خبر فوری: رفع فیلترینگ

۳ اسفند ۱۳۹۱، ۱۱:۰۹
کد خبر: 80554040
T T
۰ نفر

بانويي از تبار اهل بيت

۳ اسفند ۱۳۹۱، ۱۱:۰۹
کد خبر: 80554040
بانويي از تبار اهل بيت

گروه اسناد و اطلاع رساني - امروز آسمان ميزبان بانوي كرامت و صبر، حضرت فاطمه معصومه(س) است، پرهيزگاري از تبار اهل بيت كه پرچمدار نيكي، بردباري و ايثار بود، اويي كه هماره در راه رسيدن به آرمان هاي والاي اسلام قدم برمي داشت و به برپايي حق و عدالت ايمان داشت.

حضرت فاطمه معصومه(س) بانوی زهد و پارسایی در اول ذی القعده 173 هجری قمری در شهر مدینه پای بر این جهان خاكی نهاد. پدر وی امام موسی بن جعفر(ع) از گوهرهای تابناك امامت بود و مادر ایشان نجمه خاتون نام داشت.

القاب بانوی پاكی و نیكی ها، طاهره، حمیده، رشیده، تقیه، رضیه، مرضیه، سیده نساء العالمین، محدثه، عابده و كریمه اهل بیت است.

حضرت معصومه(س) در طول عمر پربركت خویش از سرچشمه علم و تقوای الهی سیراب و از محضر پدر و برادر بزرگوارش؛ امام رضا(ع) بهره مند شدند.

دوران زندگانی ایشان همزمان با خلافت خلفای عباسی بود كه با جور و ستم بر مردم حكومت می كردند و هماره در تلاش و كوشش بودند تا مانع از به ثمر رسیدن رسالت الهی امامان معصوم شوند.

پس از به شهادت رسیدن امام موسی بن جعفر(ع) توسط هارون الرشید، درد و رنج فراوانی بر اهل بیت ایشان روا شد، پس از فراق پدر، حضرت معصومه(س) در كنار برادر گرانقدر خویش امام علی بن موسی رضا(ع) زندگی كرد و به همراه ایشان در راستای احقاق حق و گسترش دین مبین اسلام قدم برداشت.

پس از هارون الرشید، امین و مامون برای تكیه زدن بر تخت خلافت با هم در رقابت بودند. در ابتدا امین به خلافت رسید، اما با خوش گذرانی موضوع خلافت را نادیده گرفت و اینگونه زمینه را برای بركناری خویش مهیا ساخت. مامون نیز با استفاده از این شرایط در جریان توطئه ای، برادر خویش را به قتل رساند و بر تخت خلافت تكیه زد.

بعد از آن كه مامون به حكومت رسید، به دلیل هراس از جایگاه والای امام رضا(ع) در میان مردم و بیم از تزلزل پایه های قدرت خویش تصمیم گرفت تا ایشان را به شهر مرو تبعید كند.

پس از گذشت یك سال از هجرت امام،حضرت معصومه(س) به منظور دیدار برادر والامقام خود و همراهی ایشان در راه برقراری اسلام ناب محمدی به همراه كاروانی از اقوام و یاران خویش به سمت خراسان حركت كردند.

كاروان كریمه اهل بیت در طول این سفر سخت و دشوار با استقبال شورانگیز مردم روبرو می شد، كه این امر در نهایت موجبات ترس و خشم حكومت را فراهم كرد، سرانجام زمانی كه حضرت معصومه به ساوه وارد شدند، گروهی از مخالفان اهل بیت، به دستور مامون به جنگ با كاروان ایشان پرداختند و در نهایت افراد بسیاری از كاروان را به شهادت رساندند.

این رویداد تلخ و ناگوار باعث شد تا حضرت معصومه(س) بیمار شوند و امكان ادامه راه برای ایشان مقدور نباشد، به همین دلیل بانوی زهد و ایمان شهر قم را برای اقامت برگزیدند و در آن دیار ماندگار شدند.

سرانجام حضرت معصومه پرچمدار تقوا و بردباری پس از تحمل هفده روز درد و رنج در دهم ربیع الثانی 201 هجری قمری، در حالیكه تنها كه بیست و هشت بهار از عمر پربركتش سپری شده بود به دیدار حق شتافت و شهر قم را غرق در ماتمی شگرف كرد، اكنون آرامگاه مطهر ایشان در این دیار میزبان عاشقان و دلسوختگان اهل بیت است.

اطلاع**9128**2002**9123
۰ نفر