"نتانیاهو" در جنگ اخیر غزه به دنبال اهداف سیاسی و نظامی خاصی بود، ولی گروه های مقاومت با هدف قرار دادن عمق سرزمین های اشغالی و شکست هیبت گنبد آهنین، رژِیم صهیونیستی را در شرایط بغرنجی قرار دادند و"نتانیاهو" را در رسیدن به اهدافش ناکام گذاشتند. از سوی دیگر در سازمان ملل هم کشورهای مختلف روی خوشی به این رژیم نشان ندادند. این کشورها در شورای امنیت سازمان ملل با موضع حمایتی از فلسطین شکست سیاسی دیگری را بعد از شکست نظامی در جنگ غزه برای صهیونیست ها رقم زدند و باعث شدند تا فلسطین به عنوان عضو ناظر غیردائم شناخته شود و جایگاهش در سازمان ملل ارتقاء یابد. کشورهای مختلف با دادن رای به نفع فلسطین در شورای امنیت سازمان ملل نشان دادند، دیگر ادامه اشغالگری و روند شهرک سازی را بر نمی تابند. علاوه بر موضع گیری کشورهای خارجی هم اکنون حتی در محافل داخلی این رژیم هم "نتانیاهو" در معرض انتقاد مسوولان رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. این مسوولان وی را متهم می کنند که باعث انزوای رژیم اشغالگر قدس شده است. اگرچه مقام های دولت نتانیاهو وتوی قطعنامه ضدشهرک سازی های این رژیم توسط آمریکا را برای خود موفقیتی می داند، اگرچه مخالفان می گویند که حمایت های آمریکا از این رژیم جدید نیست و همواره وجود داشته است.
** پرونده غزه و انتخابات رژِیم صهیونیستی
----------------------------------
گروه های فلسطینی به این نکته یعنی تلاش تل آویو برای استفاده از ابزار جنگ در انتخابات و تاکید بر اهمیت امنیت صهیونیست ها در کارکردی انتخاباتی از تجاوزات آگاه بودند، اما در نهایت این خطای راهبردی صهیونیست ها نه تنها امنیت را برای شهرک نشینان به دنبال نداشت تا کارکردی انتخاباتی هم برای سران این رژیم داشته باشد، بلکه شلیک موشک های پیشرفته تر به قلب تل آویو، محاسبات امنیتی این رژیم را بیش از پیش بر هم زد.
پیش تر و بنا به گزارش شبکه خبری راشاتودی، "صائب عریقات" عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین با اشاره به تجاوزات صهیونیست ها به نوار غزه ابراز نگرانی کرده بود که مردم فلسطین با حمله های اسراییل تاوان تبلیغات انتخابات آینده این رژیم را پرداخت می کنند. وی در ادامه گفت: تبلیغات انتخاباتی اسراییل با شعار ریختن خون مردم فلسطین و ادامه شهرک سازی همراه شده است.
بنا به گزارش این منبع خبری روس، جنبش حماس هم انتخابات زودهنگام اسراییلی را دلیل وخامت و فرسودگی اوضاع داخلی رژِیم صهیونیستی دانست. این جنبش در بیانیه ای که در روز 10 اکتوبر به چاپ رسانده آورده است، وضع داخلی اسراییل بیانگر این است که آینده به نفع مردم فلسطین پیش می رود.
این شبکه خبری در گزارشی دیگر و در مصاحبه با "اسامه شرشر" سردبیر روزنامه "النهار" مصر گزارش داد، پرونده غزه نتیجه انتخابات آینده رژیم صهیونیستی را که در بهمن ماه برگزار خواهد شد، مشخص خواهد کرد. پرونده غزه برای اولین بار در طول تاریخ نقشه سیاسی انتخابات اسراییل را پیش از برگزاری مشخص می کند.
روزنامه "المستقبل" لبنان در تحلیلی به قلم "محمد سماک" نوشت، "نتانیاهو" در چندین جبهه تلاش کرد خود را برای انتخابات آماده کند. وی در جبهه نظامی وارد جنگ غزه شد که در پایان با شکست روبرو شد، زیرا شهرهای قدس و تل آویو برای اولین بار طعم موشک باران را چشیدند و حماس پیروز میدان و"نتانیاهو" شکست خورده کارزار شناخته شد.
** اهداف نتانیاهو از جنگ غزه
-------------------------
بنا به گزارش خبرگزاری ریانووستی روسیه، "خالد مشعل" گفته است که"نتانیاهو" از طریق جنگ غزه می خواست سه هدف را محقق سازد، اما وی در هر سه مورد با شکست روبرو شد. دشمن خواست پیام هایی را با رویکردهای مختلف ارسال کند، اما این پیام ها به آدرس اشتباه رفت. نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواست تا از راهبرد جنگ غزه در انتخابات پیروز شود، ولی با شکست روبرو خواهد شد. وی از سوی دیگر می خواست مصر را بیازماید، اما جواب آزمون غیر از آن چیزی بود که "نتانیاهو" پیش بینی می کرد.
