رحمت اله قربانی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با انتقاد از عملكرد اداره كل كار،تعاون و رفاه اجتماعی در نظارت بر عملكرد تعاونی های مسكن افزود: شركت های مختلفی با برنامه ریزی برای سرمایه مردم اقدام به تشكیل تعاونی می كنند و موج افزایش قیمت زمین و مسكن را راه می اندازند.
وی با بیان اینكه افزایش قیمت مسكن از مهر امسال شدت گرفته است اظهار كرد: مهار نكردن نقدینگی، شرایط ناپایدار اقتصادی و ضعف تولید موجب شده مردم به خرید و فروش مسكن و زمین روی آورند.
رییس اتحادیه املاك زنجان خاطر نشان كرد: افزایش قیمت مسكن عده ای را تحریك كرده وارد عرصه دلالی مسكن و زمین شوند.
قربانی ادامه داد: هم اكنون 750 بنگاه معامله املاك فعال دارای مجوز در شهر وجود دارد و عده ای نیز بدون مجوز فعالیت می كنند.
وی با اشاره به اینكه با بنگاه های فاقد مجوز برخورد می شود گفت: باید تعزیرات حكومتی، مجمع امور صنفی و سایر نهادها برای پیشگیری از افزایش قیمت املاك مصمم تر باشند.
رییس اتحادیه املاك زنجان حمایت از ساخت منازل كوچك، بلند مرتبه سازی و استفاده بهینه از بافت فرسوده شهری را یكی از راهكارهای كاهش قیمت املاك دانست و افزود: ساخت آپارتمان های 70 تا 80 متری می تواند علاوه بر اشتغالزایی موجب افزایش عرضه مسكن شود.
قربانی با بیان اینكه برخی چندین واحد مسكونی و ملك خریداری كرده اند و آن را به كالای سرمایه ای تبدیل نموده اند گفت: در صورتیكه دولت خرید ملك را محدود كند و از افراد دارای چند ملك مالیات دریافت نماید با مشكل عرضه كم و تقاضای زیاد مواجه نمی شویم
وی با ابراز تاسف از رواج دلالی در بازار مسكن گفت: امروز شهرك گلشهر به یكی از معضلات بازار مسكن تبدیل شده است به گونه ای كه هر روز قیمت مسكن در این شهرك روبه افزایش است.
رییس اتحادیه املاك زنجان در خصوص تاثیر مسكن مهر بر قیمت مسكن گفت:گرچه مسكن مهر موجب صاحب خانه شدن عده ای شد اما از سوی دیگر زمینه مهاجرت تعدادی از روستاییان به شهر را فراهم كرد و در پی آن كشاورزی نیز ضعیف و مشاغل كاذب در شهر افزایش یافت.
قربانی با مقایسه قیمت در شهرك های مختلف زنجان ابراز كرد: اكنون بیشترین قیمت ملك در شهرك كارمندان است كه به هر متر مربع 40 میلیون ریال می رسد.
**مشاورین املاك در رواج دلالی املاك تعاونی های مسكن تاثیرگذارند
رییس اتحادیه املاك زنجان هر متر مربع زمین در اعتمادیه، سعدی شمالی و كوچه مشكی به 20 میلیون ریال افزایش یافته و كمترین قیمت ملك در منطقه دو شهر است.
رییس اداره نظارت و بهره برداری تعاونی های استان زنجان گفت: حوزه تعاون حوزه ای فرابخشی است و در همه زمینه ها می تواند فعال باشد.
سید حسین موسوی با بیان اینكه نهاد متبوعش مسئوول سیاست گذاری برای تعاونی ها در بخش های مختلف نیست افزود: اداره تعاونٰ،كار و رفاه اجتماعی بر عملكرد حقوقی تعاونی ها نظارت دارد و در بخش اجرایی،فنی و سیاست گذاری ها دخیل نیست.
وی خاطر نشان كرد: هر تعاونی در حوزه فعالیت خود از قوانین وزارتخانه های مربوطه تبعیت می كند برای مثال بسیاری از ابعاد بخش مسكن نشات گرفته از قوانین وزارت راه و شهرسازی است.
رییس اداره نظارت و بهره برداری تعاونی های استان زنجان ابراز كرد: بیشتر مشكلات تعاونی ها در بخش اجرایی و فنی است كه مسئوول آن اداره تعاون نیست.
موسوی ادامه داد: حدود 250 واحد تعاونی مسكن در استان وجود دارد كه بر ابعاد حقوقی آن نظارت می شود.
وی یادآور شد: بررسی احراز شرایط اعضا تعاونی مسكن در تعاونی هایی كه از امكانات دولتی استفاده می كنند به عهده اداره راه و شهرسازی است.
رییس اداره نظارت و بهره برداری تعاونی های استان زنجان ضعف در نظارت بر عملكرد تعاونی های مسكن را از سوی اداره تعاون نپذیرفت و افزود: سیاست گذاری در بخش مسكن به عهده این اداره نیست بنابراین نمی توان افزایش و كاهش قیمت را به نظارت این اداره كل ربط داد.
موسوی یادآور شد: اگر نظارت اداره تعاون در افزایش و كاهش قیمت دخیل باشد زمانیكه بازار مسكن راكد است باید نظارت های این اداره قوی بوده باشد كه این تحلیل درستی نیست.
وی ادامه داد: متاسفانه مشاوران املاك در دلال بازی و خرید و فروش اراضی و املاك تعاونی ها دخیلیند و به ترویج دلالی دامن می زنند.
موسوی خاطر نشان كرد: درصورتیكه مشاوران املاك كه تعداد آن ها در زنجان هر روز در حال افزایش است، توجیه شوند و از خرید و فروش فیش های مسكن و زمین خودداری كنند بخشی از مشكلات افزایش قیمت مسكن مرتفع می شود.
وی خاطر نشان كرد: در افزایش قیمت مسكن عوامل مختلفی دخیل است و نمی توان یك عامل را دلیل آن دانست.
522/7324
زنجان- رييس اتحاديه املاك زنجان گفت: نظارت بر تعاوني هاي مسكن ضعيف است.