آیت الله ملك حسینی از این حیث كه نام نیكش زبان زد عام و خاص بود چهره ای شناخته شده بود اما از حیث بیان ویژگی های علمی ،مجاهدات و خدمات گسترده در طول حیات با بركت خود قبل و بعد از انقلاب اسلامی انسانی بزرگ و مجاهدی ناشناخته بود.
نماینده ولی فقیه در خوزستان درباره ویژگی های آیت الله ملك حسینی می گوید: این عالم ربانی یك انسان كامل، فاضل، اسوه ی اخلاق و دینداری بود.
آیت الله ˈسید محمدعلی موسوی جزایریˈ با اشاره به شجاعت و ولایتمداری آیت اله ملك حسینی و سوابق مبارزاتی قبل و بعد از انقلاب وی افزود: این مرد بزرگ همچون سدی محكم در برابر انحرافات و كج روی های طاغوت ایستاد.
وی تسط برعلوم دینی، فهم عمیق و بیان فصیح را از ویژگی های بارز آیت الله ملك حسینی دانست و افزود: درس خارج فقه این عالم فرزانه زبانزد خاص و عام طلاب دینی بود.
آیت اله موسوی جزایری ارتحال نماینده ولی فقیه در كهگیلویه و بویراحمد این عالم ربانی را یك ضایعه بزرگ برای ملت ایران بویژه برای حوزه های علمیه دانست و افزود: مكاتب درس و بحث حوزه ها اینك بیش از پیش به اندیشه ی بارور اما ناشناخته ی این فقیه وارسته نیاز داشت.
مدیر حوزه های علمیه كشور با ابراز تاسف از ضایعه رحلت آیت الله ملك حسینی گفت: شجاعت و فقاهت این دانشمند مبارز در بین علمای حوزه مثال زدنی بود.
'سید هاشم حسینی بوشهری' با بیان اینكه 'اگر بگویم آیت الله ملك حسینی درمیان روحانیون ایران، شجاع ترین بود اغراق نكرده ام' می گوید: 'این فقیه ارزشمند هنگام دفاع از حقوق مردم و مذهب تشییع ملاحظه هیچ كس و هیچ چیزی را نمی كرد'.
وی یكی از ویژگی های آیت الله ملك حسینی را مردمی بودن آن روحانی عالم دانست و گفت:این عالم ربانی از نظر تقوی، علم و فقاهت در ایران جایگاه ویژه ای داشت و در گذشت او حوزه های علمیه ایران را مصیبت زده كرد.
وی یكرنگی و شجاعت و اعتقاد عمیق این مرد بزرگ به امام راحل و ادامه راه او را یاد آورد شد و اظهار كرد: آیت الله ملك حسینی از زمانی كه نهضت امام خمینی(ره)آغاز شد تا روزی كه زنده بود همواره از این نهضت پشتیبانی می كرد.
امام جمعه یاسوج نیز درباره شخصیت این عالم ربانی می گوید: آیت الله ملك حسینی به عنوان یار و یاور رهبرمعظم انقلاب اسلامی ویژگی های منحصر بفردی داشت كه در كمتر عالم دیگری می توان یافت.
حجت الاسلام سید 'علی اصغر موسوی' دلسوزی به مردم و تلاش برای رفع نیار مردم و بكارگیری همه ظرفیت ها برای پرورش طلاب و تاسیس حوزه علمیه خان شیراز، حوزه علیه امام صادق (ع) در استان فارس و حوزه ی امام رضا (ع) یاسوج را بخشی خدمات كمتر بیان شده این عالم فرزانه برشمرد.
امام جمعه یاسوج با اشاره به پایگاه عمیق مردمی نماینده فقید ولی در كهگیلویه وبویراحمد گفت:این انسان بزرگ دلبستگی و دلسوزی عجیبی نسبت به مردم داشت،به خاطر این و یژگی مردم و عشایر استان علاقه شدیدی به معظم له داشتند.
وی با بیان اینكه خصوصیات دینی و علمی از آیت الله ملك حسینی یك چهره كم نظیر ساخته بود افزود: این استاد بزرگ حوزه در فقه و مبانی فقهی ،ادبیات عرب، اصول، منطق ،فلسفه در تاریخ ید طولایی داشت اما بجز خواص كمتركسی با این فضایل بزرگ آشنایی داشت.
حجت الاسلام حسینی افزود: آشنایی با شخصیت های دینی اسلام و اشراف بر ویژگی های علمی و رفتاری آنان، داشتن بیان رسا و بلیغ و هنر خطاطی این عالم ربانی را نمونه ای از صفات ممتاز این چهره ماندگار برشمرد.
