به گزارش ایرنا، محمدرضا حاتمی روز شنبه در جریان بازدید خبرنگاران استان از ایستگاه آب آشامیدنی مجتمع روستایی ولایت چهار یزد افزود: این پروژه ها با اعتبار 23 میلیارد و 700 میلیون تومان افتتاح می شوند.
وی با بیان اینكه با بهره برداری از پروژه های مذكور 90 روستا با جمعیت 9 هزار و 200 خانوار از آب شرب بهداشتی بهره مند می شوند، اظهار داشت: تامین آب آشامیدنی روستاهای محله بغل، بنستان هنزا تفت و مرورمیبد از جمله این پروژه هاست.
مدیر عامل شركت آب و فاضلاب روستایی استان تامین آب آشامیدنی مجتمع زمزم طبس، ساخت مخزن ذخیره آب روستای مهدی آباد كهدوئیه و خرید قنات و انتقال آب قنات مزرعه عرب به بخش مركزی را از دیگر پروژه ها بیان كرد.
حاتمی اظهار داشت: اعتبار پروژه های تامین آب آشامیدنی مجتمع ولایت و مزرعه بخش مركزی ابركوه از اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به استان هزینه شده و مابقی از اعتبارات استانی و خشكسالی تامین شده است.
*** 660 روستای استان یزد زیرپوشش شركت آب و فاضلاب روستایی هستند
مدیر عامل شركت آب و فاضلاب روستایی استان یزد گفت: هم اكنون 660 روستای استان با جمعیت 52 هزار و 600 خانوار روستایی زیرپوشش این شركت هستند.
حاتمی اظهار داشت: تاكنون 104 هزار فقره انشعاب آب شرب بهداشتی در روستاهای استان ساخته شده است.
وی بااشاره به اینكه آب شرب و بهداشتی روستاهای استان از 452 منبع آبی شامل چاه ، چشمه قنات و خط انتقالی تامین می شود، افزود: 67 روستای شهرستان های اردكان، میبد، صدوق، یزد و بافق از خط انتقالی تامین می شود.
این مقام مسئول، با بیان اینكه كنترل كیفی و بهداشتی كردن آب روستاهای استان توسط 200 دستگاه كلرزن انجام می شود، تصریح كرد: شاخص كیفیت آب شرب روستایی استان 98 درصد است.
حاتمی همچنین با اشاره به اینكه آبهای روستایی یزد به لحاظ میكروبی نیز عاری از میكروب هستند، گفت: شش آزمایشگاه كنترل كیفیت آب در شهرستان های طبس، تفت، ابركوه، صدوق ، یزد و اردكان وجود دارد و در شهرستان های میبد و خاتم هم آزمایشگاه در حال اندازی است.
وی گفت: خطوط انتقال و شبكه های توزیع آب روستاهای استان بدلیل پراكندگی پنج هزار و 200 كیلومتر است.
مدیر عامل شركت آب و فاضلاب روستایی استان، تعداد مخازن آب روستاها را 500 مغزن با ظرفیت 90 هزار متر مكعب بیان كرد و اظهار داشت: هدف اصلی این شركت پایداری و كیفیت آب در شبكه هاست.
وی ایجاد مجتمع آبرسانی را در راستای این امر بیان كرد و گفت: تاكنون 70 مجتمع آبرسانی در روستاهای استان به بهره برداری رسیده و هم اكنون هم 20 مجتمع در حال ساخت است كه سه مجتمع آن در همین ایام دهه فجر به بهره برداری می رسد .
*** 100 درصد مصوبات سفر رهبری به استان در بخش آب و فاضلاب روستایی اجرا شد
مدیر عامل شركت آب و فاضلاب روستایی استان یزد در ادامه از اجرایی شدن 100 مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به استان خبر داد و گفت: در سفر پرخیر بركت رهبر معظم انقلاب اسلامی به استان یزد 13 مصوب با اعتبار 27 میلیارد تومان به تصویب رسید.
حاتمی اظهار داشت: در این زمینه 87 روستا با جمعیت 83 هزار و 215 نفر از آب و شرب و بهداشتی بهره مند شدند.
