نمايشنامه نويسي براي ارتقا به برنامه ريزي نياز دارد

تهران - نايب رييس كانون نمايشنامه نويسان خانه تئاتر معتقد است، نمايشنامه نويسي براي ارتقا، به جاي موازي كاري به برنامه ريزي نياز دارد.

'بهزاد صدیقی' روز سه شنبه به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: ادبیات نمایشی و نمایشنامه نویسی به عنوان نخستین سنگ بنای تولیدات نمایشی از مهمترین عناصری است كه در سایه نظارت، حمایت و تعمیق علمی و علمی می تواند به رشد و صعود جریان تئاتر كشور كمك شایانی كند، اما تاكنون بطور شایسته مورد حمایت قرار نگرفته است.

وی افزود: كانون نمایشنامه نویسان خانه تئاتر به عنوان یك تشكل صنفی از آزادی عمل و اختیار مالی بالایی برخوردار نیست تا بتواند با اتكا به نیروهای متخصص خود با ترسیم برنامه ها و چشم اندازهای بلند مدت به اهدافی دست یابد كه نهایت آنها اعتلای هنر تئاتر ایران است و در این راه از مركز هنرهای نمایشی انتظار می رود تا جنس تعامل و حمایت خود را از فعالیت های صنفی بیش از گذشته توسعه دهد.

كارگردان نمایش 'ابراهیم پسر ایمان' با اشاره به پرداخت نشدن به موقع كمك های مالی مركز هنرهای نمایشی به خانه تئاتر و بویژه بودجه كانون نمایشنامه نویسان گفت: همه اینها در شرایطی است كه طی سال اخیر شاهد راه اندازی بنیاد ادبیات نمایشی كشور بوده ایم كه طبق گفته مدیر مركز هنرهای نمایشی هنوز اساسنامه آن مورد تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز قرار نگرفته است.

وی ادامه داد: وقتی كانون نمایشنامه نویسان خانه تئاتر با عمری بیش از یك دهه در حال فعالیت است و اقدامات آن مانند برگزاری جایزه نمایشنامه نویسی برتر كشور توانسته جریانی سازنده در ادبیات نمایشی ایران ایجاد كند، صرف بودجه و راه اندازی بنیاد ادبیات نمایشی در حقیقت نوعی موازی كاری و سرمایه گذاری پراكنده است.

صدیقی، اعتلای تئاتر را در گرو مشاركت و تعامل نهادهای صنفی، مدیران دولتی و اعضای هنرمندان تئاتر دانست و گفت: تنها خواسته خانه تئاتر اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی مركز هنرهای نمایشی است و از این مركز و معاونت امور هنری درخواست حمایت مادی و معنوی مقرر شده را دارد كه آن هم همواره طی سالیان اخیر با تاخیرهای بلندمدت صورت پذیرفته است.

دبیر اجرایی ششمین دوره انتخاب آثار نمایشنامه نویسی برتر كشور گفت: نمایشنامه ركن اصلی تولید تئاتر و اندیشه جاری در آن است و در صورت حمایت از نویسندگان آثار نمایشی شاهد زایش اندیشه و در نهایت محور قرار گرفتن تولید فكر در بدنه فرهنگ عمومی جامعه خواهیم بود.

فراهنگ(4) ** 9266 ** 1071