۲۲ آذر ۱۳۹۱، ۱۴:۱۱
کد خبر: 80453105
T T
۰ نفر
شمار بيماران مبتلا به سرطان سينه در غرب پنج تا شش برابر ايران است

تهران - رييس مركز تحقيقات سرطان ايران گفت : شمار بيماران مبتلا به سرطان سينه در كشورهاي غربي 5 تا 6 برابر بيشتر از ايرانيان مبتلا به اين بيماري است و اين در حالي است كه در ايران روند رشد سرطان سينه در حال افزايش است .

دكتر 'محمد اسماعیل اكبری ' امروز در پنجمین كنگره سراسری سرطان پستان در سخنانی افزود: سالانه حدود 85 هزار مورد جدید از انواع سرطان در ایران وجود دارد كه در حال حاضر روند رشد سرطان در ایران افزایش داشته است .

وی خاطر نشان كرد : سالیانه روند ثبت سرطان سینه در كشور هشت نفر در هر صدهزار نفر است كه این روند رشد بالایی را نشان می دهد كه در این میان سرطان سینه شایع ترین سرطان زنان محسوب می شود .

اكبری ادامه داد: بر اساس مطالعه ای كه در ایران انجام شده سرطان سینه پس از بیماری قلب و عروق سومین دلیل مرگ و میر در جهان است .

رییس مركز تحقیقات سرطان ایران با بیان اینكه سرطان سینه به عنوان شایع ترین سرطان در میان زنان است گفت : سرطان معده كشنده ترین سرطان ها محسوب می شود كه باید وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكی در این زمینه اقدامات اساسی را اعمال نماید .

وی افزود : مرگ و میر ناشی از سرطان در مقایسه با سایر سرطان ها كم تر است و در ایران پنجمین رتبه مرگ و میر را به خود اختصاص داده است كه نسبت به سایر كشور ها كمتر است .

رییس مركز تحقیقات سرطان ایران اضافه كرد : وضعیت ثبت سرطان در كشور ما 31 نفر در 100 هزار نفر است و در این میان 8 نفر در 100 هزار نفر رشد سرطان سینه را نشان می دهد.

به گفته وی در كشور ما مبتلایان به سرطان سینه در درجات صفر ، یك و دو حدود 5/54 درصد است كه در این میان نقش غربالگری بسیار حائز اهمیت است .

اكبری اظها رداشت : سرطان سینه در هر دو جنس زن و مرد وجود دارد و اقداماتی درمانی بر روی بیماران زن و مرد صورت می گیرد .

وی خاطر نشان كرد : بار بیماری مختلف سرطانی به دلیل كشندگی پایین تر است و حدود 6 درصد را به خود اختصاص داده و سرطان معده تنها با 20 درصد جزو كشنده ترین سرطان هاست .

استاد جراحی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی ادامه داد: سالیانه 500 هزار سال عمر از دست رفته ناشی از مرگ و میر سرطان در كشور رخ می دهد كه 17 هزار سال عمر آن مربوط به سرطان معده است .

وی گفت : مطالعه ای كه بر روی 7 هزار زن مبتلا به سرطان سینه انجام شده نشان می دهد كه میزان بقا و زندگی در میان 71 نفر از آنان افزایش یافته است و حتی در مواردی این میزان بقا به 5/84 نفر نیز رسیده است و این میزان بقا در زنان بیشتر از مردان بوده است .

اكبری گفت : ابو علی سینا نخستین كسی است كه رابطه هورمون های زنانه با سرطان سینه را عنوان كرد و در آن زمانی هیچ دانشمندی به این نظریه مهم دست نیافته بود .

پنجمین كنگره سراسری سرطان ایران در روزهای 22 تا 24 آذرماه در برج میلاد در حال برگزاری است .

علمی **(3)**1534**1544
۰ نفر