به گزارش روز چهارشنبه شورای عالی ایرانیان خارج از كشور، این موضوع را باقر مهاجرانی سرپرست مركز همكاری های بین الملل این معاونت در نخستین جلسه كارگروه علوم و فن آوری های نوین در شورای عالی ایرانیان خارج از كشور مطرح كرد.
وی با اشاره به مصوبات و اقدامات صورت گرفته افزود: ازجمله اهداف و فعالیتهای كارگروه علوم و فن آوریهای نوین، هماهنگی در موارد مربوط به تجاری سازی فناوری و شركت های واسطه مربوط، شناسایی ایرانیان فرهیخته و نخبه مقیم خارج از كشور، بسترسازی برای بهره گیری از توان ایرانیان مقیم جهت تبادل فن آوری و نوآوری است.
مهاجرانی ایجاد ارتباط و هماهنگی میان شركت های دانش بنیان وبخشهای خصوصی فنآوری داخل و خارج از كشور با همیاری ایرانیان مقیم خارج را ازدیگر اهداف تشكیل كار گروه علوم و فن آوری های نوین شورای عالی ایرانیان بیان كرد.
مهاجرانی با بیان اینكه دفتر تجاری سازی و همكای های دانش و صنعت، آماده دریافت طرح ها و ایده های ایرانیان مقیم خارج از كشور است، گفت: در راستای حمایت بیشتر از استعدادهای برتر مقیم خارج از كشور،قرار است بنیاد ملی نخبگان علاوه بر حمایت از نخبگان دانشگاهی، از نخبگان حوزه فن آوری و تجاری سازی حمایت كند.
وی با اشاره به طراحی و راه اندازی سامانه دیپلماسی فناوری - دیپلوتك - از سوی معاونت علمی و فن آوری رییس جمهوری در راستای اطلاع رسانی و ایجاد ارتباط با ایرانیان و نخبگان مقیم خارج از كشور، افزود: در این سامانه آشنایی با ستادهای فن آوری و نحوه ارتباط با آنها، ارایه اطلاعات مربوط به سفارتخانه ها و رایزنی های اقتصادی- بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در خارج از كشور، ارایه اطلاعات مربوط به نمایشگاه ها، همایش ها و كنفرانس های بین المللی و اطلاع رسانی در خصوص رویدادها و تحولات علمی كشور پیش بینی و برنامه ریزی شده است.
وی با تاكید بر اینكه حضور ایرانیان و نخبگان مقیم خارج از كشور، روند توسعه علمی و فن آوری كشور را تسریع می بخشد، اظهارداشت: سامانه دیپلوتك معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری به عنوان یك پل ارتباطی می تواند پتانسیل های علمی ایرانیان خارج از كشور را جذب و برقراری تعاملات گسترده با آنان را تسهیل كند.
مهاجرانی، همچنین با اشاره به برگزاری جشنواره های بین المللی برای جذب و معرفی توانمندیهای علمی نخبگان مقیم خارج، افزود: برگزاری جشنواره نوآوری و شكوفایی فجر انقلاب اسلامی كه با حضور فعال 31 كشور در بهمن ماه امسال برگزار شد، در همین راستا بود.
وی با تاكید بر ضرورت اطلاع رسانی مناسب جهت حضور فعالتر ایرانیان مقیم خارج از كشور در جشنواره نوآوری و شكوفایی و جشنواره های مشابه، گفت: از جمله برنامه های كمیته بین الملل جشنواره نوآوری و شكوفایی، ایجاد واحد نوآوران ایرانی مقیم خارج از كشور از سال آینده است.
مهاجرانی با اشاره به برنامه های پیش روی معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری و كارگروه علوم و فن آوریهای نوین شورای عالی ادامه داد: ایجاد فضا و بستری برای نشان دادن ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران در بعد اختراع و نوآوری و بسترسازی تبادل افكار و تجربیات، توسعه دیپلماسی علمی و فن آوری و ایجاد ارتباط با نخبگان ایرانی مقیم خارج از كشور، كاهش ضربه پذیری كشور ار طریق جلوگیری از فرار مغزها و گسترش بیش از پیش روحیه همكاری و همیاری میان ایرانیان مقیم داخل و خارج از كشور، از جمله برنامه های این معاونت است كه امیدواریم با مشاركت و پشتیبانی شورای عالی امور ایرانیان خارج از كشور میسر شود.
