به گزارش روز چهارشنبه خبرنگاراجتماعی ایرنا، سید 'مجتبی میرلوحی'معروف به 'نواب صفوی' در سال 1303 هجری، شمسی در محلهٔ خانیآباد نو و در خانوادهای از روحانیان چشم به جهان گشود.
وی در سن هفت سالگی وارد دبستان حكیم نظامی شد، سپس در مدرسه صنعتی در رشته مكانیك ادامه تحصیل داد اما آنجا را رها كرد و برای كار به آبادان رفت و در شركت نفت مشغول كار شد.
نواب در 1322 به دلیل سخنرانی و اغتشاش كارگران شركت نفت تحت تعقیب قرار گرفت و در سال 1330 به دلیل پرونده قبلی در ساری به دو سال زندان قطعی محكوم شد.
شهید نواب صفوی، پس از آزادی از زندان جمعیت فدائیان اسلام را تشكیل داد. در این دوران كسروی كتاب شیعیگری را نوشت. نواب صفوی پس از آخرین دیدار خود با كسروی كه بخاطر انصراف او از نوشتن كتاب های ضد اسلامی صورت گرفت، توسط او و گروه مسلح همراهش تهدید شد.
نواب كه وضع را اینگونه دید تصمیم گرفت كسروی را از میان بردارد. بدین ترتیب كسروی در 29 فروردین 1324 در میدان حشمت الدوله تهران ترور شد، اما او زنده ماند و نواب دستگیر و زندانی شد. نواب پس از دو ماه بازداشت به درخواست روحانیان ایران و نجف، با قید كفالت آزاد شد.
نواب صفوی، پس از آزادی از زندان جمعیت فدائیان اسلام را تشكیل داد. نخستین اقدام این جمعیت، كشتن موفق احمد كسروی بود.
سرانجام در 20 اسفند 1324 سید علیمحمد امامی و سید حسین امامی به همراه 9 نفر دیگر از فداییان اسلام كسروی را در كاخ دادگستری به همراه منشیاش حدادپور به قتل رساندند.
ترور 'عبدالحسین هژیر'، وزیر دربار محمدرضاشاه پهلوی در 13 آبان 1328 به دست حسین امامی اقدام بعدی این گروه بود. همچنین به دستور نواب صفوی، فدائیان اسلام توسط خلیل طهماسبی، سپهبد علی رزمآرا، نخستوزیر ایران را در روز 16 اسفند 1329 كشتند.
شهید نواب صفوی، طلبه ای كه به بنیانگذار فدائیان اسلام مشهور است، پس از ترور ناموفق علاء در اول آذر 1334 بازداشت و در 27 دی ماه همان سال به همراه 'مظفر ذوالقدر'، 'خلیل طهماسبی' و 'محمد واحدی اعدام شد.
اجتمام(5)**9134 **1569
تهران-شهيد نواب صفوي،مجاهدي خستگي ناپذير و مبارزي بزرگ بود كه با اقدامات خود، زمينه پيروزي انقلاب اسلامي را در سال 1357 فراهم كرد. اين روحاني پس از سال ها مبارزه عليه طاغوت 27 دي ماه سال 1334 به دست رژيم شاه شهيد شد.