به گزارش ایرنا، فاطمه فراهانی روز یكشنبه در نشست بانوان و كاركنان ادارات استان های كردستان، همدان، ایلام، لرستان و كرمانشاه در سنندج، افزود: افزایش نرخ باروری و تشكیل مركز رصد خانواده در راستای رصد وضعیت زنان و خانواده از جمله اهداف تدوین این برنامه جامع است.
وی تشكیل گروه مشاوران و بانوان امور خانواده را در این وزارتخانه ضروری توصیف كرد و گفت: در همین راستا ستاد ملی خانواده، با رویكرد تحكیم بنیان خانواده آغاز بكار كرد.
مشاور وزیر رفاه، كار و تعاون اجتماعی در امور زنان و خانواده با اشاره به شكل گیری ستاد ملی زن و خانواده در وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و عضویت هفت وزیر كابینه در این ستاد تصریح كرد: این ستاد موظف است اهداف كلان خانوداه را پیگیری كند.
وی با بیان اینكه این سند، آماری از وضعیت زنان كشور ترسیم می كند، اظهار كرد: بر اساس این سند، خانواده های آسیب پذیر، خانواده های زن سرپرست خانوار و مسائلی از این قبیل مورد بررسی قرار می گیرد.
به گفته وی تمام استان ها در كشور موظفند، آمار وضعیت زنان خانواده را به مركز گزارش كنند.
فراهانی همچنین ماده 230 سند جامع توسعه امور زنان، سند افزایش جمعیت نرخ باروری، برنامه تشكیل، تحكیم بنیان خانواده و بحث رصد خانواده را مهم ارزیابی كرد.
به گفته وی طبق ماده 230 سند جامع توسعه امور زنان، دولت و دستگاه ها موظفند در 14 محور مختلف موضوع زنان و خانواده را تدوین كنند.
مشاور وزیر رفاه، كار و تعاون اجتماعی در امور زنان و خانواده گفت: این موضوع در كمیسیون اجتماعی و بودجه معاونت راهبردی ریاست جمهوری مورد بررسی قرار گرفت و بودجه سنواتی آن لحاظ شده است.
به گفته وی در راستای توسعه زنان و امور خانواده، مشاور امور بانوان و خانواده در واحدهای ستادی لحاظ شده و از این طریق موضوعات مختلفی در زمینه بانوان و خانواده بررسی و به نهادهای ذیربط منتقل می شود.
وی با اشاره به اینكه رصد وضعیت زنان و خانواده در كشور مهمترین وظایف این گروه است اظهار كرد: برای رسیدن به وضعیت مطلوب باید راهكارهای شایسته ارائه شود.
وی با اشاره به ادغام وزارتخانه های تعاون، كار رفاه و تامین اجتماعی اظهار كرد: حیطه وظایف این وزارتخانه گسترده تر شده است.
فراهانی، نقش بانوان را در سال تولید ملی، حمایت از كار و سرمایه ایرانی در زمینه استراتژی كلان جهاد اقتصادی یا اقتصاد مقاومتی مهم ارزیابی كرد.
وی با اشاره به تاكید دولت های نهم و دهم بر خانواده محوری و استراتژی مهم دولت جمهوری اسلامی تاكید كرد: ایران باید' قطب خانواده محوری ' در جهان اسلام باشد.
مشاور وزیر رفاه، كار و تعاون اجتماعی در امور زنان و خانواده ، بهبود حمایت ها، ارتقای مهارت های زنان برای حضور فعال و اثر بخش در عرصه های اقتصادی و معیشت خانواده با تاكید بر زنان سرپرست خانوار و خانواده های آسیب پذیر و زنان نیازمند روستایی را یكی از اهداف راهبردی ستاد ملی بیان كرد.
وی همچنین پشتیبانی، حمایت و توانمندسازی زنان روستایی، برای تامین معیشت و فعالیت اقتصادی مبتنی بر قابلیت ها و مزیت های منطقه ای را از دیگر راهبردهای این برنامه عنوان كرد.
فراهانی با اشاره به اینكه سیاست های جمعیتی به تازگی مورد توجه جدی نهادهای كشوری قرار گرفته است گفت: سیاست تنظیم و كنترل خانواده باید به سمت باروری و فرزند زایی تغییر یابد و در همین راستا و بمنظور ارتقای نرخ باروری، باید نگرش فرهنگی در این زمینه تغییر یابد.
وی داشتن نیروی انسانی با كیفیت را یك منبع مهم برای كشورها دانست و گفت: برخی كشورها كه رشد منفی داشتند سیاست تشویقی رشد جمعیت در پیش گرفتند و هم اكنون كشور چین سیاست دو فرزندی را جایگزین تك فرزندی كرده است.
وی رشد اقتصادی و علمی كشور را مرهون قشر هوشمند و پویا دانست و گفت: از دست دادن این شاخص ها كشور را با پدیده سالمندی مواجه خواهد كرد.ك/2
7352/533
سنندج - مشاور وزير رفاه، كار و تعاون اجتماعي در امور زنان و خانواده گفت: هم اكنون برنامه جامع ملي در خصوص تشكيل، تحكيم و تعالي خانواده در اين وزارتخانه در حال تدوين است.