وی با بیان اینكه تحقق اهداف فوق نیازمند عزم ملی و مشاركت دستگاه ها و نهادهای مختلف است، افزود: شورای عالی امور ایرانیان خارج از كشور به عنوان یك نهاد تخصصی فعال در حوزه ایرانیان مقیم خارج از كشور باید شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر مقیم خارج از كشور و تلاش برای جذب مشاركت های علمی آنها را در دستور كار قرار دهد.
سرپرست مدیریت جلب مشاركت های علمی و آموزشی شورای عالی امور ایرانیان خارج از كشور در ادامه این جلسه با تاكید بر بهره گیری از ظرفیت های نخبگان ایرانی مقیم خارج از كشور، گفت: تحقق این هدف، نیازمند عزم ملی و مشاركت دستگاه ها و نهادهای مختلف است.
'بهنازموحدی 'با ارایه گزارشی از عملكرد حوزه متبوعش، مهمترین مشكلات و درخواست های مطرح شده از سوی ایرانیان خارج از كشور را برشمرد و اضافه كرد: چگونگی انتقال محل تحصیل از دانشگاه های خارج به داخل از جمله این موارد است.
سرپرست مدیریت جلب مشاركت های علمی و آموزشی شورای عالی افزایش دوره بورس تحصیلی و میزان مقرری دانشجویان ایرانی مقیم و درخواست پرداخت كمك هزینه تحصیلی به دانشجویان بورسیه را از دیگر درخواست های ایرانیان مقیم خارج عنوان كرد.
وی درخصوص درخواست دانشجویان مقیم خارج برای انتقال به دانشگاه های ایران نیز اظهار داشت: دانشجویان ایرانی مقیم آلمان، هندوستان، انگلیس، سوریه و ایتالیا و همچنین امارات بیشترین متقاضیان انتقال به داخل هستند.
سرپرست مدیریت جلب مشاركت های علمی و آموزشی شورای عالی امور ایرانیان خارج از كشور، افزود: انتقال دانشجویان به داخل، تقاضای همكاری با مراكز دانشگاهی، درخواست ارز دانشجویی ، اخذ معافیت تحصیلی، درخواست مساعدت در زمینه ثبت اختراعات، درخواست تسهیلات برای بازپرداخت بدهی ها، تقاضای عضویت در بنیاد ملی نخبگان و كسب اطلاعات درباره چگونگی پذیرش در دانشگاه های خارج از جمله خواسته های ایرانیان مقیم خارج در تماس با مركز شبانه روزی رسیدگی به امور ایرانیان خارج از كشور (مركز 2777)بوده است.
وی گفت: مركز 2777 قابلیت دریافت، ثبت، مشاوره، ارجاع و پیگیری، اخذ نتیجه و اعلام پاسخ به متقاضی را در حوزههای مختلف كنسولی، قضایی، امور گذرنامه، اقتصادی، علمی آموزشی، وظیفه عمومی، امور سجلی، بازنشستگی داراست.
بر اساس این گزارش، نخستین جلسه كارگروه علوم و فن آوری های نوین شورای عالی با محوریت بررسی راهكارهای جذب و شناسایی ایرانیان نخبه مقیم خارج از كشور، استفاده از ظرفیت های علمی آنان در جهت توسعه علوم و فن آوری های نوین و حمایت از استعدادهای برتر مقیم خارج از كشور برگزار شد.
اجتمام(1)**9134 **1647
واحد نوآوران ايراني مقيم خارج از كشور از سال آينده ايجاد مي شود
۲ اسفند ۱۳۹۱، ۱۷:۲۸
کد خبر:
80553363
تهران - يك مقام مسوول در معاونت امور بين الملل و انتقال فنآوري رياست جمهوري اعلام كرد : واحد نوآوران ايراني مقيم خارج از كشور از سال آينده در كشور ايجاد مي شود.