به گزارش ایرنا ، وی روز چهارشنبه در كنفرانس بین المللی نفت و گاز و شیل در آنكارا با اعلام این مطلب افزود تركیه كه بشدت در تامین انرژی به منابع خارجی وابسته است و در سال گذشته حدود 60 میلیارد دلار برای آن هزینه كرده است.
این كنفرانس به طور مشترك توسط انجمن مهندسین نفت و انجمن زمین شناسان نفت و گاز تركیه برگزار شد.
وزیر انرژی تركیه گفت: در نتیجه فعالیت های زلزله نگاری در سطح تركیه به ویژه در سه منطقه استان های 'آنكارا، قونیه و كرشهر' منابع گاز شیل تثبیت شده است، گفت: فعالیت های اكتشاف و استخراج منابع فسیلی و زیر زمینی انرژی در سطح تركیه بی وقفه ادامه خواهد داشت.
او با اشاره به اینكه میزان سرمایه گذاری های تركیه برای فعالیت های اكتشاف منابع زیر زمینی در 10 سال اخیر 5/13 برابر افزایش یافته است، گفت: مصرانه این فعالیت ها به ویژه در بخش آناتولی مركزی تركیه ادامه خواهد داشت.
تركیه تاكنون برای فعالیت های اكتشاف و استخراج منابع زیرزمینی انرژی 200 قرارداد با شركت های داخلی و خارجی به ویژه شركت های بزرگ نفتی مانند شل منعقد كرده است و به تازگی نیز یك قرارداد 350 میلیون دلاری با همین شركت برای فعالیت اكتشاف نفت در دریای سیاه امضا شد.
شركت شل همچنین در منطقه دیاربكر مجوز اكتشاف گاز شیل دریافت كرده است. یك شركت كانادایی نیز با مشاركت شركت تركیه در همین منطقه در زمینه استخراج گاز شیل فعالیت دارد.
مقامات وزارت انرژی تركیه امیدوارند تا سال 2016 میلادی این فعالیت ها به نتیجه رسیده و شروع به استخراج گاز شیل كنند.
شیل نوعی سنگ رسوبی است كه از رس فشرده شده به صورت ورقه های نازك تشكیل شده است.
شیل های گازی گروه متنوعی از سنگ ها هستند كه دارای متان محبوس در داخل خود بوده و در اعماق زمین وجود دارند، ولی می توان بوسیله حرارت دادن و یا ایجاد شكاف هیدرولیكی، متان آن استخراج كرد.
در حال حاضر به شیل های نفتی و گازی توجه نسبتا زیادی می شود چون به عنوان یك سوخت فسیلی ممكن است جایگزین ذخائر متعارف گازی (كه انتظار اتمام آن می رود) شوند.
آمریكا از بزرگ ترین دارندگان ذخائر گاز شیل جهان است و بر اساس برآوردهای انجام گرفته بیش از 23 درصد این ذخائر در آمریكا واقع شده است.
تركیه علاوه بر تاكید بر كشف و استخراج منابع انرژی در داخل در صدد استفاده از انرژی هسته ای برای تولید برق نیز است.
تركیه در این راستا یك قرارداد 20 میلیارد دلاری با روسیه منعقد كرد و در حال مذاكره با چند كشور برای احداث دومین نیروگاه هسته ای خود می باشد.
فعالیت روس ها در تركیه هنوز در مرحله مقدماتی قرار دارد.
بر اساس قرارداد دولتی با روسیه اولین نیروگاه هسته ای تركیه در منطقه 'آك كویو' در مرسین واقع در جنوب تركیه و كناره دریای مدیترانه احداث خواهد شد.
خاورم/2011**230**1436
آنكارا - ' تانر يلديز ' وزير انرژي و منابع طبيعي تركيه گفت كه آنكارا براي ايجاد تنوع در منابع تامين گاز و حداكثرسازي استفاده از منابع داخلي درصدد استخراج گاز صخره اي (شيل) تا سال 2016 ميلادي است.