"خالد مشعل" در ادامه گفت: "نتانیاهو" کشورهای عربی را بعد از قیام های مردمی محک زد که این کشورها نیز نشان دادند نسبت به فلسطین خوش بین و نسبت به رژیم صهیونیستی بدبین هستند. آزمایش گنبدآهنین هم در کار بود، اما سلاح گروه های مقاومت، رژیم صهیونیستی و "نتانیاهو" را در شرایط بغرنجی قرار داد.
"خالد مشعل" در ادامه گفت: "نتانیاهو" بر آن بود که از جنگ غزه به عنوان راهبردی برای پیروزی در انتخابات اسراییل استفاده کند، ولی با شکست روبرو شد و هم اکنون در نگرانی به سر می برد.
پایگاه خبری "لیبانون فایلز" لبنان نیز گزارش داد، "عمار موسوی" مسوول روابط بین الملل حزب الله لبنان گفته که جنگ غزه به این علت افروخته شد که "نتانیاهو" بتواند دستاوردی داشته باشد. دستاوردی که شهروندان صهیونیست را قانع کند تا در انتخابات به وی رای دهند، چرا که او در ماجراجویی علیه ایران با شسکت روبرو شد و نتواست به اقدامی دست زند و همچنین از این هم اطلاع داشت که نمی تواند با لبنان هم وارد درگیری شود تا در انتخابات بتواند به عنوان شعار تبلیغاتی از این موفقیت استفاده کند در چنین شرایطی وی به غزه حمله کرد که در این جنگ هم با شکست روبرو شد.
این مسوول حزب الله هم در بخشی از سخنان خود گفته است که شاید یکی از دلایل هجوم اسراییل به نوار غزه این بوده است تا برخی سازمان های عربی جدید را در معرض آزمایش قرار دهد و از قابلیت این کشورها آگاهی حاصل کند و نحوه برخورد این سازمان ها را امتحان کند.
** انتقاد محافل صهیونیست از نتانیاهو
--------------------------------
پس از حمله به غزه، "نتانیاهو" در داخل سرزمین های اشغالی در معرض انتقاد قرار گرفته است.
"اریه الداد" عضو "کنست" رژیم صهیونیستی گفت: اسراییل پرچم جنگ را برافراشت و "نتانیاهو" از ارتش خواست که میدان را ترک کند و او مانند سگی گمراه، کورکورانه عمل کرد.
این عضو کنیست در ادامه از "نتانیاهو" خواست که از دولت کناره گیری کند و وی را متهم رد که باعث شکست ارتش رژیم صهیونیستی شده است.
از سویی دیگر "شائول موفاز" رییس حزب کادیما نیز با اشاره به پیروزی حماس، اسراییل را "بازنده بزرگ "به شمار آورد، و گفت: "نتانیاهو" جنگ را با خواری و زبونی به پایان رساند و نتوانست به اهداف نظامی خود جامه عمل بپوشاند.
وی نیز از نخست وزیر این رژیم خواست که از سمت خود استعفا کند.
بنا به گزارش منابع خبری فلسطینی، در شهرک صهیونیست نشین "اسدود" و "سدیروت" هم ساکنان این شهرک ها از "نتانیاهو" خواسته اند که از سمت خود استعفا دهد.
روزنامه "الشروق" مصر هم در گزارشی که به مطبوعات رژیم صهیونیستی استناد کرده است، نوشت، روزنامه های چاپ این رژیم "نتانیاهو" را متهم به شکست سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کرده اند.
بنا بر این گزارش، "آلوف بن" سردبیر روزنامه هارتص، "نتانیاهو" را متهم به شکست در برابر برنامه هسته ای ایران کرد و افزود: نتانیاهو در برابر چالش های درونی هم شکست خورده است.
"الوف بن" گفته است، "نتانیاهو" در گزارش دستاوردهای چهار سال گذشته خویش از ثبات سیاسی، امنیتی و اقتصادی سخن به میان آورده است، ولی مدارک ارائه شده توسط وی نادرست است.
این روزنامه نگار صهیونیست معتقد است که خطر شکست های "نتانیاهو" بیشتر متوجه اوضاع داخلی این رژیم است.
