به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا،' علی مهدی نیا ' روز پنج شنبه در حاشیه برپایی نخستین كنفرانس علوم و فنون دریایی و اقیانوسی در جمع خبرنگاران افزود: بیماری آلزایمر هم اكنون یكی از بیماری های مهم قرن محسوب می شود.با توجه به هزینه های بالای درمان این بیماری و نگه داری از بیماران مبتلا، شناخت تركیباتی كه خاصیت درمانی برای این بیماری دارند از اهمیت به سزایی برخوردار است.
وی اظهار داشت: از این رو پروژه ای با عنوان شناسایی و اندازه گیری ماده 'هموتائورین' با خاصیت درمانی آلزایمر در برخی از گونه های جلبكی ایران انجام شد كه در آن خواص جلبك ها برای درمان بیماری آلزایمر مورد تایید قرار گرفت.
به گفته وی ماده 'همو تائورین' در واقع نوعی 'آمونو اسید' است كه توسط جلبك ها تولید می شود.
عضو هیات علمی موسسه ملی اقیانوس شناسی ادامه داد: در سال 2010 یك گروه ایتالیایی وجود این ماده را در جلبك گزارش كردند اما نوع جلبك در گزارش های این گروه وجود نداشت از این رو اجرای این پروژه با هدف شناسایی جلبك های بومی دریایی ایران انجام شد تا توانایی آنها در درمان آلزایمر شناسایی شود.
مهدی نیا افزود: در این تحقیق 12 گونه جلبك همچون جلبك های سبز، قهوه ای و قرمز كه از جلبك های بومی منطقه خلیج فارس در شهرستان قشم هستند، مورد بررسی قرار گرفت و وجود ماده هموتائورین در 10 نمونه از این جلبك ها به اثبات رسید.
وی خاطرنشان كرد : بیشترین میزان این ماده در جلبكی قهوه ای به نام 'دیك تیوتا' مشاهده شده است . با توجه به غلظت بالای تركیب این ماه در این جلبك امید است پس از انجام آزمایش های مربوط به سمی بودن و دیگر آزمایش های بالینی این جلبك بومی به عنوان مكمل غذایی در آینده ای نزدیك به جامعه علمی كشور معرفی شود.
وی تاكید كرد: جلبك ها سرشار از پروتئین و انواع ویتامین ها هستند از این رو باید تلاش شود فرهنگ استفاده از جلبك در سبد غذایی مردم ایجاد شود.
همچنین در این نشست 'محسن حیدری' دانشجوی ارشد بیولوژی دریا در دانشگاه علوم و فنون خرمشهر در مورد طرحی با عنوان' بررسی خواص آنتی اكسیدانی و آنتی باكتریایی جلبك های سواحل خلیج فارس در بوشهر' توضیحاتی ارایه كرد .
وی گفت: در اجرای این پروژه ، تحقیقات بر روی سه گونه جلبك قرمز، قهوه ای و سبز انجام شد كه خواص آنتی اكسیدانی آنها قابل قبول بوده است اما خواص آنتی باكتریایی آنها نیاز به تحقیقات و مطالعات بیشتری دارد.
وی گفت: نتیجه این تحقیق نشان داد كه از این جلبكها می توان به عنوان 'افزودنی غذا ' استفاده كرد. این جلبك ها از تجزیه و فاسد شدن سریع غذا جلوگیری می كنند و در موارد آرایشی و بهداشتی نیز كاربرد دارند.
فراهنگ(3)**9014**1983** 1581
سرپرست آزمايشگاه دريايي موسسه اقيانوس شناسي:
جلبك ها براي درمان آلزايمر مفيد هستند
۵ بهمن ۱۳۹۱، ۱۲:۳۴
کد خبر:
80512869
خرمشهر- سرپرست آزمايشگاه دريايي موسسه ملي اقيانوس شناسي گفت: تحقيقات بر روي انواع جلبك هاي سبز، قرمز و قهوه اي نشان مي دهد كه آنها در درمان آلزايمر مفيد هستند .