به گزارش ایرنا 'امیر قربانعلی' عصر چهارشنبه در آیین افتتاح چهارمین آزمایشگاه تخصصی نانو كشور در بجنورد با اشاره به جایگاه هشتم ایران در زمینه تولید علم اظهار كرد: توسعه فناوری نانو از اواخر سال 79 در كشور آغاز شد كه كمتر از 10 نفر با این فناوری آشنا بودند و ما در دنیا رده ای بهتر از 59 نداشتیم.
وی گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته در سال 84، سند 10 ساله توسعه در این خصوص تدوین و پیش بینی شد كه در پایان این برنامه از نظر تولید علم و فناوری به جایگاه پانزدهم جهان دست پیدا كنیم.
قربانعلی اظهار كرد: هم اكنون روزانه هشت مقاله در حوزه فناوری نانو توسط محققان كشور تولید می شود و در سال گذشته سه هزار مقاله در این بخش تولید كردیم و اكنون از نظر تولید مقاله فناوری نانو رتبه 12 دنیا را به خود اختصاص داده ایم.
دبیر كارگروه ترویج ستاد فناوری نانو گفت: هم اكنون 100 شركت در كشور در زمینه تولید محصولات نانو فعالیت دارند.
قربانعلی، از دانش آموزان به عنوان بیمه كنندگان تداوم این حركت یاد كرد و افزود: باشگاه دانش آموزی با هدف حمایت و هدایت این قشر در حوزه نانو تشكیل شده و تا دو سال آینده در تمامی استانهای كشور آزمایشگاه تخصصی نانو ایجاد خواهد شد.
مدیركل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در این آیین گفت: سرعت تولید علم در دنیا بسیار بالا است باید با ایجاد فضاهای علمی در تولید علم و فناوری و ثروت تلاش كنیم.
'محمد وحیدی' افزود: دانش آموزان خراسان شمالی در حوزه فناوری نانو فعالیت های زیادی داشته و سال گذشته دو رتبه برتر المپیاد نانو در كشور را كسب كرده اند.
خراسان شمالی با جمعیت 867 هزار نفری 164 هزار دانش آموز دارد. ك/2
7184/626
بجنورد - دبير كارگروه ترويج ستاد فناوري نانو گفت: 15هزار محقق در كشور در حوزه فناوري نانو فعاليت دارند.