۳ آذر ۱۳۹۱، ۵:۲۷
کد خبر: 80427464
T T
۰ نفر
سفر وزير دفاع روسيه به پكن و پيام هاي آن براي غرب

پكن - چين درصدد تقويت همكاري هاي نظامي با روسيه براي مقابله با سلطه طلبي آمريكا در منطقه آسيا و اقيانوس آرام است.

به گزارش ایرنا، در جریان سفر این هفته ' سرگئی شایگو ' وزیر دفاع روسیه به پكن مقام های ارشد چین قول دادند همكاری میان نیروهای مسلح دو كشور افزایش یابد.

ژنرال شایكو در نخستین سفر خارجی خود پس از انتصاب به سمت وزیر دفاع روسیه روز چهارشنبه برای دیدار با مقام های ارشد چینی وارد پكن شد.

در این میان ' هو جین تائو ' رییس جمهور چین و ' شو چی لیانگ ' معاون فرمانده كل قوا و ' لیانگ گوانگ لیه ' وزیر دفاع چین با این ژنرال روسی دیدار و گفت و گو كردند.

' شو ' به عنوان معاون كمیسیون مركزی نظامی چین كه اخیرا در كادر رهبری جدید كشورش منصوب شده روابط میان دو كشور را راهبردی و مسیر توسعه را سالم و با ثبات توصیف كرد.

وی گفت كه ارتش های چین و روسیه روابط بسیار نزدیكی دارند و گسترش این مناسبات برای پكن یك اولویت محسوب می شود.

این ژنرال چینی تاكید كرد، پكن بشدت مایل به توسعه مناسبات نظامی با روسیه است و این بخشی از توافق های دو كشور در سطح عالی است.

وی همچنین گفت كه چین درصدد ارتقای روابط نظامی با روسیه به یك مرحله بالاتر است.

وزیر دفاع روسیه حجم مبادلات نظامی و گسترش مناسبات دو كشور را بسیار رضایت بخش توصیف كرد و گفت: رزمایش هایی چون ماموریت صلح میان دو كشور و همكاری در بخش مبارزه با تروریسم و در چارجوب سازمان همكاری شانگهای نشانه ای از روابط رو به رشد نظامی دو طرف است.

هر دو طرف گسترش روابط نظامی دوجانبه را برای خود حیاتی دانسته اند.

چین و روسیه از حدود یك دهه قبل در حال گسترش روابط نظامی بوده اند و بخصوص از سال 2005 به این طرف با برگزاری رزمایش های مختلف كه آخرین آن در سال جاری میلادی در دریای شرقی انجام شد این مناسبات را توسعه داده اند.

تحلیلگران این گسترش روابط را پیامی آشكار برای آمریكا ، ژاپن و كره جنوبی می دانند كه درصدد تقویت اتحاد نظامی در منطقه آسیا و اقیانوس آرام هستند.

نشریه ' تایوان دیلی ' در این باره می نویسد: چین آماده پاسخ دادن به اتحاد امنیتی آمریكا - ژاپن - كره جنوبی با همكاری روسیه است.

هدف دیگر تقویت همكاری های نظامی پكن - مسكو افزایش فشارهای راهبردی به منظور مقابله با سلطه جویی آمریكا در آسیا و اقیانوس آرام ، شبه جزیره كره و آسیای مركزی است.

افزون بر این چین امیدوار است همچنان همكاری های نظامی فزاینده با روسیه داشته باشد تا در حاشیه آن به فن آوری های نوین و تجهیزات مدرن نظامی دست یابد.

دستیابی چین به ناو هواپیمابر و ساخت جنگنده رادار گریز در سال جاری میلادی می تواند اجرای راهبرد نظامی بین مسكو و پكن را معنی دار تر كند.

در دریای جنوبی و دریای زرد ،چین با سلطه جویی نظامی ژاپن و آمریكا روبروست و در تایوان فروش سلاح های پیشرفته پنتاگون دردسر ساز شده و كره شمالی با بحران هسته ای دست در گریبان است كه همگی آنها ایجاب می كند چین مناسبات نظامی گسترده تری با دوستانی چون روسیه داشته باشد.

چین از مدت ها قبل در حال نوسازی ارتش خود بوده و می داند بدون كمك روسیه نمی تواند چنین كاری را به انجام برساند اما از آن مهمتر تقویت همكاری نظامی با مسكو برای مقابله با نفوذ فزاینده نظامی آمریكا در آسیا و اقیانوس آرام و جلوگیری از برهم خوردن توازن قوا به سود واشنگتن است.

از نگاه تحلیلگران سفر وزیر دفاع روسیه درست چند روز پس از پایان هجدهمین كنگره سراسری حزب كمونیست چین و روی كار آمدن نسل پنجم كادر رهبری در این كشور، دارای پیام خاصی است.

این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا می كند كه این دیدار با سفر اوباما به چند كشور آسیای شرقی از جمله میانمار كه هدف اصلی آن تحدید و تهدید چین ارزیابی شده ، تلاقی پیدا می كند.

پیامی كه از نتایج سفر ژنرال ' سرگئی شایگو ' منعكس می شود بسیار روشن است.

'هو جین تائو' ، رییس جمهور چین هنگام دیدار با شایگو اعلام كردكه راهبرد كشورش برای توسعه روابط با روسیه تغییر نمی كنند.

وی افزود: روابط پكن - مسكو از جمله در بخش نظامی طی یك دهه گذشته شاهد توسعه بی سابقه بوده است.

وی در همین حال گفت: چین مایل است در دهه آینده نیز همچنان با گسترش همكاری، روابط همه جانبه راهبردی با روسیه را ارتقا دهد.

وزیر دفاع روسیه نیز در پكن این موضع را كه مسكو مایل است روابط دفاعی با چین به سطح جدیدی ارتقا یابد پنهان نكرد.

رهبران چین و روسیه برای افزایش حجم روابط تجاری به 100 میلیارد دلار تا سال 2015 و 200 میلیارد دلار تا سال 2020 تلاش بی وقفه به عمل می آورند.

آساق ** 275 ** 2100