاه دایمی فرش دستباف زنجان؛مصوبه ای كه مسكوت ماند

رییس اتحادیه فرش بافان زنجان با بیان اینكه راه اندازی نمایشگاه و فروشگاه دایمی فرش دستبافت زنجان از مصوبات دور دوم سفرهیئت دولت به استان زنجان است گفت: متاسفانه تاكنون این مصوبه عملیاتی نشده است.

جعفر نجفی خاطر نشان كرد: مقرر شده بود با اختصاص ساختمان فروشگاه تعاونی' شهرو روستا 'سابق به آموزشگاه و نمایشگاه فرش زنجان دفتراتحادیه قالی بافان، انجمن طراحان نقشه فرش و آموزشگاه فرش بافی در این محل مستقر شود.

وی تصریح كرد: علی رغم اینكه برای راه اندازی این نمایشگاه به كررات با مسئولان ذی ربط رایزنی شده تاكنون منتج به نتیجه نشده است.

رییس اتحادیه فرش بافان زنجان ادامه داد: حتی تسهیلات مصوب شده برای پرداخت به قالی بافان استان زنجان كه بالغ بر 80میلیارد ریال می باشد نیز تاكنون اجرایی نشده است.

به گفته نجفی 60 درصد از 66 هزار نفر قالی باف استان زنجان در سال 87 تغییر شغل داده اند و مابقی آن ها اغلب برای استان های دیگر اقدام به بافت فرش می كنند.

وی درآمد پایین قالی بافی را دلیل كاهش گرایش مردم به این حرفه دانست و افزود: افزایش درآمد قالی بافی و ساماندهی بازار تولید و عرضه فرش می تواند بخشی از مشكلات موجود را مرتفع كند.

رییس اتحادیه فرش بافان زنجان بیمه های قالی بافی را عامل امیدواری قالی بافان برشمرد و گفت: تاكنون شش هزار نفر از قالی بافان استان با معرفی اتحادیه قالی بافان تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند.

نجفی یادآور شد: كیفیت فرش دستبافت زنجان در دنیا شناخته شده به ویژه فرش بیدگینه كه به فرش فلزی معروف است.

رییس مجمع امور صنفی استان زنجان نیز با اشاره به وجه تمایز فرش های دستباف استان زنجان نسبت به سایر استان ها اظهار كرد: كیفیت و طرح فرش های زنجان در نوع خود منحصر به فرد است.

محمد كاوندی زنجان را از استان های تراز اول در بافت فرش دانست و گفت: متاسفانه فرش های زنجان با برند قم صادر می شوند.

وی خاطر نشان كرد: تاكنون برنامه ای دقیق و جامع و سرمایه گذاری مطلوبی برای شناساندن برند فرش زنجانی به دنیا نشده است.

كاوندی با اشاره به عدم تحقق راه اندازی نمایشگاه و فروشگاه دایمی فرش دستبافت زنجان و عدم پرداخت تسهیلات به قالی بافان استان زنجان ابراز كرد: تلاش های اتحادیه قالی بافان و مجمع امور صنفی برای تحقق این مصوبات راه به جایی نبرده است.

سرپرست اداره فرش سازمان صنعت،معدن و تجارت استان زنجان گفت: سهم استان زنجان از سبد صادراتی فرش در كشور طی سال گذشته 25 میلیون دلار بوده است كه این میزان از مبدا زنجان صادر شده است.

محسن جعفری تعداد فروشگاه های عرضه فرش دستباف واجد پروانه كسب را 130 واحد اعلام و ابراز كرد: حدود 40 نفر ازاین فروشندگان فرش های استان زنجان را خریداری كرده و برای فروش و صادرات به سایر استان ها منتقل می كنند.

وی یادآور شد: 12 شركت تعاونی پشتیبان نیز در زمینه فرش دستبافت در استان زنجان فعال می باشند.

سرپرست اداره فرش سازمان صنعت،معدن و تجارت استان زنجان قدمت فرش دستبافت این استان را به دوره افشاری ها نسبت داد و خاطر نشان كرد: در فرش های پشمی طرح های ماهی افشار لچك ترنج(بیدگینه)، گل كوب و طرح های بومی شاه بلاغی و ده جلال مشهورند، همچنین در فرش های ابریشمی انواع طرح های اسلیمی، شاه عباسی،خشتی،گنبدی،محرمات،لچك ترنج و افشان شهره اند.

جعفری ادامه داد: كیفیت مناسب و وجود درشت بافت ترین و ریز بافت ترین قالی ها ی دست بافت در استان زنجان وجه تمایز فرش های دست بافت این استان نسبت به دیگر استان هاست.

وی با بیان اینكه فرش های ابریشمی استان زنجان با نمونه های مشابه بافت قم برابری می كند گفت: نیمی از فرش های صادراتی از قم متعلق به استان زنجان است.

سرپرست اداره فرش سازمان صنعت،معدن و تجارت استان زنجان با تاكید برلزوم نیاز سنجی بازار فرش گفت: به منظور متناسب شدن طرح فرش ها با نیاز روز تشكیل انجمن طراحان و نقاشان فرش در این استان درخواست شده كه با تصویب آن تحولی در نقشه های فرش ایجاد خواهد شد.

جعفری افزود:تصویب تشكیل انجمن طراحان و نقاشان فرش،حمایت های مالی و فكری اداره كل صنعت،معدن و تجارت استان زنجان را از این انجمن درپی خواهد داشت.

*دستور صریحی برای راه اندازی نمایشگاه فرش صادر نشده است

وی با اشاره به دلیل عدم تحقق مصوبه راه اندازی نمایشگاه و فروشگاه دایمی فرش دستبافت استان زنجان گفت: مقرر شده بود فروشگاه تعاونی'شهر وروستا' سابق به نمایشگاه اختصاص یابد كه این ساختمان به صورت موقت در اختیار دانشگاه زنجان برای تامین خوابگاه های دانشجویی قرار داده شد.

سرپرست اداره فرش سازمان صنعت،معدن و تجارت استان زنجان ادامه داد: متاسفانه دانشگاه به بهانه های مختلف تاكنون حاضر به تخلیه محل مذكور نشده است .

جعفری خاطر نشان كرد: علی رغم پیگیری های مكرر و نامه نگاری هایی كه برای استانداری به منظور تعیین تكلیف مصوبه راه اندازی نمایشگاه و فروشگاه دایمی فرش دستبافت استان صورت گرفته هنوز دستور صریحی در این زمینه صادر نشده است.

522/7324