۲۸ آبان ۱۳۹۱، ۲۰:۲۱
کد خبر: 80421281
T T
۰ نفر
نشست اقتصادي استانهاي مرزي ايران و تركيه گامي مهم در روابط دو كشور است

آنكارا - ' بهمن حسين پور ' سفير جمهوري اسلامي ايران در آنكارا ، برگزاري چهارمين نشست اقتصادي استان هاي مرزي ايران و تركيه را گامي مهم در گسترش مبادلات اقتصادي دو كشور دانست.

چهارمین همایش اقتصادی استان های مرزی ایران و تركیه به ریاست 'علی سعیدلو' معاون رییس جمهوری ایران و 'جودت یلماز' وزیر توسعه تركیه و با شركت استانداران استان های مرزی و مقامات اقتصادی دو كشور به مدت دو روز در شهر 'آغری' تركیه برگزار شد.

حسین پور یكشنبه شب در پایان این نشست در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان این مطلب گفت : درخلال برگزاری این نشست برای نخستین بار ' علی سعید لو ' معاون امور بین الملل رییس جمهوری ایران به همراه ' جودت ییلماز ' وزیر توسعه و برنامه ریزی تركیه از گمركات مرزی دو كشور دیدن كرد .

وی افزود : در این بازدید دو طرف در خصوص راهكارها و شیوه های برخورد با مشكلات مبادلات مرزی زمینی دو كشور به بحث و تبادل نظر پرداختند ضمن آنكه از محل احداث شهرك صنعتی دو كشور كه از هفته آینده كار احداث آن آغاز می شود نیز دیدن كردند.

سفیر ایران در آنكارا در ادامه گفت : با توافقات به عمل آمده بزودی در سوم عبور و مرور كامیون های سنگین در مرز بازرگان و دالان عبور مسافران در این مرز احداث خواهد شد و شاهد تسریع در رفت و آمد مسافران و وسایل نقلیه خواهیم بود.

حسین پور تصریح كرد: در دیدار معاون امور بین الملل رییس جمهوری ایران با وزیر توسعه تركیه دو طرف بر گسترش همكاری و مبادلات تجاری دو كشور تاكید كردند و پیش بینی می شود حجم مبادلات تجاری دو طرف در سال جاری میلادی از مرز 20 میلیارد دلار بگذرد.

وی افزود : در پایان مذاكرات چهارمین نشست استانداران مرزی ایران و تركیه در استان آغری، 'وحید جلال زاده' استاندار آذربایجان غربی و 'تكین ارسلان' استاندار آغری به نمایندگی ازپنج استان تركیه، تفاهم نامه ای را به امضا رساندند.

چهارمین نشست اقتصادی استانهای مرزی ایران و تركیه با حضور شماری از مقامات استان های آذربایجان غربی ، شرقی و اردبیل و نمایندگان پنج استان مرزی تركیه با ایران در استان آغری برگزار شد.

در همایش آغری، علاوه بر بررسی راه های توسعه همكاری های اقتصادی و تجاری و صنعتی، همكاری های گردشگری، حمل و نقل، آموزشی بین استان های مرزی دوكشور، فرایند اجرایی طرح ایجاد شهرك صنعتی مشترك در مرز ایران و تركیه و بازارچه های مرزی و آخرین تحولات در تجارت مرزی دو طرف نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

همزمان با این نشست، همایش بازرگانان، پیله وران و كارآفرینان دو كشور نیز با شركت نمایندگان بخش های خصوصی و دولتی برگزار شد.

اولین همایش اقتصادی استان های مرزی ایران و تركیه در دسامبر سال 2009 میلادی برگزار شد و دومین همایش در 11 ژانویه 2010 در شهر وان تركیه و سومین نیز در اكتبر سال 2010 در ارومیه برگزار شده است.

در سومین همایش اقتصادی استان های مرزی كه بهمن ماه سال 89 در ارومیه برگزار شد، بیش از 250 تاجر از ایران و تركیه شركت كرده و 28 سند همكاری نیز امضا شد.

تفاهمنامه ها بین دو كشور توسط 'وحید جلال زاده' استاندار آذربایجان غربی و 'معمر تركر' والی استان حكاری تركیه به نیابت از استانداران پنج استان مرزی تركیه با كشور جمهوری اسلامی ایران امضا شد.

فعال كردن مرز سرو به عنوان مرز بین المللی، تسریع در بازگشایی بازارچه مرزی كوزه رش سلماس، تسریع در اتمام راه قطور، افتتاح مرز رازی - كاپی كوی،برگزاری نمایشگاه های تجاری، همایش های سرمایه گذاری را از بندهای این 28 سند همكاری است.

تاكید بر اهمیت استقرار شهرك صنعتی مشترك دو كشور، تبادل استاد و دانشجو، اجرای طرح های مشترك پژوهشی و تحقیقاتی، تعامل دانشگاهی، برگزاری هفته فرهنگی، تبادل و برگزاری مسابقات ورزشی و هیات های ورزشی، برقراری خط هوایی ارومیه - وان و تامین امنیت مسافران و زائران ایرانی به سوریه از دیگر بندهای این سند همكاری بود كه بخشی از این توافقات اجرایی شده است.

تجارت مرزی، امور گمركی، حمل و نقل، امور بانكی، استاندارد، گردشگری و علمی، آموزشی، فرهنگی و ورزشی از محورهای اصلی تفاهمنامه همكاری بین استان آذربایجان غربی و استان های حكاری، ایغدیر، آغری، وان و قارص بود.

خاورم ** 230** 3404