۲۶ مهر ۱۳۹۱، ۱۰:۰۳
کد خبر: 80374345
T T
۰ نفر
حجاب زنان خوانسار الگويي براي تمام بانوان ايران

اصفهان-در خوانسار از توابع استان اصفهان، دختران و زنان آن همگي از چادر به عنوان 'حجاب برتر' استفاده مي كنند و مدگرايي و تنوع طلبي تاكنون نتوانسته است تغييري در پوشش بانوان اين منطقه ايجاد كند.

در این شهر كوچك و گردشگری خانم ها با پوشش مانتو، غیربومی و غریبه محسوب می شوند و این تفاوت پوشش به حدی است كه مردم شهر در اولین نگاه متوجه غیربومی بودن بانوانی می شوند كه چادر ندارند.

با نگاهی به جایگاه حجاب دراسلام و احادیث و گفته های زیادی از ائمه اطهار(ع) و بزرگان دین مبین اسلام،به اهمیت آن پی می بریم.

از صدها سال پیش چادر به پوشش ایرانیان راه یافت و جزئی از پوشش زنان ایرانی شد.

چادر حجاب زنان ایرانی پاكدامن و محجوبی است كه نماد دینداری و مبارزه با فساد و بی بند و باری است.

'رضا خان پهلوی' با علم به اینكه پوشش چادر می تواند جلوی بسیاری از برنامه های ضددینی و فرهنگی غرب را در ایران بگیرد، اقدام به كشف حجاب در این كشور كرد اما غافل از آن بود كه یك روزه نمی توان فرهنگ و پوشش ملتی را با مدگرایی و استفاده از الگوهای غربی تغییر داد.

هر چند پس از رضاشاه و در زمان فرزندش استفاده از حجاب یك محدودیت در ایران بود اما استفاده از چادر به صورت یك فرهنگ و یك عقیده در دین، ذهن و دل مادران و زنان ایرانی و خانواده های مذهبی كه تعداد آنها هم كم نبودند، باقی ماند تا انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.

در روزهای اول انقلاب اسلامی هنوز چادر به عنوان حجاب برتر نهادینه نشده بود و در جامعه زنانی بودند كه تحت تاثیر فرهنگ سازی های رژیم گذشته همچنان بدون حجاب مناسب در خیابانها و معابرعمومی تردد می كردند.

اما كم كم با تشكیل جمهوری اسلامی و حكومت اسلامی بیشتر زنان ایرانی علاوه بر حفظ حجاب خود از چادر به عنوان حجاب برتر استفاده كردند.

زنان ایرانی علاوه بر استفاده از چادر به عنوان حجاب برتر، از سایر پوشش های اسلامی همانند مانتو هم استفاده می كنند.

این شرایط درحالی است كه شهری در این كشور وجود دارد كه استفاده از چادر در گذشته و زمان حاضر حجاب اول آنان بوده و همچنان این روند ادامه دارد.

در این گوشه از كشور ایران ،دختران و زنان آن یكپارچه از چادر به عنوان حجاب برتر استفاده می كنند و خانم ها با پوشش مانتو، غیربومی و غریبه محسوب می شوند .

در شهر كوچك و گردشگری خوانسار این تفاوت پوشش به حدی است كه مردم شهر در اولین نگاه متوجه غیر بومی بودن بانوانی می شوند كه چادر ندارند.

برهمین اساس شهروندان خوانساری با دیدن بانوانی كه از مانتو استفاده كرده اند متوجه می شوند كه این افراد گردشگر و یا مسافر هستند.

رفت و آمد افراد مختلف با فرهنگهای متفاوت در این شهر نیز نتوانسته بر فرهنگ بومی مردم و بویژه بر پوشش بانوان آن تاثیر بگذارد.

'سمیه م ' یكی از بانوان خوانسار به خبرنگار ایرنا گفت:در خوانسار از همان كودكی به دختران می آموزند كه با چادر در اجتماع ظاهر شوند.

وی افزود: برای حفظ تداوم وضع موجود در این شهر باید با برنامه های فرهنگی قوی و متنوع شرایط فعلی حفظ و تداوم یابد.

یكی از دانشجویان دختر غیربومی خوانسار كه در این شهر مشغول به تحصیل است، درباره دلیل استفاده از چادر به خبرنگار ایرنا گفت: واقعیت این است كه من وقتی به خوانسار آمدم متوجه تفاوت پوشش خود با خانم های این شهر شدم.

'فاطمه نادری' افزود: در هر جایی از این شهر كه می رفتم نگاه مردم برمن سنگینی می كرد.

وی اظهاركرد: با وجودی كه از مانتو و روسری استفاده می كردم و حجابم حفظ شده بود اما احساس می كردم در این شهر جلب توجه می كنم.

نادری تصریح كرد: از زمان ورود به دانشگاه خوانسار تصمیم گرفتم در این شهر از پوشش چادر استفاده كنم تا همرنگ خانم ها و مردم این شهر شوم.

وی افزود: بدلیل اینكه از كودكی از چنین حجابی استفاده نكرده بودم در ابتدا استفاده از چادر برایم كمی سخت بود ولی كم كم برایم عادی شد.

وی با اشاره به طرح مانتوهای جدید و تنگ و رواج آن در میان برخی از بانوان گفت: چنین حجابی را قبول ندارم .

این دختر دانشجو با بیان اینكه حجاب برتر مانع توسعه ناهنجاریهای اجتماعی و فاسد در جامعه می شود، تصریح كرد: دستگاه های فرهنگی باید با شیوه های جدید نسبت به نهادینه كردن استفاده از چادر در سایر شهرهای ایران همانند خوانسار اقدام كنند تا قبل از اینكه شبكه های ماهواره ای بر مردم ایران تاثیر منفی بگذارند.

حضور بانوان خوانساری با حفظ شئونات یك جامعه اسلامی در عرصه های مختلف اجتماعی این شهر می تواند نمادی برای دیگر شهرهای ایران اسلامی باشد.

همچنین جا دارد در مقابله با تهاجم فرهنگی رسانه های بیگانه علیه ایران، مسئولان ارشد فرهنگی كشور با برگزاری آیینی ویژه برای بانوان این شهر از حفظ و تداوم فرهنگ غنی اسلامی در خوانسار تجلیل كنند.

برگزاری این آیین می تواند علاوه بر ایجاد روحیه و نشاط در میان بانوان این شهر برای تداوم وضعیت فعلی، الگویی برای سایر شهرهای كشور شود تا منزلت حجاب برتر در عرصه ملی و بین المللی بیش از پیش آشكار شود.

خوانسار با چهار حوزه علمیه، سه دانشگاه و چندین دانشكده در 160 كیلومتری شمال غرب اصفهان واقع است.

از:حسینعلی مهدی

گ/7142/1042