۲۱ آبان ۱۳۹۱، ۱۲:۴۶
کد خبر: 80409594
T T
۰ نفر
شهيد ' حسن تهراني مقدم ' پدر موشكي ايران؛ پارساي بي ادعا

تهران-شايد كمتر كسي تصور مي كرد جواني كه در آخرين روزهاي منتهي به پيروزي انقلاب اسلامي با ساخت نارنجك هاي دست ساز به مقابله با نظاميان رژيم طاغوت مشغول بود، روزي پدر موشكي ايران و باعث سربلندي و افتخار كشور شود.

به گزارش ایرنا، روز بیست و یكم آبان ماه مصادف با نخستین سالگرد شهادت 'سردار سرلشگر حسن تهرانی مقدم' است كه باید او را پدر موشكی ایران امروز نامید و به پشتوانه ماحصل عمر این بزرگوار امروز كشورمان می تواند ماهواره های خود را با موشك های ایرانی در مدار زمین قرار دهد.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در پیام تسلیتشان به مناسبت شهادت حسن تهرانی مقدم، این سردار سپاه اسلام را 'سردار عالی قدر، دانشمند برجسته و پارسای بی ادعا' توصیف كردند كه نشان از جایگاه رفیعی دارد كه او نزد رهبر معظم انقلاب اسلامی داشت.

ایشان یكبار در هنگام بازدید از جهاد خودكفایی سپاه خطاب به شهید تهرانی مقدم گفتند: تاكنون هر قولی را كه حاج حسن آقا به ما داد، وفا كرد.



**‌ متولد محله سرچشمه

شهید حسن تهرانی مقدم در سال 1338 در محله سرچشمه تهران متولد شد و به دلیل شغل خیاطی پدرش از سال 1345 كه وارد دبستان شد، به محله شكوفه وسپس به محله بهارستان نقل مكان كرد و مدارس ابتدایی و دبیرستان را در همین مناطق گذراند.

این سردار عالی قدر در سال 1348 در مسجد زینب كبرای سرچشمه زیر نظر آیت‌الله سید علی لواسانی امام جماعت و مدیر مسجد،‌ تعلیمات دینی و مقدمات آشنایی با اسلام را فرا گرفت و به همراه برادرانش در گروه سرود مسجد شروع به فعالیت كرد. این گروه سرود، هسته‌ اصلی گروه سرودی بود كه در روز 12 بهمن 57 در فرودگاه مهرآباد به اجرای برنامه پرداخت.



** آغاز فعالیت های انقلابی و اخذ مدرك مهندسی مكانیك

این دانشمند برجسته در سال 1356 در رشته صنایع -برش قطعات صنعتی- در مقطع فوق دیپلم مدرسه عالی تكنیكیوم نفیسی پذیرفته شد ولی در سال 1357 و همزمان با اوج‌گیری انقلاب اسلامی تحت تاثیر برادرش محمد به صف انقلابیون پیوست.

احمد تهرانی مقدم برادر بزرگتر این شهید بزرگوار در این باره می گوید: در روزهای منجر به پیروزی انقلاب به اتفاق دوستانش در فعالیت‌های زیرزمینی، نارنجك‌های دستی می‌‌ساخت كه با استفاده از سه راهی لوله آب تولید می‌شد. شب 22 بهمن در میدان امام حسین (فوزیه سابق) با پرتاب نارنجك دستی یك خودروی نظامی ارتش را مصادره و سرهنگ سوار بر خودرو را به اسارت درآورد.

با این حال در سال 1358 و یكسال پس از وقوع انقلاب اسلامی، حسن تهرانی مقدم مدرك مهندسی مكانیك خود را اخذ كرد.



** عضویت در سپاه، تاسیس توپخانه و ازدواج

سردار تهرانی مقدم در سال 1359 به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و در اطلاعات منطقه 3 مشغول فعالیت شد.

در تاریخ نهم آذرماه 1360، محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در زمان جنگ تحمیلی سردار حسن تهرانی مقدم را به سمت فرمانده پشتیبانی كننده آتش‌های خمپاره‌ای سپاه منصوب كرد تا ماموریت بزرگ او برای كشور از آن هنگام آغاز شود؛ ماموریتی كه تا زمان شهادتش ادامه یافت.

