۲ آبان ۱۳۹۱، ۱۲:۱۸
کد خبر: 80383310
T T
۰ نفر

استقبال روسيه از جنگ سرد جديد

۲ آبان ۱۳۹۱، ۱۲:۱۸
کد خبر: 80383310
استقبال روسيه از جنگ سرد جديد

گروه پژوهش هاي خبري - مانور نظامي بي سابقه روسيه با هدايت شخص ولاديمير پوتين نشان مي دهد كه اين كشور در برابر زياده ها خواهي هاي ايالات متحده چاره جز مقابله به مثل و افزودن بر توانايي هاي دفاعي ندارد كه مي تواند مقدمه جنگ سرد جديدي باشد.

نیروهای استراتژیک هسته‌ای روسیه شنبه گذشته یک رزمایش بزرگ با شرکت نیروهای هسته ای را به پایان رساندند. در این رزمایش تمام نیروهای هسته‌ای روسیه از جمله نیروهای هوایی دوربرد، نیروهای دریایی و زمینی حضور داشتند. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که در بخشی از این رزمایش، نیروهای فضایی و استراتژیک روسیه روز جمعه 19 اکتبر جاری یک موشک بالستیک قاره پیما از نوع "توپول" را آزمایش کردند. به گفته سخنگوی وزارت دفاع روسیه، موشک توپول از مرکز فضایی "پلستسک" در شمال روسیه شلیک شد و به هدف خود در شبه جزیره "کامچاتکا" در شرق دور روسیه برخورد کرد.

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور، شخصا در این رزمایش شرکت و بر انجام برخی قسمت های این رزمایش نظارت کرد.

برخی از رسانه های جهان از جمله ریانووستی، رویترز، ‌تایمز لوکونیست و راشا بیاندهارتلند به انعکاس این خبر و بررسی اهداف و دلایل روسیه از برگزاری چنین رزمایشی پرداختند.



**‌نوع رزمایش

--------------

سایت خبری راشا بیاندهارتلند به نقل از "دمیتری پسکوف" دبیر مطبوعاتی رییس جمهور روسیه نوشت:‌ "آزمایش سیستم جدید مدیریت نیروهای استراتژیک هسته ای و یک سلسله از پرتاب های موشکی در چهارچوب این رزمایش، به طور مستقیم تحت فرماندهی ولادیمیر پوتین رییس جمهور و فرمانده کل نیروهای مسلح روسیه انجام گرفت".

به گفته پسکوف، این نخستین رزمایش بزرگ ابعاد نیروهای استراتژیک هسته ای در تاریخ معاصر روسیه بود.

کارشناسان معتقدند که برپایی رزمایشی با ابعاد بی سابقه از نظر حجم و کیفیت نیروهای به کار گرفته شده توسط روسیه را نمی توان بدون توجه به اقدامات ایالات متحده در خارومیانه، شرق آسیا و اروپای شرقی تحلیل کرد. درحالیکه طرح های آمریکا در سوریه به بن بست رسیده و چنانکه لاوروف به صراحت گفت، اسد در قدرت خواهد ماند و توجه به این نکته که آمریکا سپر دفاع موشکی را در اطرف روسیه نصب کرده و در حال توسعه آنها است، روسیه با این مانور در مقام پاسخگویی برآمده است.

خبرگزاری ریانووستی نوشت: نیروهای موشکی استرتژیک روسیه، پرتاب آزمایشی موشک بالیستیکی قاره پیمای "توپول" را از پایگاه فضایی "پلستسک" واقع در استان آرخانگلسک با موفقیت انجام دادند. این موشک با دقت زیاد به هدف فرضی در میدان تیر "کورا" اصابت کرد. همچنین، یک موشک بالیستیکی از زیردریایی اتمی "گئورگی پابدونوستس" متعلق به ناوگان اقیانوس آرام به سمت میدان تیر "چیژا" واقع در شمال روسیه پرتاب شد و پرتاب آزمایشی چهار موشک دیگر از بمب افکن های استراتژیک "تو-95" و "تو-160" به سمت میدان تیر "پمبوی" واقع در جمهوری کومی انجام گرفت.

خبرگزاری رویترز نیز در این باره نوشت: این رزمایش شامل آزمون سیستم های فرماندهی و هر سه قسمت تشکیل دهنده نیروی سه گانه "هسته ای"، پرتاب موشک های دوربرد هسته ای (دریایی و زمینی) و بمب افکن های استراتژیک تحت فرماندهی و رهبری شخص پوتین انجام شد. این رزمایش شامل تست سیستم های ارتباطی و "الگوریتم جدید" برای فرماندهی و کنترل بود. پوتین عملکرد واحدهای نظامی، کارکنان و ستاد کل نیروهای مسلح را که قابلیت اطمینان بخشی و اثر بخشی نیروهای هسته ای روسیه را به اثبات رساندند را عالی ارزیابی کرد.



**هدف از برگزاری این رزمایش

---------------------------------

ریا نوستی نوشت: یکی از هدف های رزمایش بزرگ ابعاد نیروهای استراتژیک هسته ای روسیه به رهبری "ولادیمیر پوتین"، آزمایش سیستم جدید مدیریت این نیروها بود.