وی به سفر هیات دولت و رئیس جمهور به استان نیز اشاره كرد و افزود: در سفر اول ، دوم و سوم رئیس جمهور به استان به ترتیب دو، سه و هفت پروژه مصوب شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینكه مصوبات ریاست جمهوری در دور اول به طور 100 درصد انجام شد، اظهار داشت:مصوبات دور دوم و سوم نیز به ترتیب 80 و 60 پیشرفت فیزیكی دارند.
حاتمی در این خصوص تأكید كرد : بدلیل عدم تامین اعتبار لازم پروژه های به صورت نیمه تمام هستند كه امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم این پروژه ها به پایان برسند.
*** سالانه 150 تا 160 كیلومتر شبكه های آب روستایی یزد اصلاح و بازسازی می شوند
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی استان یزد در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینكه سالانه 150 تا 160 كیلومتر شبكه های روستایی استان اصلاح و بازسازی می شوند این امر را در راستای جلوگیری از هدر رفت آب بیان كرد و افزود: همچنین سالانه هفت هزار انشعاب در روستاهای استان تعویض می شود.
حاتمی ادامه داد:با توجه به این بازسازی ها بوده كه در گذشته قطعی آب روستاهای زیاد بود اما هم اكنون درحد بسیار ناچیز و موردی است.
وی، عمر شبكه های آب روستایی استان را 25 تا 30 بیان كرد و افزود: این رقم استاندارد است.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی استان یزد همچنین از اجرای طرح جامع آبرسانی روستایی خبر داد و افزود: این امر در راستای استفاده از منابع پایدار آب انجام می شود.
حاتمی درباره دیگر پروژه ها نیز به جداسازی آب فضای سبز از آب شرب روستاهای استان اشاره كرد .
وی بارندگی پاییز امسال را مناسب خواند و گفت: میزان بارندگی در این مدت نسبت به سال گذشته 54 درصد رشد داشته است اما در زمستان با كاهش شدید بارش مواجه بوده ایم .
حاتمی با این حال با بیان اینكه امیدواریم در ماههای پایانی زمستان هم در این استان كویری بارندگی داشته باشیم، افزود:وضعیت آب در برخی روستاهای شهرستان طبس نگران كننده است.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی استان یزد درباره آبرسانی به روستاهای فاقد منابع آبی نیز گفت: سال گذشته آبرسانی به 500 روستا به دلیل خشكسالی به طور سیار و با تانكر انجام شد كه این تعداد كاهش یافته است ولی امسال امیدواریم با بارش های خوب پاییزه، آبرسانی سیار در استان یزد به حداقل ممكن برسد.
حاتمی در ادامه با تأكید بر اینكه زیربنا واساس ماندگاری در روستاها و دلیلی برای ممانعت از مهاجرت، آب است، افرود: برخی از روستاها همچون مزرعه سید فتح الدین، چاه افضل اردكان و مزرعه نو عقدا كه خالی سكنه شده بودند با تامین آب دوباره این روستاها با گسترش كشاورزی و دامداری رونق یافتند.
وی اظهار داشت:در نتیجه آمدن آب و با فراهم شدن زیر ساختهای اشتغال همچون مرغدارای و گلخانه ها این روستاهای محروم، توسعه می یابند.
*** از سال 78 تا 84، 308 پروژه آبرسانی در روستاهای یزد به بهره برداری رسیده است
معاون طرح توسعه شبكه شركت آب و فاضلاب روستایی استان یزد نیز در این نشست خبری گفت: از ابتدای تاسیس این شركت در سال 78 تا سال 84 ،308 پروژه آبرسانی با اعتبار هشت میلیارد و 900 میلیون تومان در روستاهای یزد به بهره برداری رسیده است.
محمد فاتحی اظهار داشت: از سال 84 تا سال 90 هم كه فصل شكوفایی صنعت آب است نزدیك به 887 پروژه آبرسانی با اعتبار 95 میلیارد تومان به بهره برداری رسید.
وی با بیان اینكه در سال جاری هم 137 پروژه با اعتبار مصوبب 5/6 میلیارد تومان در دست اجراست ، گفت: این تعداد پروژه ، 601 روستا معادل 62 هزار و 380 خانوار روستایی را زیرپوشش قرار می دهد. ك/4
7546/1968
يزد- مدير عامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان يزد از بهره برداري 9 پروژه اين شركت در ايام الله دهه فجر خبر داد.