۶ اسفند ۱۳۹۱، ۱۴:۱۹
کد خبر: 80558074
T T
۰ نفر
سماجت متكديان خراسان شمالي همچنان اراده مسوولان را به چالش مي كشد

بجنورد - شماري از شهروندان خراسان شمالي از جولان گاه و بيگاه متكديان در كوي و برزن به عنوان امري مذموم ياد كرده و خواهان اقدامي موثر از سوي مسوولان براي جمع آوري آنان هستند.

شماری از آنان در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی با اشاره به قرار گرفتن این خطه در مسیر اصلی تردد مسافران و زائران امام هشتم (ع)، بر ضرورت این كار برای حفظ شان و حرمت ساكنان این استان تاكید می كنند.

آنان می گویند: فعالیت متكدیان در شهرهای استان در محل های پرتردد شهری، پارك ها و پمپ بنزین ها چهره شهرها را در نگاه رهگذران مشوش و نازیبا جلوه خواهد داد.

یكی از شهروندان مانه و سملقانی می گوید: آشخانه مركز این شهرستان دروازه غربی استان برای مسافران ورودی از استان های شمالی كشور است و وجود گدایان در پارك این شهر، چهره ای نازیبا از استان را در اذهان مسافران شكل می دهد.

'علی حسنی' با بیان اینكه بیشتر گدایان این شهر زن هستند،‌ خواستار جمع آوری متكدیان از پارك ورودی شهر توسط دستگاه های مرتبط شد.

یكی از شهروندان فاروجی نیز با اشاره به این كه این شهر در مسیر اصلی ورودی شرقی استان از سمت مشهد مقدس قرار دارد، یكی از معضلات اصلی این شهر را فعالیت متكدیان در تنها پمپ بنزین این شهر عنوان كرد.

'حسن رضایی' افزود: تاكنون در این شهر برای جمع آوری متكدیان از محل پمپ بنزین اقدام موثری صورت نگرفته و فعالیت متكدیان در این محل و طلب كمك از مسافران، از نظر شهروندان چندان خوشایند نیست.

وی جمع آوری معدود متكدیان از محل مزبور را ضروری خواند و افزود: بیشتر افرادی كه در پمپ بنزین مستقر می شوند و اقدام به گدایی می كنند، معتاد هستند كه برای تامین پول مواد خود به گدایی روی آورده اند.

یك شهروند بجنوردی نیز با اشاره به این كه برای جمع آوری متكدیان توسط دستگاه های مرتبط اقدامی موثر و زیربنایی صورت نمی گیرد، گفت: بیشتر متكدیان كه در این شهر دیده می شوند، معتاد هستند.

'حسین اربابی' افزود: محل استقرار متكدیان بیشتر در جلوی داروخانه های میدان های 'كارگر' و 'شهید' و پمپ بنزین های سطح شهر است و با شیوه های مختلف، طلب كمك مالی می كنند.

وی گفت: برخی از متكدیان نیز در شیوه ای شگفت انگیز در ساعات پایانی شب با به صدا درآوردن زنگ منازل در مناطق مرفه تر شهر درخواست كمك مالی می كنند.

معاون اجتماعی بهزیستی خراسان شمالی، توفیق در جمع آوری متكدیان را نیازمند اقدامی ریشه ای عنوان كرد و گفت: تاكنون برای برطرف شدن این معضل اجتماعی ریشه ای عمل نشده است.

'همایون غلامی' افزود: پیشنهاد می شود برای ریشه كنی این معضل برای افزایش آگاهی مردم در نحوه برخورد با متكدیان سرمایه گذاری شود تا مردم از كمك به این افراد خودداری كنند.

وی گفت: توجه به مداخله دستگاه های مرتبط در جمع آوری متكدیان از سطح شهرها و سرمایه گذاری در توانمندسازی این افراد از دیگر پیشنهادهای ریشه كنی تكدی گری از جامعه است.

غلامی گفت: تاكنون برای ریشه كنی این پدیده نازیبا به صورت سطحی عمل شده و تا زمانی كه به این پدیده به صورت سطحی نگاه توجه شود موفقیتی در برطرف شدن آن به دست نخواهد آمد.

