به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از سایت خبری مجمع عالی واردات ، ' ناصر ریاحی' افزود:همه ارز پرداختی بانك مركزی در خصوص دارو و تجهیزات پزشكی از ابتدای سال 91 تا اوایل آذر ماه سال جاری ، بر اساس اعلامیه ارزی صادر شده 977 میلیون یورو بوده كه دراین میان تنها معادل 637 میلیون یورو آن به صورت مستقیم به شركت های واردكننده دارو (اعضاء این اتحادیه)پرداخت شده است .
ریاحی ادامه داد:برای گذر از سطوح اولیه آمار و دست یافتن به یك نتیجه منطقی دقیق، توجه به دو نكته در این میان ضروری است. اول اینكه بخشی از این مبلغ بدلایل مختلف از جمله محدودیت های بانكی و تبعات غیر مستقیم تحریم ها امكان انتقال آن به طرف خارجی میسر نشده و در واقع برگشت خورده است. و دوم اینكه بخشی از همین مبلغ نیز در قالب ارزهای اصلی یعنی دلار و یورو از سوی بانك مركزی پرداخت نشده بلكه به صورت یوآن و یا روپیه بوده كه محدودیت های خاص خود را بدنبال داشته است.
براساس این گزارش ، همچنین ' محمد بشری ' عضو هیات مدیره اتحادیه واردكنندگان دارو نیز تاكید كرد: از مبلغ 977 میلیون یورو پرداختی از سوی بانك مركزی كه در واقع حدود یك سوم ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشكی است، حدود بین 15 تا 20درصد آن ، یعنی 170میلیون یورو آن مربوط به تجهیرات پزشكی بوده كه واقعا مبلغ بسیار پایینی برای واردات اقلام مورد نیاز در این حوزه می باشد.
بشری افزود: در خصوص ضرورت تسریع بانك مركزی در اختصاص ارز موردنیاز واردات دارو بارها و بارها مسئولان سازمان غذا و دارو و نیز شخص وزیر بهداشت و همچنین كمیسیون بهداشت مجلس تاكید كرده بودند .
وی ادامه داد : اما متاسفانه وضعیت همانطور كه از سوی وزیر بهداشت اعلام شده است به گونه ای است كه باید به صراحت تاكید كنیم كه تنها یك سوم ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشكی تاكنون تامین شده و هنوز مشكلات انتقال ارز و زمانبر بودن دریافت ارز نیز بر قوت خود پابرجا است.
همچنین رییس سندیكای تولید كنندگان دارو می گوید : نیمی از مواد اولیه تولیدات دارویی،وابستگی ارزی دارند.
'محمود نجفی عرب ' با اشاره به ضرورت واردات بخشی از مواد اولیه داروهای تولیدی، اظهار داشت: با این كه عمر تولید مواد اولیه در كشور بیش از 15 سال نمی شود، توانسته ایم 50 درصد مواد اولیه مورد نیاز دارویی را در داخل تولید كنیم.
وی افزود: اما مسلما 50درصد باقی مانده را ناچارا باید از منابع خارج كشور تامین كنیم كه مسلما وابستگی مستقیم به منابع ارزی دارند.
نجفی عرب در خصوص میزان تامین ارز برای واردات دارو و مواد اولیه اضافه كرد:هشدارهای متولیان دارویی كشور در طول چندماه گذشته نشان دهنده آن است كه ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشكی به میزان مناسب تامین نشده است.
وی ضمن تاكید بر ضروت آینده نگری در صنایع استراتژیك نظیر دارو افزود: آینده نگری حكم می كند به صرف اینكه فعلا مشكلی در سطح عرضه وجود ندارد، نباید مشكلات و چالش ها را نفی كرد.
اقتصام (1)**1601**1319
رييس اتحاديه وارد كنندگان دارو:
بانك مركزي فقط يك سوم ارز مورد نياز واردات دارو را تامين كرده است
۲۹ آذر ۱۳۹۱، ۱۱:۳۶
کد خبر:
80463107
تهران - رييس اتحاديه واردكنندگان دارو در واكنش به اخبار منتشره مبني بر پرداخت 2.3 ميليارد دلار در 9 ماه براي واردات دارو اظهار داشت: با وجود گزارش بانك مركزي، تنها يك سوم ارز يعني 997 ميليون يورو ارز مورد نياز به اين امر اختصاص يافته است.