۹ آبان ۱۳۹۱، ۱۶:۵۴
کد خبر: 80394010
T T
۰ نفر
افزون بر 45 رشته صنايع دستي منسوخ شده در كشور شناسايي شد

مشهد - معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: تاكنون افزون بر 45 رشته صنايع دستي منسوخ شده در كشور شناسايي شده است.

'محمدحسن صالحی مرام' روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار كرد: از میان رشته های صنایع دستی منسوخ شده مراحل آموزش و احیای برخی از آنها آغاز شده و برخی دیگر هم در حال مستندنگاری برای باز تولید آن هستیم.

وی در زمینه نحوه شناسایی رشته های منسوخ شده، گفت : با مراجعه به آثار تاریخی ، كتب و در مواردی نقل قول هایی كه از سوی بزرگان و افراد مسن مناطق مختلف دریافت كرده ایم نسبت به شناسایی و احیای آنها اقدام شد.

وی اظهار كرد: هم اكنون حدود 362 عنوان حرفه در حوزه صنایع و هنرهای دستی در كشور فعال است.

وی گفت: با توجه به اطلس جغرافیایی كشور برخی از این رشته ها به صورت همزمان در یك یا چند استان وجود دارد اما برخی رشته ها فقط اختصاص به جغرافیای خاصی از كشورمان دارد.

وی ادامه داد: صنایع دستی هر یك از اقوام ایرانی برگرفته از سلف و رفتار و ویژگی های خاص آنها است و به نحوی خواست، نگرش، دیدگاه و فرهنگ آنان در این آثار آشكار است .

صالحی مرام در ادامه به صنعتی سازی تولید صنایع دستی اشاره كرد و گفت : تجمیع كارگاه های صنایع دستی و تولید آنها تحت یك برند خاص می تواند زمینه رونق و كاهش هزینه های اولیه و به تبع آن قیمت تمام شده محصول را در پی داشته باشد.

وی افزود : اقتصاد صنایع دستی كشور به همراه فرش هم اینك یك اقتصاد 10 میلیارد دلاری است اما از آن حمایت لازم نمی شود چون پراكنده است.

وی توضیح داد : یك كارخانه فولاد و تولید آن به چشم می آید اما یك هنرمند صنایع دستی كه یك كیلو گرم مس 40 هزار تومانی را به آرامی و ذره ذره قلم زده و تبدیل به یك محصول 40 میلیون تومانی می كند دیده نمی شود در حالی كه اگر از این بخش حمایت شود می تواند همپای درآمد نفتی برای كشور سودآوری داشته باشد.

این مسوول افزود : امروز تلاش می شود با ایجاد بازارچه های صنایع دستی در مناطق مختلف كشور بخشی از این مشكل مرتفع شود.

2713/659/330
۰ نفر