وحید حقیقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ساختار خانواده و نحوه تعامل اعضا با یكدیگر، نقش بسزایی در پیشگیری از وقوع مخاطرات رفتاری مربوط به ایدز در سنین كودكی و نوجوانی دارد.
وی اضافه كرد: هم اكنون ترس از آسیب های روانی و اجتماعی به خصوص اعتیاد و بی بندوباری یكی از نگرانی های اساسی خانواده ها است.
وی با ابراز تاسف از عدم اطلاع خانواده ها از عوامل خطر ساز و راهكارهای پیشگیری از بیماری ایدز اظهار كرد:باید اطلاعات والدین و خانواده ها از این بیماری به صورت روز افزون افزایش یابد .
وی فضای خانوادگی پرتنش و آشفته، الگوهای غلط فرزند پروری، ضعف پیوند و دلبستگی بین والدین و فرزندان،
خجالت و كم رویی شدید یا رفتارهای پرخاشگرانه، شكست و ضعف تحصیلی ، ناتوانی و ضعف در مقابله با مشكلات و استرس ها و ارتباط و پیوند با همسالان دارای رفتارهای منحرف و نابهنجار را از جمله عوامل خطر آسیب های روانی اجتماعی در خانواده ها دانست.
وی گرایش فرزندان به مواد مخدر در بین گروه دوستان و همسالان را ناشی از نداشتن صمیمت درخانواده، روابط سرد خانوادگی و وجود تنش در خانواده عنوان كرد و گفت: باید این نقایص بزرگ در محیط های خانوادگی جبران شود تا هیچ فرزندی تمایل به استفاده از مود مخدر و همراه شدن با دوست های ناباب را نداشته باشد.
حقیقی افزود: پیوندهای خانوادگی قوی، نظارت والدین بر رفتار فرزندان، نظارت والدین بر ارتباط فرزند با دوستان و همسالان، تعیین قواعد و قانون های منظم و پایدار، درگیر بودن و مرتبط بودن والدین با زندگی فرزندان و پیوند قوی با نهادهای مختلف اجتماعی به ویژه مدرسه و مساجد می تواند اهرمی قوی در برابر آسیب های اجتماعی باشد.
8136/583
اروميه - معاون فني مركز بهداشت دانشگاه علوم پزشكي آذربايجان غربي گفت: نقش خانواده در پيشگيري از رفتارهاي پرخطر در فرزندان بي بديل است.