دكتر سید 'علی جمالیان' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: كودكان و سالمندان نسبت به افراد عادی در برابر آلودگی هوا آسیب پذیرتر هستند و باید از تردد در سطح شهر به دلیل حفظ سلامت خویش خودداری كنند.
این پزشك فوق تخصص قلب اظهار كرد: آسیب های ناشی از آلودگی هوا به طور خاص شامل بروز حملات آسم، برونشیت، تنگی نفس، حملات قلبی و آلرژیهای مختلف تنفسی است.
جمالیان افزود: شهروندان باید در صورت بروز یا مشاهده عوارض ناشی از آلودگی هوا همچون احساس درد در ناحیه قفسه سینه،خون ریزی بینی، عوارض گوارشی، تحریك و سوزش چشم ها، تنگی نفس، افزایش ضربان قلب، افزایش سرعت حركات تنفسی به مراكز درمانی مراجعه كنند.
وی گفت: در صورت توسعه بیماری های مزمن ریوی به خصوص برونشیت، سرفه و كاهش ظرفیت تنفسی یا احساس ناتوانی به ویژه در بیماران مزمن، سالمندان و خردسالان بهتر است حركات آنان را محدود و برای درمان به اورژانس مراكز درمانی انتقال داده شوند.
مدیر كل درمان تامین اجتماعی استان تهران از سالمندان، بیماران مزمن و كودكان خواستار شد كه در صورت ضرورت در این روزها از خانه خارج شوند و از رفت و آمدهای غیر ضروری به ویژه در مناطق مركزی شهر خودداری كنند.
جمالیان گفت : استفاده از ماسك های فیلتردار و دستمال مرطوب در كاهش تاثیرگذاری آلودگی هوا بر بدن موثر است.
شاخص آلودگی هوا(به انگلیسی: Pollutant Standards Index) یا (PSI) معیاری برای سنجش آلودگی هواست.
اگر این شاخص 0 تا 50 باشد خوب، 51 تا 100متوسط ، 101 تا 150 ناسالم برای گروه های حساس ، 151 تا 200ناسالم برای همه گروه ها و 201 تا 300 خیلی ناسالم و 301 تا 500 خطرناك خواهد بود.
تهرام/1391 /675
تهران بزرگ - مدير كل درمان تامين اجتماعي استان تهران گفت: آلودگي هوا آثار زيان باري در درازمدت و كوتاه مدت بر سلامت افراد برجاي مي گذارد اما بيشتر سلامت كودكان و سالمندان را تهديد مي كند.