در سال 1361 با غنیمت گرفته شدن تعداد 148 توپ روسی در عملیات فتح المبین، شهید تهرانی مقدم مسوول راه اندازی نخستین یگان توپخانه ای سپاه شد. او در همین سال مركز تحقیقات فنی توپخانه را در اهواز راه‌اندازی كرد كه منشا خدمات بزرگی شد.

در همین سال شهید تهرانی مقدم پدرش را از دست داد و با اصرار خانواده، زندگی مشتركش را آغاز كرد.

سردار محمد تهرانی مقدم برادر پدر موشكی ایران در خاطره ای از زبان برادرش می گوید: رهبر معظم انقلاب در دوره‌ی ریاست‌جمهوری خود به جبهه تشریف آورده بودند و از فعالیت‌های توپخانه‌ی سپاه هم بازدید كردند كه تحت نظر شهید تهرانی مقدم بود. حاج حسن آقا به من می‌گفت آن‌جا به حضرت آقا گفتم: «چون شما شیعه‌ی واقعی مولا امیرالمؤمنین هستی و مَشتی هستی، ما شما را دوستت داریم.» حاج حسن آقا می‌گفت آقا فقط خندیدند و چیزی نگفتند، اما این صحبت حاج حسن آقا در ذهن همه‌ی همرزمانش كه در آن‌جا حاضر بودند، مانده است.



** راه‌اندازی فرماندهی موشك سپاه

سردار زهدی، از فرماندهان دوران دفاع مقدس می گوید : در آبان سال 1362 به حسن تهرانی مقدم كه صاحب ایده‌های بزرگی در این زمینه بود،‌ ماموریت راه‌اندازی و سازماندهی 'فرماندهی موشكی زمین به زمین سپاه' محول شد.

در اواخر سال 1362 كه حضرت امام خمینی (ره) با مقابله به مثل حملات موشكی عراق موافقت كردند، سردار تهرانی مقدم مسوول حمله توپخانه ای به شهر بصره با توپ های 130 میلیمتری شد كه حداكثر برد آنها بین 28 تا 30 كیلومتر بود. ولی یك سال بعد نخستین موشك ایرانی به سمت عراق و شهر كركوك شلیك شد.

سردار زهدی كه از همرزمان این پارسای بی ادعای بود، از آن حمله می گوید: 'وقتی كه بنا شد اولین موشك را خود برادران سپاه به سمت بغداد شلیك كنند، با هم به كرمانشاه رفتیم. مقدمات كار فراهم شد و باشگاه افسران بغداد را هدف گرفتیم. مرحوم شهید مقدم پیشنهاد كرد اول دعای توسل بخوانیم و بعد از دعا به زبان فارسی با خدا صحبت كرد و گفت 'خدایا ما نمی‌خواهیم مردم عراق را بكشیم. ما می‌خواهیم نظامیان را از بین ببریم كه هم ما و هم عراقی‌ها را می‌كشند. خدایا این موشك را به باشگاه افسران بزن.' موشك شلیك شد و همه پای رادیو نشستیم. پس از چند دقیقه رادیو بی‌بی‌سی اعلام كرد یك موشك باشگاه افسران بغداد را منهدم كرده و تعداد زیادی از افراد حاضر در آن كشته شده‌اند. من پیشانی شهید مقدم را بوسیدم و گفتم این به هدف خوردن موشك نتیجه اخلاص و پاكی تو بود.



**‌ انتصاب به عنوان فرمانده موشكی نیروی هوایی سپاه

پس از صدور فرمان تاریخ حضرت امام (ره) مبنی بر تشكیل نیروهای سه گانه سپاه پاسداران،‌ شهید تهرانی مقدم در سال 1364 به سمت فرماندهی موشكی نیروی هوایی سپاه منصوب شد. او در سال های بعد تلاش زیادی كرد تا كشور در عرصه موشكی استقلال یابد؛ استقلالی كه در سال 1377 جواب خود را داد و با فرماندهی افرادی مانند شهید تهرانی مقدم، ایران اسلامی موفق به ساخت موشك شهاب-3 شد.

