به گزارش ایرنا، پنجمین نشست رهبران كشورهای عضو گروه بریكس در شهر دوربان آفریقای جنوبی با بازتاب گسترده ای در داخل چین همراه بود.
به غیر از حضور 'شی جین پینگ ' رییس جمهور جدید چین، مطرح شدن مسایلی در راستای حفظ صلح و ثبات جهانی ، روابط مشاركتی درجهت منافع برد - برد و نافذ شدن بریكس در عرصه تحولات جهانی مورد توجه افكار عمومی چین بود.
رهبران پنج كشور عضو بریكس یعنی چین ، برزیل، روسیه، هند و آفریقای جنوبی درباره تلاش برای ایجاد روابط مشاركتی گسترده به بحث و مشورت پرداختند.
رییس جمهوری چین در سخنرانی خود اعلام كرد: كشورهای بریكس باید قاطعانه از عدالت و برابری بین المللی و صلح و ثبات جهان پاسداری كنند.
از وی نقل شد كه بریكس باید از طریق گسترش همكاری به منافع متقابل و برد- برد، برای توسعه رونق مشترك همه كشورها و برقراری روابط مشاركتی جهان تلاش كند.
كشوهای عضو این گروه موافقت كردند نهادهای مالی مشتركی ایجاد كنند كه هدف آن چیزی جز كاستن از اتكا به نظام های مالی و اقتصادی غرب نیست.
با این حساب بریكس نهادهای مالی تازه ای ایجاد خواهد كرد كه بتواند معاملات بین آنها را برعهده گرفته و برای كشورهای دیگر نیز مورد استفاده باشد.
رهبران پنج كشور عضو بریكس در تازه ترین نشست خود در دوربان آفریقای جنوبی موافقت كردند یك بانك توسعه ایجاد كنند.
آنها خاطر نشان كردند كه بریكس باید نفوذ جهانی پیدا كرده و در عرصه های اقتصادی، مالی و سیاسی حرفی برای گفتن داشته باشد.
' ولادیمیر پوتین'، رییس جمهور روسیه و رییس كشوری از اعضای بریكس می گوید كه این گروه باید قدرت و حاكمیت جهانی پیدا كند.
وی قول داد كه همكاری های هدف دار كشورهای عضو دنبال شود.
مهمترین بخش از این همكاری ها ایجاد بانك توسعه بریكس است. در چنین وضعیتی كشورهای چین ، برزیل ، آفریقای جنوبی ، روسیه و هند به عنوان اعضای بریكس بخش عمده ای از پول این بانك را تامین خواهند كرد.
بر این اساس این بانك در پنج سال آینده به چهار هزار و 500 میلیون دلار پول برای اجرای طرح های زیربنایی نیاز خواهد داشت.
اقدام دیگر ابتكاری آنها ایجاد یك ساختار توسعه و تجارت و همچنین ایجاد شبكه بیمه جایگزین برای كشورهای بریكس است.
رهبران كشورها در دوربان موافقت كردند كه برای این منظور نیز میلیاردها دلار اختصاص دهند. بانك های مركزی این كشورها در چنین شرایطی می توانند بخش هایی از مبالغ را به عنوان ذخیره خود حفظ كنند.
خبرگزاری چین در گزارشی آورده كه ایجاد ارتباط بیشتر بین اعضای بریكس از دیگر توافق ها بوده كه به این ترتیب آنها به یكدیگر نزدیكتر شده و از غرب ای فاصله خواهند گرفت.
رهبران بریكس در نشست خود خواستار اصلاحات در نظام های مالی و سیاسی جهان شدند.
آنها تاكید كردند كه شورای امنیت باید مورد اصلاح قرار گیرد.
اعضای بریكس همچنین خواستار اصلاحات در صندوق بین المللی پول و بانك جهانی هستند.
در نشست بریكس كشورهای ذی ربط اعلام كردند كه همكاری نزدیك بریكس برای جهان سودمند خواهد بود.
آنها گفته اند كه بریكس از این پس یك پل ارتباطی میان اعضا و دیگر كشورهای در حال رشد جهان خواهد بود .
روزنامه 'مردم ' ارگان حزب حاكم چین همكاری این كشورها را كه 25 درصد از رشد اقتصادی جهان و 40 درصد از جمعیت دنیا را در خود دارند، مهم و سودمند دانسته است.
به نوشته این روزنامه اعضای گروه خواستار پیشبرد اصلاحات در سازمان ملل شده و افزودند كه در هر نقطه از جهان بهتر است بجای درگیری بر رایزنی و گفت و گو تاكید شود.
بریكس درصدد است تا ضمن بهبود همكاری های مالی و اقتصادی كشورهای عضو ، در ساختار سیاسی فعلی جهان نیز اصلاحات ایجاد كند كه بخصوص برای كشورهای در حال رشد كمك حال باشد.
ارگان حزب حاكم چین حدود چهار ماه قبل در مطلبی نوشت: دیگر آن دوره كه برخی قدرت های جهان برای كشورهای دیگر تصمیم می گرفتند و آنها را مجبور به اجرای اوامر می كردند، گذشته است.
روزنامه مردم تصریح كرد، وقت آن رسیده تا در نظام و مقررات بین المللی تجدید نظر شده و از نو نوشته شود.
آساق ** 275 ** 2100
پكن - اعضاي گروه 'بريكس' با توافق هاي اخير خود در بخش هاي اقتصادي و سياسي يك گام ديگر از غرب فاصله گرفته و به خود اتكايي نزديكتر شدند.