انتخاب آثار بخش مسابقه جشنواره فيلم فجر سفارشي نبود

تهران - عضو هيات انتخاب سي ويكمين جشنواره بين المللي فيلم فجر گفت: اعضاي هيات انتخاب جشنواره فيلم فجر بر اساس سفارش، آثار بخش سوداي سيمرغ اين رويداد سينمايي را انتخاب نكرده و ملاك و معيار انتخاب، كيفيت آثار بوده است.

'مهدی صباغ زاده' روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: برخی فیلم ها، برای حضور در بخش مسابقه سی ویكمین جشنواره فیلم فجر رای نیاوردند و باید پذیرفت هر جشنواره ای برای پذیرش آثار محدودیت هایی دارد.

وی گفت: ارجحیت در انتخاب فیلم های سینمایی بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر با آثاری بود كه بیشترین رای را آورده و مورد پسند هیات انتخاب واقع شده بودند.

عضو هیات انتخاب سی ویكمین جشنواره فیلم فجر تاكید كرد: فیلم هایی كه در بخش مسابقه سی ویكمین جشنواره فیلم فجر حضور ندارند، رای كسب نكردند، و این مهم به این معنا نیست كه آنها آثار بدی هستند.



** برخی فیلم ها به علت رعایت نكردن مبانی فرهنگی پذیرفته نشدند

صباغ زاده ادامه داد: برخی فیلم های سینمایی نیز به علت رعایت نكردن مبانی و اصول اجتماعی و فرهنگی از بخش مسابقه سی ویكمین جشنواره فیلم فجر كنار گذاشته شدند كه این مهم به هیات انتخاب مربوط نمی شد و هیات نظارت بر فیلم ها این آثار را كنار گذاشت.

وی تصریح كرد، به هر حال از ابتدا قرار بود در جشنواره فیلم فجر امسال فیلم هایی در بخش مسابقه حضور داشته باشند كه مشكلی برای دریافت پروانه نمایش نداشته باشند و در عین حال چنانچه در فیلمی یك یا دو مشكل وجود داشت به صاحبان فیلم ها اعلام شد تا اقدام به رفع آن كنند.

عضو هیات انتخاب سی ویكمین جشنواره فیلم فجر، تعداد این نوع آثار را كم دانست و تاكید كرد كه فیلم ها با ممیزی كمی وارد بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر شدند.



** 'هیاهو'، بخشی از جشنواره است

صباغ زاده اعتراض به انتخاب فیلم ها را بخشی از هر جشنواره دانست و گفت: چنین هیاهویی جزیی جداناپذیر از جشنواره فیلم فجر است و هر سال شاهد این اعتراضات به هیات انتخاب این رویداد سینمایی بوده ایم.

وی ادامه داد: سیاست هایی در كل هر جشنواره ای وجود دارد كه در نهایت باید به آن احترام گذاشت و به هر حال هیات انتخاب تلاش خود را برای انتخاب آثار شایسته بخش مسابقه انجام داد.



** تفاوتی در بررسی فیلم فاخر و غیرفاخر وجود نداشت

عضو هیات انتخاب سی ویكمین جشنواره فیلم فجر، درباره كنار گذاشتن برخی تولیدات بنیاد سینمایی فارابی از جمله 'فرزند چهارم' از بخش مسابقه سی ویكمین جشنواره فیلم فجر توضیح داد: برای هیات انتخاب مهم نبود كه فیلمی به اصطلاح فاخر است یا عادی؛ اعضای هیات انتخاب تلاش كردند بر اساس شاخص های كیفی یك فیلم، آثار رسیده را بررسی كنند.

صباغ زاده ادامه داد: برخی، مباحثی را مبنی بر اینكه هیات انتخاب به فیلم های فاخر توجهی نداشته منتشر می كنند، در صورتیكه اصل و اساس، استاندارد بودن آثار سینمایی بود.

وی تاكید كرد: كمیته انتخاب فیلم فجر فارغ از صحبت ها، اظهارنظرها و دیگر مسایل، فیلم ها را دید و حواشی در تصمیم گیری های این هیات تاثیری نداشت.



** فیلمساز اول یا دهم تفاوتی نداشت

صباغ زاده ادامه داد: برای هیات انتخاب تفاوتی میان فیلمساز اول و یا دهم وجود نداشت و ملاك فیلم های رسیده به جشنواره بود.

وی ادامه داد: كمیته انتخاب در نهایت در مجموع درباره یك فیلم رای دادند و از میان پنج رای صادره، آثار بخش مسابقه انتخاب شدند.

عضو هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر درباره احتمال افزوده شدن فیلم های دیگری به بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر یادآور شد: این مهم از اختیارات دبیر جشنواره فیلم فجر است و هیات انتخاب در این زمینه نقشی ندارد.

صباغ زاده گفت: كار كمیته انتخاب سی ویكمین جشنواره فیلم فجر به پایان رسیده و انتخاب آثار دیگر در اختیار دبیر جشنواره فیلم فجر است.



** محدودیت در پذیرش فیلم

وی ادامه داد: در ابتدا مقرر بود در بخش مسابقه فیلم اولی ها، 12 اثر سینمایی حضور داشته باشد اما در نهایت با توجه به كیفیت و تعدد فیلم های سینمایی كار اولی ها، این تعداد افزایش یافت.

عضو هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر تاكید كرد: در بخش مسابقه سودای سیمرغ نیز ظرفیت پذیرش 22 اثر سینمایی بود و در مجموع با محدودیت های در انتخاب فیلم های سینمایی روبرو بودیم.



** حاشیه های انتخاب 'برلین 7 -'

صباغ زاده همچنین درباره انتخاب فیلم 'برلین 7 -' به تهیه كنندگی موسسه رسانه های تصویری و دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: برای هیات انتخاب، عنوان فیلمساز یا تهیه كننده مهم نبود و فقط فیلم های مورد نظر را مورد ارزیابی قرار می دادیم.

وی یادآور شد: اساسا در انتخاب فیلم ها نگاه نكردیم كه فیلمی به تهیه كنندگی دبیر جشنواره یا حوزه هنری و بنیاد سینمایی فارابی به تولید رسیده، بلكه كیفیت آثار برای ما مهم بود.

عضو هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر علت انتخاب فیلم 'برلین 7 -' را كیفیت مطلوب این اثر سینمایی دانست.

صباغ زاده توضیح داد: با كسی دشمنی و مشكل، و در عین حال با كسی نیز رفاقتی نداشته ایم و در انتخاب فیلم ها بر اساس سفارش یا فشار شخصی خاص، آثار را انتخاب نكردیم.

وی گفت: اشتباه در كمیته انتخاب جشنواره فیلم فجر نیز اجتناب ناپذیر است و شاید درباره یك یا دو اثر سینمایی اشتباه كرده باشیم، اما این طبیعت هر انتخاب و یا داوری است و بدون اشتباه نیز نبوده ایم.

سی ویكمین جشنواره فیلم فجر 12 تا 22 بهمن ماه برگزار می شود

فراهنگ(4) ** 1983 ** 1071