وی همچنین بر تقویت برنامه های پیشگیرانه در جمع آوری متكدیان از سطح شهرها توسط دستگاه های مرتبط تاكید كرد.

معاون سیاسی، اجتماعی فرماندار بجنورد نیز می گوید: تكدی گری، معضلی اجتماعی است كه بیشتر ریشه در فقر، بیكاری و اعتیاد دارد.

'ابوالقاسم اكبری' می افزاید: آگاه سازی جامعه در برخورد با این معضل اجتماعی نیاز به فرهنگ سازی دارد كه استفاده از ظرفیت مطبوعات و رسانه های گروهی، ائمه جماعات و مبلغان دینی از جمله راه كارهای آن است.

او افزود: فرمانداری بجنورد در حوزه فرهنگ سازی برای كاهش تكدی گری در این شهر، امسال نسبت به سال های قبل فعالیت خوبی با هماهنگی اداره كل تبلیغات اسلامی استان برای استفاده از ظرفیت ائمه جماعات مساجد صورت داده است.

اكبری در خصوص جمع آوری متكدیان از سطح شهر بجنورد گفت: با اقدامات صورت گرفته اكنون دستگاه های مربوط دو نوبت در هفته در شهر گشتزنی كرده و در صورت مشاهده متكدیان در سطح شهر، آنان را به مراكز نگهداری انتقال می دهند.

وی افزود: شهروندان بجنوردی در صورت مشاهده متكدیان در سطح شهر می توانند از طریق شماره تلفن 2222113 موارد را گزارش كنند تا اقدامات لازم برای جمع آوری آنان صورت گیرد.

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار بجنورد گفت: اكنون در دو مركز نگهداری متكدیان در شهر بجنورد 20 نفر زن و هشت نفر مرد نگهداری می شوند.

او با اشاره به برنامه های ویژه برای استقبال از نوروز امسال افزود: طرح جمع آوری متكدیان از سطح شهر توسط شهرداری از 25 اسفند تا 20 فروردین به صورت ویژه پیگیری می شود.

دبیر ستاد ساماندهی متكدیان خراسان شمالی نیز می گوید: بهترین راهبرد برای برخورد با متكدیان، ایجاد تغییر در نگاه مردم است تا كمك خود به این افراد را از طریق دستگاه های حمایتی صورت دهند.

'حسین برومند' می افزاید: برای پاكسازی جامعه از وجود متكدیان باید از ظرفیت رسانه های گروهی برای نشان دادن چهره زشت تكدی گری بهره برد.

وی گفت: برنامه ستاد ساماندهی متكدیان استان، جمع آوری متكدیان و حمایت از آنان برای بازگشت به زندگی عادی است.

وی افزود: اكنون در استان خراسان شمالی در شهر بجنورد دو مركز نگهداری متكدیان دایر است و 20 نفر مرد و هشت نفر زن در این مراكز، نگهداری می شوند.

برومند گفت: از ابتدای امسال از طریق مراكز مزبور و با حمایت دستگاه های مرتبط 47 نفر از متكدیان به زندگی عادی بازگشته اند.

وی افزود: برای نگهداری موقت متكدیان در شهرهای اسفراین و شیروان نیز امكانات لازم در اختیار متولیان این بخش قرار گرفته است.

وی گفت: در صورت نیاز به نگهداری متكدیان در مركز، افراد به مراكز نگهداری بجنورد انتقال داده می شوند به طوری كه اكنون دو نفر از شیروان در این مركز نگهداری می شوند.

مدیركل امور اجتماعی استانداری خراسان شمالی همچنین از دستگاه های مرتبط در این حوزه خواست مشاركت خود را برای پاكسازی شهرها از متكدیان و بازگرداندن آنان به زندگی عادی دوچندان كنند.

استان خراسان شمالی 867 هزار نفر جمعیت دارد و تاكنون هیچ آمار رسمی و حتی غیر رسمی از شمار متكدیان این استان ارائه نشده است. ك/4

623/626