وی به ارادت عمیق حضرت آیت الله ملك حسینی (ره) به اهل بین عصمت طهارت و مولا علی (ع) اشاره كرد و افزود: وی درحزن ائمه محزون و در شادی آنها شاداب بود و ارتحال این فقیه عالیقدر در عید غدیر بیانگر ارادت وی به امیر مومنان (ع) بود.
وی تربیت شاگردان پرشمار و تدوین برنامه های تبلیغی برای روشنگری امور انقلاب و اسلام را از خدمات ماندگار آیت الله ملك حسینی برشمرد و افزود: این عالم ربانی افتخاری برای خطه فارس،كهگیلویه و بویراحمد و جنوب كشور بود.
رییس كل دادگستری كهگیلویه و بویراحمد داشتن تسلط بر علوم قضا را یكی از ویژگی های برجسته آیت الله ملك حسینی دانست و افزود:دستگاه قضایی همواره از رهنمودهای این عالم ربانی در حوزه امور قضایی بهره مند بود.
دكتر' علی جمادی' با بیان اینكه بیان صفات و ویژگی های این عالم وارسته به وسعت دید نیاز دارد، افزود:تاكید بر اجرای حدود الهی در امر قضاوت همواره مورد تاكید آیت الله ملك حسینی بود.
وی گفت: نماینده فقید ولی فقیه دركهگیلویه و بویراحمد رعایت حدود الهی را در اصلاح امور جامعه موثر می دانست و اشراف این فقیه وارسته برعلوم دینی زمینه ساز نظریه های كارشناسی كارآمد در حوزه قضا شده بود.
دكتر جمادی به ذكاوت و ذهن خلاق آیت الله ملك حسینی اشاره كرد و افزود:درنشست های مسوولان معظم له در هنگام جمع بندی و موعظه به ارقام و اعداد ارایه شده از سوی مسوولان بدون از هیچگونه یادداشتی به ریز اشاره می كرد كه بسیار حایز اهمیت بود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی قم می گوید: ارتباطات خاص و صمیمانه ی مردمی آیت الله ملك حسینی از وی یك چهره ی مردمی ساخته بود كه اوج این جایگاه و پایگاه در وداع با پیكر معظم له به نمایش گذاشته شد.
حجتالاسلام والمسلمین عباس اسكندری به گشاده رویی، داشتن شخصیت مهربان، علم و حلم و حوصله برای شنیدن حرف و دردل مردم و تلاش برای درمان و حل مشكلات مردم را از ویژگی های آیت الله ملك حسینی برشمرد.
آیت الله سید كرامت الله ملك حسینی در سال 1303 هجری شمسی در روستای گوشه واقع در مجاورت امامزاده شاه قاسم شهرستان بویراحمد در خانواده مذهبی متولد شد.
آن فقیه عالیقدر در سال 1325 به قم رفت و در محضر استادانی از جمله آیت الله بروجردی ، آیت الله خوانساری و امام خمینی (ره) تلمذ كرد و در سال 1340 به درجه اجتهاد نایل آمد و از سال 1341 به مبارزات سیاسی پرداخت و در حمله دژخیمان پهلوی به مدرسه فیضیه نیز مجروح شد .
آیت الله ملك حسینی در سال 52 دستگیر اما بدنبال اعتراض و پافشاری مردم شیراز و عشایر كهگیلویه و بویراحمد بعد از دو روز بازداشت، آزاد شد.
وی در طول دوران ستم شاهی همواره مردم را به مبارزه علیه رژیم طاغوت دعوت كرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی حامی امام خمینی (ره) و یار و یاور مقام معظم رهبری بود.
آیت الله ملك حسینی در دوران حیات بابركت خود در كنار اهتمام بر خدمت به مردم و تاسیس حوزهای علمیه ،تعلیم و تربیت طلاب و شاگردان فراوان، نماینده امام خمینی (ره) ، مقام معظم رهبری و نماینده مردم كهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری بود.
آیت الله ملك حسینی در سن 88 سالگی سحرگاه دوازدهم آبان ماه جاری در بیمارستان نمازی شیراز به لقاء دوست شتافت.
روحش شاد و روانش پر رهرو باد.
671
ياسوج - آيت الله سيد كرامت الله ملك حسيني نماينده فقيد ولي فقيه دركهگيلويه و بويراحمد عالم رباني شناخته اي ناشناخته بود كه اينك مردم اين استان ولايتمدار به سوگ ارتحال آن فقيه وارسته نشسته اند.