خبرگزاری ریانووستی به نقل از سرلشگر "وادیم مالیوکوف" رییس اداره کل ارتباطات نیروهای مسلح روسیه: وزارت دفاع روسیه چنان سیستم مدیریت را ایجاد می کند که امکان می دهد در صورت ضرورت از هر ناحیه نظامی نیروهای مسلح در حال اجرای عملیات نظامی را فرماندهی کرد.

مالیوکوف در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "روسیه 24" گفت: "ما گزینه ای را آزمایش کردیم که در آن مرزهای مراکز مدیریت از بین رفته و می توان با قرار داشتن در "ولادی وستوک" و مثلا در "ساخالین" نیروهای مسلح در قفقاز شمالی را اداره کرد. در حال حاضر مهم ترین نکته تامین ارتباط با افرادی است که عملیات نظامی اجرا می کنند و مهم نیست که فرماندهی بر آنها از کجا صورت گیرد. ما می توانیم نیروهای مسلح را از هر مرکز مدیریت اداره کنیم و چنین مراکز مدیریت در تمام نواحی کشور ما ساخته می شوند که از امکان دسترسی برابر به تمام مراکز دیگر برخودار خواهند بود".

وی خاطرنشان کرد: سیستم مدیریت نیروهای مسلح روسیه در جریان رزمایش "قفقاز ـ 2012" که فرماندهی آن از مسکو صورت گرفت، آزمایش شد.

خبرگزاری رویترز در این باره نوشت:‌ پوتین در تازه ترین آزمایش سلاح های استراتژیک هسته ای که بعد از فروپاشی شوروری، بزرگترین آزمایش در نوع خود است، نقش رهبری این عملیات را برعهده داشت. این آزمایش به طور برجسته در گزارش های خبری در تلویزیون دولتی روسیه بازتاب داشت که به نظر می رسد، هدفش این بود که روسیه به جهان نشان دهد که پوتین یک قدرت احیا شده را در دست دارد. (رهبری یک قدرت دروباره زنده شده را در دست دارد.)

رویترز به سیاست اعلام شده از طرف روس ها اشاره کرده و می نویسد:‌ روسیه می گوید که سلاح های هسته ای خود را که اغلب در دوران جنگ سرد تولید کرده است را بازسازی می کند و قصد دارد از سلاح های هسه ای به عنوان یک نیروی بازدارنده استفاده کنند. در قرارداد استارت جدید در سال 2010 روسیه و آمریکا توافق کردند که تعداد سلاح های هسته ای خودشان را کاهش دهند.



**نگرانی روسیه

------------------

رویترز می نویسد: پوتین نشان داده که کاهش بیشتر سلاح های هسته ای خود را وابسته به کم شدن نگرانی خود نسبت به استقرار سیستم دفاع موشکی آمریکا به ویژه سپر اروپایی روسیه می داند که روسیه را بیش از پیش در معرض خطر قرار می دهد.

تایمز کولونیست نوشت: رهبران مسکو و واشنگتن می گویند، احیانا جنگ هسته ای بین رقبای جنگ سرد و در حال حاضر غیرقابل تصور است، اما منتقدین بر این باورند که پوتین که از زمان بازگشت خود به کرملین در ماه می به عنوان نخست وزیر در مورد خطری که ازسوی غرب متوجه روسیه است اغراق کند تا بتواند حمایت بیشتری به دست آورد.



**پایان سخن

--------------

به اعقاد کارشناسان، پس از فروپاشی شوروی، روسیه به عنوان وارث آن با مشکلات عظیمی همچون تنزل آشکار توانمندی نظامی چه از لحاظ نیروی انسانی و چه از جهت تجهیزات نظامی روبرو شد. با روی کار آمدن ولادیمیر پوتین، تلاش های قابل ملاحظه ای در راستای احیای مجدد ارتش روسیه و ارتقای توانمندی های آن انجام گرفت که تاکنون تداوم یافته است. هرچند در راس این اصلاحات گسترده، تقویت توانمندی‌های راهبردی هسته‌ای و به ‌کارگیری نیروهای حرفه ای در ساختار ارتش بوده است، اما در عین حال دولت روسیه برای گسترش و تقویت نیروهای متعارف نیز اهمیت زیادی قایل است. به نظر می رسد که روسیه برای افزایش توانمندی و کارآیی نیروهای هسته ای استراتژیک خود علاوه بر تولید تسلیحات جدید هسته ای، انجام رزمایش ها برای افزایش آمادگی و نیز آزمایش تسلیحات جدید هسته ای را نیز مدنظر قرار داده است.

قدرتنمایی روسیه با تکیه بر جنگ افزارهای نظامی یادآور سال های جنگ سرد است که طرفین با نمایش سلاح های متعاف و غیرمتعارف دوره ای طولانی از تنش را در نظام جهانی ایجاد کردند. آیا جهان شاهد جنگ سرد جدیدی خواهد بود؟

برون مرزي ** 1064 **