سردار 'عباس خانی ارامنی' جانشین فرمانده توپخانه و موشكی نیروی زمینی سپاه، می گوید: درست است كه وزارت دفاع به عنوان واحد پشتبیانی كننده نیروهای مسلح در بحث ساخت موشك «شهاب 3» وارد ‌شد، اما عمده كارهای تحقیقاتی‌اش را شهید مقدم انجام داده بود. این شهید عزیز عقیده داشت، نباید چیزی را دیگران بسازند و بعد آن را به ما بدهند. به عبارت دیگر می‌گفت اگر نیروهای مسلح ما درك كردند كه بنابر نوع تهدید به چه ابزاری برای مقابله نیاز دارند، باید برای تولید آن گام بردارند. زیرا متخصصان داخلی كشورمان ازتوانمندی و قدرت عمل بسیار بالایی برخوردار هستند.



** جانشینی نیروی هوایی سپاه

شهید تهرانی مقدم كه در سال 1381 صعود بزرگ 5 هزار نفری هیات كوهنوردی سپاه به قله دماوند را در روز ولادت حضرت فاطمه الزهرا (س) ساماندهی كرده بود، در تاریخ 1/7/1384 به عنوان جانشین سردار علی زاهدی در نیروی هوایی سپاه پاسداران منصوب شد.





** ریاست سازمان جهاد خودكفایی سپاه و شهادت

در تاریخ 25/9/1385 این دانشمند برجسته به عنوان مشاور فرمانده كل سپاه در امور موشكی و رییس سازمان خودكفایی سپاه انتخاب شد؛ سمتی كه تا هنگام شهادت در 21 آبان سال 1390 آن را برعهده داشت.

شهید تهرانی مقدم به همراه تعدادی از همكارانش در روز 21 آبان سال 90 در پادگان امیرالمومنین (ع) و در حال آماده‌سازی آزمایش موشكی بر اثر انفجار زاغه مهمات، به یاران شهیدش همچون احمد كاظمی، حسن شفیع زاده، حسن غازی،‌ غلامرضا یزدانی ، علیرضا ناهیدی، مصطفی تقی‌خواه و ... پیوست.

حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده معظم كل قوا یك روز بعد و در تاریخ 23 آبان 1390 با حضور در حسینیه عاشقان ثارالله ستاد فرماندهی كل سپاه، ضمن قرائت فاتحه برای سردار سرلشگر حسن تهرانی مقدم رییس سازمان جهاد خود كفایی و تحقیقات سپاه، و جمعی از شهدای حادثه انفجار در پادگان سپاه در حومه ملارد استان البرز، برای این شهدای گرانقدر، علو درجات، مسئلت كردند.

ایشان در تاریخ 25 آبان ماه با صدور پیامی تاكید كردند: 'حادثه ی خونین در یكی از مراكز پشتیبانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی كه به شهادت جمعی از عناصر ممتاز آن سازمان و در پیشاپیش آنان سردار عالی قدر، دانشمند برجسته و پارسای بی ادعا، سردار حسن مقدم انجامید، واقعیتی تلخ و اندوهبار بود.

آن جان بر كفان نستوه با سینه ی گشاده و عزم راسخ همواره به پیشباز خطر شتافته و در دوران دفاع مقدس و پس از آن، هرگز احساس خستگی به خود راه ندادند. شهادت، بی شك برترین آرزوی آنان بود. لیكن فقدان مردان بزرگ در هر كشور و جامعه ای برای آن مردم و آن كشور خسارت و تأسف بار است. ما همه در غم این عزیزان با خانواده های گرامی آنان شریك و همدردیم. خدا را شكر كه محصول تلاشهای آنان هم اكنون در اختیار مردان جهاد است و تربیت شدگان آن مجموعه، از كفایت لازم برای ادامه ی آن خط نورانی برخوردارند.'

شهدایی كه به دلیل نزدیكی زمان شهادتشان به عید سعید غدیر به 'شهدای غدیر' معروف شدند و نامشان جاودانه در تاریخ ایران زمین ماند.

همكاران و همرزمان شهید تهرانی مقدم می گویند كه این پارسای بی ادعا در هنگام شهادت مشغول تحقیق و كار بر روی موشك های ماهواره بود تا ماهواره های ایرانی با موشك های ایرانی به فضا بروند.

سیام(5)**9129**
۰ نفر