۸ اسفند ۱۳۹۱، ۱۱:۳۱
کد خبر: 80560643
T T
۰ نفر
بيش از 156 هزار بازرسي از مراكز فرآورده خام دامي در كرمان انجام شد

مديركل دامپزشكي كرمان، گفت: بيش از 156 هزار و 93 مورد بازرسي بهداشتي توسط دامپزشكي از سه هزار و 850 مركز عرضه فرآوردهاي خام دامي سراسر استان كرمان از ابتداي سال جاري تاكنون انجام شده است.

'بیژن دهقانی' روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: 31 تن و 154 كیلوگرم گوشت حین این بازدیدها به دلیل تخلفاتی همچون عرضه گوشت فاسد، تاریخ منقضی همچنین گوشت فاقد مهر و لیبل دامپزشكی و سایر تخلفات ضبط و از چرخه مصرف خارج شد.

وی ادامه داد: 982 مورد نمونه برداری نیز از فرآورده های خام دامی مراكز مختلف انجام شده است.

وی گفت: نظارت بر سلامت گوشت در مراحل مختلف كشتار، استحصال و بسته بندی، نگهداری و عرضه آن بر عهده دامپزشكی است.

دهقانی، اظهار كرد: رعایت ضوابط بهداشتی در مراكز پرورش انواع دام سبك و سنگین، طیور، آبزیان و زنبور عسل و پیشگیری از بیماری ها ضمن ایجاد صرفه اقتصادی بیشتر در صنعت دامپروری، موجب سلامت گوشت تولیدی نیز می شود.

مدیركل دامپزشكی استان كرمان با بیان اینكه مرحله استحصال گوشت یكی از حساس ترین مراحل تولید است، گفت: كشتارگاه های دام و طیور باید از نظر بهداشتی دارای شرایط و فضای مناسب باشند.

وی تصریح كرد: كشتار دام و طیور خارج از كشتارگاه یك تهدید عمده علیه بهداشت عمومی است.

وی گفت: در مواردی كه كشتار غیر مجاز بصورت مخفیانه و در اماكن و مناطق دور افتاده انجام می شود، اطلاع رسانی مردم و نیروهای انتظامی به شبكه های دامپزشكی می تواند در اقدام بموقع دامپزشكی بسیار موثر باشد.

دهقانی، تاكید كرد: یكی دیگر از مراحل مهم در بهداشت گوشت تولیدی، زمان عرضه آن به بازار مصرف است.

وی گفت: دامپزشكی با بازدیدهای منظم و نمونه برداری های دوره ای بر نحوه عرضه انواع گوشت در مراكز عرضه گوشت، مرغ و ماهی و غیره به عنوان مراكز عمده عرضه فراوردهای خام دامی نظارت مستمر دارد.

وی با یادآوری این نكته كه رستوران ها، كبابی ها و سایر اغذیه فروشی ها در واقع جزء مراكز عرضه انواع گوشت محسوب نمی شوند، افزود: این مراكز نیز می بایست گوشت مورد نیاز خود را از مراكز معتبر و در حد توان بصورت بسته بندی تهیه كنند.

مدیركل دامپزشكی استان كرمان، ارجاع پرونده افراد متخلف به مراكز قضایی را یكی دیگر از اقدامات اداره كل دامپزشكی استان در راستای تامین بهداشت موادغذایی دانست و ادامه داد: 53 مورد پرونده تخلف در 11 ماه سال جاری به مراجع قضایی استان كرمان ارجاع شده است.

وی عرضه گوشت مرغ را بصورت بسته بندی یكی از مهمترین موفقیت های سال های اخیر سازمان دامپزشكی كشور دانست و گفت: دامپزشكی كرمان طی دو ماه گذشته پیگیر اجرای طرح بسته بندی گوشت و انواع آلایش خوراكی دام از طریق دیدار با فرمانداران و برخی شهرداران استان كرمان بوده است.

وی هدف از حركت به سمت عرضه گوشت تازه بصورت بسته بندی شده را در واقع حركت به سمت شناسنامه دار كردن انواع گوشت دانست و افزود: در صورت شناسنامه دار شدن گوشت علاوه بر تسهیل نظارت ها، امكان ردیابی تقلب های احتمالی با سرعت بیشتر مهیا خواهد شد.

دهقانی، ادامه داد: اجرای طرح برچسب گذاری گوشت نیز به نوعی حركت در راستای شناسنامه دار كردن گوشت است كه در سال جاری با پیگیری های دامپزشكی در هشت كشتارگاه استان كرمان اجرا شده است.

وی با اشاره به اینكه طرح لیبل گذاری گوشت تاكنون در هشت كشتارگاه از 21 كشتارگاه دام استان كرمان انجام شده است، ابراز امیدواری كرد با همت بیشتر شهرداران، در راستای تامین هرچه بیشتر بهداشت گوشت این طرح هرچه سریعتر در سایر كشتارگاه های استان اجرا شود.

وی صنعتی و بهداشتی كردن كشتارگاه های دام و ایجاد شركت های زنجیره ای تولید، بسته بندی و توزیع گوشت و حذف تدریجی سیستم سنتی تامین و توزیع گوشت را از اهداف مهم این اداره كل دانست.

دهقانی تصریح كرد: دستیابی به این هدف نیاز به حمایت مسوولان و ورود بخش خصوصی دارد كه در صورت تحقق آن امكان تخلف در این حوزه به حداقل ممكن خواهد رسید.

وی افزود: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف می توانند موارد را از طریق شماره تماس چهار رقمی 1512 به دامپزشكی استان و در سایر شهرستان ها از طریق شماره تلفن شبكه های دامپزشكی شهرستانی و همچنین شماره پیامك 3000231512 به دامپزشكی اطلاع دهند.ك/3

7433/8154/2624