۲۳ مهر ۱۳۹۱، ۲۰:۴۰
کد خبر: 80370461
T T
۰ نفر
سرانه فضاهاي آموزشي سيستان و بلوچستان از ميانگين كشوري عقب است

زاهدان - مدير كل اداره نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس سيستان و بلوچستان گفت: با وجود پيشرفت هاي حاصله و مدرسه سازي زياد طي سالهاي اخير هنوز سرانه فضاهاي آموزشي اين استان از ميانگين كشوري عقب تر است.

'علیرضا راشكی' روز یكشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان افزود: فضاهای آموزشی استان در هر سه مقطع تحصیلی با حد استاندارد فاصله دارد و در مجموع از حیث مدرسه سازی پایین ترین جایگاه را در بین دیگر استانها داریم.

وی بیان كرد: اكنون سرانه زیربنای فضای آموزشی برای هر دانش آموز در سیستان و بلوچستان نزدیك به 3 درصد و سرانه كشوری 56/4 درصد است.

او اظهار داشت: برای رسیدن به میانگین سرانه فضای آموزشی كشوری می بایست 900 هزار و 548 مترمربع ساختمان جدید در سیستان و بلوچستان احداث شود.

وی افزود: در صورت تغییر نكردن روند ساخت و ساز فضاهای آموزشی در سیستان و بلوچستان رسیدن به استاندارد كشوری نیازمند هشت تا 10 سال زمان است و برای تغییر آن باید اعتبارات ویژه به این استان اختصاص یابد.

مدیر كل اداره نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان گفت: اكنون 38 درصد مدارس سیستان و بلوچستان مستحكم، 26 درصد نیازمند مقاوم سازی و 36 درصد غیر استاندارد هستند.

راشكی افزود: كمبود اعتبار برای جبران عقب ماندگی فضاهای آموزشی سیستان و بلوچستان با پایدار كردن اعتبار ماده 180 قانون برنامه پنجم توسعه و تخصیص اعتبارات ویژه برطرف خواهد شد.

وی بیان كرد: برای احداث كلاس های جدید و جایگزین موارد فرسوده و مقاوم سازی مدارس سیستان و بلوچستان در مجموع نیازمند شش هزار و 750 میلیارد ریال اعتبار هستیم.

است.

وی افزود: مطابق برنامه ریزی كلان كشور باید همه كلاس های درس سیستان و بلوچستان تا پایان سال 92 مقاوم سازی شوند اما با تداوم روند كنونی تخصیص اعتبار رسیدن به این مهم محقق نخواهد شد.

مدیر كل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان با اشاره به اقدامات انجام گرفته طی شش سال گذشته در استان گفت: از سال 84 تاكنون دو هزار و 905 كلاس درس احداث، 909 كلاس مقاوم سازی، سه هزار و 458 كلاس تخریب و بازسازی، هشت استخر شنا و 68 سالن ورزشی احداث شده است.

راشكی افزود: به منظور اجرای طرح 6-3-3 سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شناسایی و تامین 450 كلاس درس به روش احداث، تیغه بندی و استفاده از فضاهای بدون استفاده و استقرار فضاهای پیش ساخته در مدارس ابتدایی سیستان و بلوچستان انجام گرفته است.

وی بیان كرد: در همین راستا بیش از 18 هزار میز و نیمكت و تجهیزات آموزشی به مدارس ابتدایی سیستان و بلوچستان اختصاص یافت.

او تهیه شناسنامه فنی برای تمام فضاهای آموزشی سیستان و بلوچستان و ایجاد بانك اطلاعات به منظور انجام برنامه ریزی بهینه برای فضاهای آموزشی را از اقدامات نرم افزاری اداره كل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان طی چند سال اخیر برشمرد.

مدیر كل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان گفت: هم اینك 311 پروژه شامل یك هزار و 366 كلاس درس با اعتبار یك هزار و 210 میلیارد ریال در استان در دست اجراست.

راشكی با اشاره به تعدد مدارس فاقد حصار و محوطه در سیستان و بلوچستان گفت: باید یك ردیف اعتباری خاص برای حصاركشی و محوطه سازی مدارس از سوی استانداری در نظر گرفته شود.

در این نشست حاتم نارویی استاندار سیستان و بلوچستان با تاكید بر تعامل همه جانبه و همكاری تمام دستگاههای اجرایی استان با آموزش و پرورش برای رفع كمبودهای آموزشی، دستوراتی در این زمینه صادر كرد.

7315/2729