در مورد شکست "نتانیاهو" در بعد اقتصادی هم روزنامه صهیونیستی "معاریو" در مقاله ای به قلم "یهودا شارونی" نوشت، اسراییلی ها امید زیادی به "نتانیاهو" داشتند، ولی هیچ یک از آرزوها بر آورده نشد. این نویسنده در ادامه به گرانی مواد غذایی و اقلام ضروری می پردازد و می گوید "نتانیاهو" باعث شده است که در اسراییل ساکنان شهرک های یهودی نشین در اعتراض به اوضاع معیشتی دست به تظاهرات بزنند.
از سوی دیگر، مشهورترین تحلیلگران صهیونیست اجماع نظر دارند که پذیرش فلسطین به عنوان کشور غیرعضو ناظر در سازمان ملل باعث شده است "نتانیاهو" در معرض انتقادهای بیشتر قرار گیرد.
"باراک رافید" خبرنگار سیاسی روزنامه هارتص بر این عقیده است که رای دادن به نفع فلسطین هشداری از سوی جامعه بین المللی به اسراییل بود.
این خبرنگار در ادامه می گوید که کشورهای آلمان، انگلیس، فرانسه، ایتالیا و ... به اسراییل این پیام را دادند که دیگر نمی توانند در برابر اقدامات آن صبر کنند، از ادامه روند شهرک سازی به ستوه آمده اند و دیگر به اظهارات مقامات اسراییل در مورد صلح اعتماد ندارند.
"رافید" شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در سازمان ملل را به سیاست های "نتانیاهو" نسبت داد.
از سوی دیگر "اوری افنیری" روزنامه نگار و سیاستمدار یهودی نیز با نوشتن مقاله ای در روزنامه معاریو گفته است، در اولین نگاه به این تصمیم به نظر می رسد که چیزی تغییر نکرده است، اما آنچه اتفاق افتاده بیانگر این است که جامعه بین الملل به طور رسمی هدفش برپایی دولت فلسطین است.
"ایهود اولمرت" رییس سابق دولت رژِم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه دوم تلویزیون رژیم اشغالگر گفته است که "نتانیاهو" باعث شده است تا اسراییل به طرز بی سابقه ای منزوی شود.
وی یکی از علت های منزوی شدن اسراییل را سیاست "نتانیاهو" درباره روند شهرک سازی برشمرد و در ادامه افزود: ما بهای زیادی را در ابعاد مختلف زندگی می پردازیم و شهروندان یهود باید نسبت به این امر آگاه باشند.
"بنیامین بن الیعاذر" عضو کنیست اسراییل هم به شدت از سیاست "نتانیاهو" درباره ادامه روند شهرک سازی انتقاد کرده است.
وی در اظهاراتی که روزنامه عبری زبان جروزالم پست آن را منتشر کرده گفته است که سیاست های غیرمسوولانه نتانیاهو باعث شده است تا اسراییل حمایت سازمان ملل را از دست بدهد.
وی گفته است که این اقدامات نخست وزیر اسراییل باعث شده است تا صبر ایالات متحده آمریکا و کشورهای اروپایی به سر آید.
** شعار تبلیغاتی نتانیاهو بعد از سلسله شکست ها
---------------------------------------------------
روزنامه الستقبل لبنان در تحلیلی به قلم "محمد سماک" نوشت، در جبهه سیاسی هم "نتانیاهو" در میان اعضای دائمی سازمان ملل فقط ازسوی آمریکا حمایت شد و نتواست مانع به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان کشور عضو غیردائم ناظر شود. کشورهای جهان با رای قریب به اتفاق خود در حمایت از فلسطین ضربه روحی سختی به "نتانیاهو" وارد کردند و نتیجه رای گیری نه تنها منافع فلسطینی ها را دربر داشت، بلکه شکست دیگری بر آمار شکست های "نتانیاهو" در جبهه سیاسی افزوده شد.
اکنون "نتانیاهو" که در جبهه های سیاسی و نظامی با چنین شکست هایی روبرو شده به دنبال جایگزین هایی است تا در انتخابات از آنها استفاده کند. "نتانیاهو" امید دارد که تصمیم به ادامه شهرک سازی شکست های وی را سر پوش نهد و بتواند از این راهبرد آرای افراطی ها و شهرک نشینان را به نفع خود کسب کند. به خصوص اینکه وتوی آمریکا را نیز که تظاهر به جدا بودن سیاست های اوباما در دوره دوم ریاست جمهوری اش از نتانیاهو می کرد، با خود همراه دارد.
برون مرزي **1064 **
گروه پژوهش هاي خبري - شكست هاي پي در پي سياسي، نظامي و اقتصادي "نتانياهو" در ابعاد داخلي و خارجي، وي را در شرايط بغرنجي قرار داده است.