۹ بهمن ۱۳۹۱، ۱۱:۴۰
کد خبر: 80518075
T T
۰ نفر
مصرف غذاهاي فوري يكي از عوامل بروز آسم و آلرژي است

تهران- نتايج يك تحقيق بزرگ كه در سطح بين الملل انجام شد، نشان مي دهد كه مصرف غذاهاي فوري (فست فودها ) مانند ساندويج، همبرگر و ديگر موارد سه بار در هفته يا بيشتر با افزايش خطر ابتلا به آسم، آلرژِي و التهاب مخاط بيني و پلك ها در كودكان و نوجوانان همراه است .

به گزارش خبرگزاری شین هوا، در این تحقیق كه به سرپرستی محققان دانشگاه اوكلند در نیوزلند انجام شده است ، تغذیه بیش از 319 هزار نوجوان از 51 كشور و بیش از 181 هزار كودك از 31 كشورجهان مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج این مطالعه نشان داد كه مصرف هفتگی میوه یك اثر محافظتی در برابر ابتلا به بیماری های ناشی از مصرف فست فودها دارد.

در این مطالعه محققان از والدین كودكان درمورد شیوع علایم آسم، آلرژی و التهاب مخاط بینی و پلك ها و نیز رژیم غذایی هفتگی كودكان سوال كردند.

محققان محور توجه خود را بر شدت بروز این علایم در 12ماه و مصرف برخی انواع غذاهایی كه اثرات محافظتی و یا ویران كننده بر سلامت داشتند، متمركز كردند.

این غذاها شامل گوشت، ماهی، میوه و سبزیجات، غلات، نان، پاستا، برنج، كره، مارگارین، خشكبار، سیب زمینی، شیر، تخم مرغ، همبرگر و فست فودها می شد.

تجزیه و تحلیل محققان نشان داد كه فست فودها تنها نوع غذایی هستند كه با ابتلا به آسم، آلرژی و التهاب مخاط بینی و پلك ها در میان دو گروه مورد مطالعه همراه بود.

این مطالعه نشان داد كه مصرف هفتگی سه وعده فست فود یا بیشتر موجب افزایش 39 درصدی خطر ابتلا به آسم شدید در میان نوجوانان و افزایش 27 درصدی خطر ابتلا به آسم، آلرژی و التهاب مخاط بینی و پلك در كودكان می شود.

از طرف دیگر مشخص شد كه مصرف میوه اثر محفاظتی برای هر دو گروه مورد مطالعه در برابر خطر ابتلا به این بیماری ها دارد و از ابتلا به خس خس سینه و التهاب مخاط بینی و پلك در میان نوجوانان پیشگیری می كند.

براساس نتایج این مطالعه مصرف میوه به ترتیب موجب كاهش 11 و 14 درصدی شدت علایم آسم در میان نوجوانان و كودكان می شود.

به گفته محققان غذاهای فست فود دارای سطوح بالایی از اسیدهای چرب ترانس هستند كه بر سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد در حالی كه میوه سرشار از آنتی اكسیدان و سایر مولفه های مفید است.

نتایج این مطالعه در مجله اینترنتی Thorax منتشر شده است.

علمی(6)**2038**1581
۰ نفر