۸ دی ۱۳۹۱، ۱۲:۵۰
کد خبر: 80475809
T T
۰ نفر

'ميلياردر' به مخاطبان تلويزيون حق تنفس داد

۸ دی ۱۳۹۱، ۱۲:۵۰
کد خبر: 80475809
'ميلياردر' به مخاطبان تلويزيون حق تنفس داد

تهران - مجموعه تلويزيوني 'ميلياردر' با انتخاب يك موضوع اجتماعي در قالب طنز درست زماني به جدول پخش سيما رسيد كه پنج مجموعه تلويزيوني با مضامين اجتماعي و سرشار از درون‌مايه غمبار از شبكه‌هاي سيما پخش مي‌شدند.

'مهدی طالبی' دانشجوی حوزه هنرهای نمایشی در یادداشتی كه در اختیار ایرنا قرار داد، به نقد مجموعه تلویزیونی 'میلیاردر' ساخته 'علیرضا امینی' پرداخت؛ در این یادداشت آمده است: هر سال در ایام محرم و صفر شاهد پخش تعدادی آثار نمایشی با موضوع هایی به نسبت تلخ بودیم.

همین رویكرد سبب می شد كه بینندگان تلویزیون در این ایام شاهد پخش تعدادی سریال با موضوع هایی شبیه به هم از جمله اختلافات خانوادگی، مشكلات زندگی و ... باشند.

اما امسال تلویزیون به یك ابتكار دست زد كه باید به هوشمندی مدیران نمره قابل قبولی داد زیرا همین رویكرد سبب شد تا مخاطبانی كه به دلیل كلیشه‌ای بودن موضوع سریال‌های این ایام به دیگر رسانه‌ها از جمله ماهواره متمایل می‌شدند، بار دیگر به سمت خود جذب كند.

پخش مجموعه تلویزیونی 'میلیاردر' به كارگردانی علیرضا امینی با موضوع طنز اجتماعی كه از شبكه یك سیما پخش می‌شود، یك حق تنفس را به مخاطبان تلویزیون داد تا به جای تماشای آثار نمایشی با مضامین غمبار، این بار یك مجموعه طنز آن هم فارغ از لودگی را تماشا كنند.

نگاهی به جدول پخش مجموعه‌های تلویزیونی برای ماه محرم و صفر، موید این مدعا است؛ از 'یه تیكه زمین' كه روایتگر اختلافات خانوادگی است تا 'زمانه' كه در قصه‌ای ملودرام به موضوع انتقام می‌پردازد، همگی مضامین تلخی را با خود به همراه دارند.

حتی سریال 'مرد نقره ای' كه ماه رمضان از شبكه شما پخش می شد و اكنون از شبكه دو در حال بازپخش است، روایتگر اختلافات یك پدر و پسر است و شبكه تهران هم سریال پر از حادثه و بحران عملیات 125 را پخش می كند و در كنار آن هم 'دختران حوا' را روی آنتن دارد.

وجود چندین مجموعه تلویزیونی تلخ آن هم به طور همزمان در شبكه‌های تلویزیونی، اقتضا می‌كرد تا یك مجموعه دیگری به جدول پخش سیما افزوده شود تا هم از بار سنگین غم و غصه سریال‌ها بكاهد و هم حرمت این ایام كه احترام ویژه ای بین مردم ایران است، نگه دارد.

می توان گفت ویژگی برجسته سریال میلیاردر متفاوت بودن نوع طنز آن نسبت به دیگر سریال های طنز بوده كه در سالهای اخیر تولید و پخش شده و آن همان پرهیز از لودگی است.

شاید در روزهای نخست كه این سریال تولید می‌شد، هیچ كس این تصور را نداشت كه این سریال بتواند تا این میزان در میان مخاطبان جایگاه مناسبی پیدا كند و مردم از آن استقبال كنند.

یكی از اعتراض هایی كه به طور معمول به آثار طنز می‌شود، توهین به اقوام است اما این مساله در این سریال دیده نمی شود؛ شوخی هایی كه در سریال میلیاردر وجود دارد، حساب شده و به جاست و نوید مهین دوست نویسنده و زامیاد سعدوندیان بازنویس قصه تلاش كردند شوخی های این سریال را همچون قطعات پازل به درستی كنار هم بچینند تا مردم از دیدن آن لذت ببرند.

از امتیازات سریال میلیاردر در مقایسه با دیگر آثار طنز می توان گفت كه بازیگران تلاش نكردند تا تكه كلام هایی داشته باشند كه فردای پخش، بر سر زبان مردم بیفتد و به محض دیدن یكدیگر از آن تكه كلام ها استفاده كنند. در واقع كارگردان تلاش كرده تا بازیگران برای خلق شخصیت‌هایشان، رفتارهای مناسب با طنز داشته باشند تا این مساله بیننده را بخنداند نه اینكه از تكه كلام های بی محتوا بهره ببرد.

به عنوان مثال 'زهیر یاری' نقش بهمن را به زیبایی خلق كرده یا سعید پیردوست كه نقش دایی هوشنگ را بازی می كند با حواس پرتی اش بیننده را به خنده می اندازد و بقیه بازیگران هر كدام به نوع خودشان تلاش كردند تا باری از طنز این مجموعه را به دوش بكشند.

در مجموع این سریال نه تنها بدآموزیی ندارد، بلكه می تواند برای بینندگان شیرین باشد و امید این می رود كه از این پس تلویزیون با تصمیم های به موقع و پخش آثار مناسب مانع از دست دادن مخاطبانش شود و همیشه بتواند پاسخگوی جزیی ترین نیازهای بینندگانش هم باشد.

فراهنگ(5)** 2025
۰ نفر