۴ بهمن ۱۳۹۱، ۱۴:۱۵
کد خبر: 80511721
T T
۰ نفر
رييس قوه قضاييه: امنيت اجتماعي نبايد دستخوش احساسات شود

تهران- رييس قوه قضاييه با بيان اين كه امنيت از اصلي ترين نيازهاي جامعه مدني است و به هيچ روي نبايد دستخوش احساسات شود، گفت: روشن است كه دستگاه قضايي نيز از بابت اعدام انسان ها متأسف است ولي وقتي مسأله امنيت اجتماعي مردم مطرح است نمي توان چشم خود را بر حقايق بست.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه، آیت الله 'صادق آملی لاریجانی' روز چهارشنبه در جلسه شورای عالی قضایی، با اشاره به برخی اظهارنظرها و شبهات درخصوص تناسب مجازات با جرم بویژه در موضوع محاربه، افزود: هرگاه مجرمانی دست به ایجاد فضای خوف و وحشت بزنند، تشخیص مجازات بازدارنده از میان حداقل و حداكثر مجازات‌ها برعهده قاضی یا قضات صادركننده رای خواهد بود.

وی ادامه داد: در پرونده زورگیری اخیر نیز قاضی، مجازات حداكثری را با هدف بازدارندگی در نظر گرفته است و این البته حتماً به مصلحت جامعه اسلامی است.

رئیس قوه قضاییه افزود: مجازات اعدام با هدف بازدارندگی، با تلاش مستمر و مضاعف سایر مسوولان برای حل و فصل مشكلات و زیرساخت‌هایی كه فقدان آن افراد را به تخلف و جرم و جنایت می‌كشاند منافاتی ندارد.

وی گفت: به نظر ما راه‌حل اساسی همان است كه ریشه‌ها و بسترهای ارتكاب جرم در جامعه خشكانده و جمع شود اما این مساله به معنای این نیست كه قوه قضاییه به وظیفه ذاتی خود نپردازد.

وی، با تاكید بر این كه 'مطمئن باشید كه در صورت عدم برخورد قاطع با چنین جرایمی اوضاع به مراتب بدتر خواهد شد'، افزود: این بحث كه زورگیرانی كه اخیرا اعدام شدند،‌ سابقه قبلی نداشته‌اند؛ موضوع صحیحی نیست و آن ها به اقرار خودشان چندین فقره این جرایم را تكرار كرده بودند.

رییس دستگاه قضا همچنین با رد این نظر كه 'به دلیل فقر و نداری دست به ارتكاب جرم می‌زنند'، اظهار كرد: مگر عقلانی و انسانی است كه هر فردی كه دچار فقر یا تنگدستی شود، باید دست به چنین جرایم وحشت‌انگیزی بزند و امنیت را از جامعه برباید؟ و آیا تمام راه‌ها برای رفع تنگدستی بسته است و تنها باید به زورگیری و كیف‌قاپی اقدام كرد؟

** ابراز تاسف از فرقه گرایی و اختلاف افكنی میان مسلمانان

آیت‌الله آملی لاریجانی فرقه‌گرایی و دامن زدن به اختلافات مذهبی را جفا بر مقام رسول‌الله (ص) دانست و گفت: متاسفیم كه قوم جاهلی یافت می‌شوند و به دنبال شقاق بین مسلمانان و فرقه‌گرایی هستند و برادران دینی خود را به خاك و خون می‌كشند و عده‌‌ای خبیث با عنوان وهابی از شقاق و اختلاف‌افكنی آنها حمایت می‌كنند.

رئیس دستگاه قضا، خواستار وحدت امت اسلامی در مقابل توطئه‌ها و تفرقه‌افكنی‌های دشمنان اسلام شد و گفت: توهینی بالاتر از این به پیامبر بزرگ اسلام (ص) نیست كه با امتش چنین كنند.



** وجود مبارك پیامبر اسلام، بزرگ‌ترین نعمت الهی برای بشریت و جهان هستی است

آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه با تبریك میلاد پیامبر بزرگ اسلام (ص)، افزود: بزرگ‌ترین كفران این است كه كسانی چشم بر وجود پیامبر اكرم(ص) كه حقیقت الهی است، ببندند.

وی، با اشاره به آیات و روایات متعددی كه در وصف مقام عظیم پیامبر (ص)‌ نازل و نیز نقل شده است، تاكید آیات قرآنی بر 'مقام محمود' پیامبر و 'خُلق عظیم' آن حضرت را نشانه عظمت مقام پیامبر اسلام (ص) دانست و گفت: قرآنی كه خود 'خَلق عظیم' است، در وصف پیامبر اسلام از او با عنوان انسانی دارای 'خُلق عظیم' نام می‌برد و او را در مقام محمود وصف می‌كند كه بالاترین مقام انسانی است و این توصیفات نشان از بزرگی و عظمت جایگاه پیامبر (ص) دارد.

رییس قوه قضاییه، افزود:‌ خداوند در سوره قلم، پیغمبر گرامی اسلام(ص) را به 'إنَّك لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ' توصیف شده‌اند. خداوند اگر كسی را به این‌كه بر خُلق عظیم است، یعنی ملكات و هیئات راسخ نفسانی را به تمامی واجد است، توصیف كند؛ نشانه‌ای جز بزرگی مقام رفیع پیامبر اسلام (ص) نیست و با توجه به این‌كه در اینجا قائل حق‌تعالی است و هیچ باطلی در كلام حق راه ندارد، نتیجه این می‌شود كه پیغمبر اكرم اسلام، بر بالاترین خُلق ممكن استوار است.

آیت الله آملی لاریجانی، همگان را به تدبر و تامل در مقام والای پیامبر و توصیفات بی‌بدیلی كه در آیات الهی و نیز در سخن امیرالمومنین (ع) در نهج‌البلاغه آمده، فراخواند و افزود: پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) با وجود آن 'خُلق عظیم' یاد دنیا را در نفس خود از بین برده بود و همواره نیكوترین رفتارها را با مردم و پیروان خود داشته و تاسی به سلوك و سیره پیامبر بزرگ اسلام، نسخه شفابخشی برای تمام بشریت است.

وی، تاكید كرد:‌ در نهج‌البلاغه نیز حضرت امیرالمومنین علی (ع) كه خود، مصداق همین اخلاق و خلق عظیم بود؛ عبارات بسیار زیبایی در وصف پیامبر اكرم (ص) دارند.

رییس دستگاه قضا با اشاره به خطبه 160 نهج البلاغه، اضافه كرد: عباراتی كه در توصیف زهد و خصایص پیامبر است و می‌فرمایند؛ تاسی كن به پیغمبر كه پاك‌ترین بود و پاكیزه‌ترین بود.

وی ادامه داد: در عبارات دیگر این خطبه آمده است كه در پیامبر اقتدا هست، الگو هست برای هر كسی كه بخواهد تاسی كند و محبوب‌ترین انسان‌ها نزد خداوند باری‌تعالی كسی است كه متأسی به پیامبر گرامی اسلام(ص) باشد كه تعبیر بسیار زیبا و پرمعنایی است و البته نظیر این تعابیر در وصف آن مقام عظیم فراوان است.

اجتمام(1)**1429 ** 1569