۲۰ آذر ۱۳۹۱، ۱۵:۰۱
کد خبر: 80449842
T T
۰ نفر
ميزان سرمايه گذاري در بندر اميرآباد مازندران پنج هزار ميليارد ريال اعلام شد

ساري - مدير منطقه ويژه اقتصادي بندر اميرآباد در استان مازندران ، ميزان سرمايه گذاري در اين بندررا پنج هزار ميليارد ريال اعلام كرد.

'سیدعلی نعیمی' روز دوشنبه در بازدید سفیر ازبكستان از بندر امیرآباد در سواحل دریای خزر در حوزه شهرستان بهشهر، افزود: نخستین اسكله رو - رو ریلی بنادر كشور با 80 درصد پیشرفت فیزیكی در این بندر درحال ساخت است كه تا پنج ماه آینده به پایان می رسد.

وی از بندر امیرآباد به عنوان بندر كانونی شمال ایران یاد كرد و گفت: اسكله رو- رو ریلی اسكله‌ای است كه واگن‌های قطار به صورت مستقیم از كشتی به روی ریل هدایت و به مقصد خود حمل می‌شوند.

وی به اهمیت حمل ونقل ریلی و لزوم بهره‌گیری بنادر نسل سوم از این نوع حمل ونقل اشاره كرد و افزود: اسكله رو رو ریلی با هدف افزایش توان عملیاتی در بخش تخلیه ، بارگیری و ترانزیت كالا در بندر امیرآباد در حال ساخت است.

نعیمی اظهار كرد: به طور یقین با بهره برداری از این اسكله ، امیرآباد به بزرگ ترین بندر میان كشورهای حاشیه دریای خزر تبدیل می شود.

وی نزدیكی به فرودگاه، نیروگاه، صنایع و پایانه نفتی را از مزیت های این بندر اعلام كرد و گفت: در هشت ماه گذشته بیش از دو میلیون و 600 هزار تن انواع كالا در این بندر تخلیه و بارگیری شد.

وی با بیان اینكه از این بندر كالا به كشورهای روسیه ، تركمنستان ، قزاقستان و آذربایجان صادر یا وارد ایران می شود ، یادآور شد: مواد معدنی ، غلات و آهن آلات عمده واردات این بندر را تشكیل می دهد.

وی افزود: بخش عمده ای از سیمان مازندران ازطریق این بندر به قزاقستان و تركمنستان صادر و 96 درصد گچ تركمنستان نیز از بندر امیرآباد به دیگر كشورها ارسال می شود.

وی با اشاره به اینكه بندر امیرآباد در كریدور شمال به جنوب واقع است ، افزود: این قابلیت ، امیرآباد را به بندر كانونی شمال كشور تبدیل كرده است .

او ادامه داد : بندر امیر آباد تنها بندر شمال ایران است كه از طریق راه آهن سراسری كالا را به داخل كشور منتقل می كند.

مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد با بیان اینكه طول اسكله بندر 350 مترمربع و ظرفیت پهلوگیری آن شش هزار تن است ، گفت : این اسكله دارای جك های بلند كننده و پل متحرك از نوع هیدرولیكی است.

وی همچنین از آماده شدن كارخانه كاغذ بندر امیرآباد برای بهره برداری در شش ماه آینده خبر داد و افزود : این كارخانه دارای ظرفیت تولید 15 هزار تن در سال است.

نعیمی با اشاره به برگزاری نشست مدیران بنادر كشورهای سی آی اس در بندر ' اكتائو ' قزاقستان ، گفت : این نشست سال آینده در باكو و سال 93 نیز در بندر امیرآباد برگزار می شود.

' الهام اكرام اف ' ، سفیر ازبكستان در ایران در سومین روز از سفرش به مازندران پس از بازدید از بندر امیرآباد ، با مسوولان این بندر گفت و گو كرد.

بازدید از شركت تولیدی صنعتی مازند گاز و نشست با اعضای اتاق بازرگانی مازندران هم از برنامه های پایانی سفر سه روزه سفیر ازبكستان در ایران به استان مازندران است.ك/2

2585/1654/506
۰ نفر