به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حجت الاسلام 'علی اكبر رشاد' روز شنبه در ششمین جشنواره بین المللی فارابی افزود: برخی از شاخه های فلسفه از جمله فلسفه سیاست و اقتصاد پیش از این در جهان اسلام ، كم و بیش وجود داشته اند كه مباحث توسعه ای آن در پژوهشگاه دنبال می شود.
وی به پیشینه 200 ساله مطالعات حوزه فلسفه دین در غرب و سابقه دو دهه ای این علم در ایران اشاره كرد و گفت: موضوع فلسفه دین نیز از مباحث مورد توجه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است.
رشاد یادآور شد: برخی از فلسفه های مضاف تاكنون در جهان اسلام پیشینه نداشته اند ولی متناظر بر فلسفه های دیگر هستند كه مطالعه بر روی برخی از آنها مانند فلسفه فیلم، تكنولوژی، فرهنگ، سایبرنتیك و ذهن در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آغاز شده است.
وی ادامه داد: پاره ای از فلسفه های مضاف در پژوهشگاه تاسیس شده كه در جهان هیچ سابقه و پیشینه ای ندارند كه فلسفه معرفت دینی، فلسفه اصول، فقه و سنت از آن جمله هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینكه كارهای گسترده ای در حوزه منطق فهم دین در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از 14 سال قبل آغاز شده است، گفت: نظریه مبنایی رشته 'منطق فهم دین' تهیه شده است و هم وزارت علوم و دانشگاه ها و هم حوزه های علمیه این رشته جدید درسی را پذیرفته و آموزش در آن را آغاز كرده اند.
وی تصریح كرد در برخی حوزه ها و رشته های علوم دینی اسلامی به مرحله تولید علم رسیده ایم اما باید یك معیار برای تولید علم ایجاد كنیم و حمایت از این تولیدات علمی گسترش یابد.
ششمین جشنواره بین المللی فارابی با حضور 'محمود احمدی نژاد' رییس جمهوری و 'كامران دانشجو' وزیرعلوم و شماری از اندیشمندان و صاحبنظران حوزه علوم انسانی و اسلامی در محل همایش های برج میلاد برگزار شد.
فراهنگ(3)**1055**1588
تدوين 43 فلسفه مضاف در دستور كار پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي است
۶ آبان ۱۳۹۱، ۱۵:۰۲
کد خبر:
80388946
تهران - رييس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي اعلام كرد: تدوين 43 فلسفه مضاف در دستور كار پژوهشگاه قرار گرفته كه برخي از آنها توسعه اي و برخي نوظهور هستند.