۱۹ فروردین ۱۳۹۲، ۱۴:۳۸
کد خبر: 80605393
T T
۰ نفر

معادن چهارمحال و بختياري

رگه هاي درآمدزاي زير زمين

۱۹ فروردین ۱۳۹۲، ۱۴:۳۸
کد خبر: 80605393
رگه هاي درآمدزاي زير زمين

شهركرد-برخي از كارشناسان اقتصادي 'كرمان ' را بهشت معدن ايران مي دانند و معادن اين استان نقش مهمي در توليد ناخالص در ديار كريمان كويري را دارد.

به همین دلیل است كه برخی از معادن این استان نظیر مس در جهان بی نظیر است و این فلز خوش نقش و نگار در توسعه صنعت كویر به خوبی نقش آفرینی كرده است.

ذخایر معادن پایه های اصلی اقتصاد مدرن در سطح اقتصاد كلان محسوب می شود و درآمدزایی از محل استخراج معادن در توسعه پایدار قابل انكار نیست.

بخش معدن و صنایع معدنی در بسیاری از كشورها یكی از مهمترین مسیرها رسیدن به توسعه پایدار است، كه حتی در برخی از كشورها اینك این صنعت به عنوان یك منبع درآمدی برای خود قلمداد می كنند.

ایران با داشتن بیش از 57میلیارد تن مواد معدنی و تنوع 64 نوع ماده معدنی، یكی از كشورهای غنی منابع معدنی محسوب می‌شود كه توجه به این بخش می‌تواند مسیر توسعه اقتصادی را هموارتر سازد.

استان چهارمحال و بختیاری نیز به دلیل قرار گرفتن بر روی دامنه فلات زاگرس مركزی از منظر زمین شناسی ،دارای منابع معدنی است كه توجه به صنعت معدنی نقش مهمی در توسعه پایدار خواهد داشت.

استاندار چهارمحال و بختیاری در این باره می گوید:طرح توسعه معادن این استان در راستای افزایش ظرفیت های اشتغال در سال جاری اجرایی می شود.

'علی اصغر عنابستانی'،با یادآوری سال' حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی' افزود:چهارمحال و بختیاری ظرفیت های فراوانی در بخش صنعت و معدن و توسعه این دو بخش دارد و باید از ظرفیت های موجود در راستای گسترش عدالت و توسعه اشتغالزایی استفاده كرد.

وی گفت:وظیفه دولت فراهم كردن زیرساخت و زمینه لازم را برای توسعه اشتغال و گسترش رفاه مردم است و باید با انجام طرح های كارشناسی، ظرفیت های معادن استان به عنوان یك ثروت خدادادی ، در راستای خدمت به مردم به كار گرفته شود.

عنابستانی یادآور شد:در این راستا، مدیران اقتصادی استان با حمایت از طرح های مطالعاتی و اجرایی بخش معدن، مسیر شكوفایی و توسعه این بخش را نیز بیش از گذشته فراهم كنند.

استاندار چهارمحال و بختیاری تاكید كرد:معادن باید فعال تر از گذشته شوند و تمامی معادنی كه پروانه بهره برداری دریافت كرده اند، تعیین تكلیف شوند.

رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری هم گفت: هم اكنون این استان در رده 14 معادن كشور است.

'رحمان كرمی ' افزود: 148 معدن فعال با ذخیره قطعی 850 میلیون تن مواد معدنی است كه این میزان معادل دو درصد تولید معادن كشور است.

به گفته وی،در سال 91 حدود 5/5 میلیون تن مواد معدنی از ذخایر معدنی استان استخراج شد.

رییس اداره معادن چهارمحال و بختیاری نیز می گوید:این میزان مواد معدنی پارسال با كشف 24معدن در شهرستان های اردل، فارسان،لردگان،شهركرد،كوهرنگ ،كیار به ذخایر معدنی استان افزوده شده است.

'بهزاد ابراهیمی ' ذخایر این معادن را از نوع مصالح ساختمانی، سنگ لاشه، سنگ نما و برشمرد و افزود: با بهره‌برداری از این معادن، زمینه اشتغال 116 نفر فراهم شده است.

وی گفت: برای بهره برداری از 16 معدن در حدود 60 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و برای بهره برداری از معادن شناسایی شده مذكور30 میلیارد ریال سرمایه دیگر نیاز است.

به گفته وی،پارسال 5/5 میلیون تن مواد معدنی از ذخایر معدنی استان استخراج شد و چهارمحال و بختیاری دارای 148 معدن فعال با ذخیره قطعی 850 میلیون تن مواد معدنی است كه این میزان معادل دو درصد تولید معادن كشور است.

رییس اداره معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت:15 هزار و 170 تن بوكسیت و آرژیلیت از برترین معدن غرب آسیا و خاورمیانه در استان استخراج شد.

ابراهیمی افزود: مواد معدنی استحصال شده پس از استخراج به بوكسیت ویژه، بوكسیت درجه یك و آرژیلیت ویژه و معمولی تبدیل و در بازارهای داخلی و خارجی به فروش رسیده است.

رییس اداره معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یادآور شد:‌این مواد در صنایع آلومینیم، صنایع نسوز و ساینده ها كاربرد ویژه ای دارد.

وی افزود: این مقدار مواد معدنی با عیار 65 تا 75 درصد از پارسال استحصال شده كه در ایران و خاورمیانه از نظر عیار و حجم ذخیره بی نظیر است.

ابراهیمی گفت: بر اساس گمانه زنی ها و مطالعات كارشناسان ، 16 میلیون و 800 هزار تن بوكسیت و آرژیلیت تا عمق 550 متری زمین در معدن شهید نیلچیان وجود دارد كه با توسعه معدن در بخش لایه معدنی در منطقه باجگیران و دوپلان، میزان تولید مواد معدنی سالیانه به 25 هزار تن افزایش می یابد.

رییس اداره معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان افزود: معدن منطقه باجگیران و دوپلان هم اكنون زمینه اشتغال مستقیم 100 نفر را فراهم كرده است.

ابراهیمی گفت: معدن بوكسیت و آرژیلیت شهید نیلچیان با حفاری 31 حلقه چاه بطول 5 هزار متر در محدوده ای به وسعت 200 هكتار درمنطقه باجگیران استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است كه از نظر نوع، كیفیت و مرغوبیت تولید، بعنوان بهترین معدن ایران، خاورمیانه و غرب آسیا معرفی و ثبت شده است.

به گزارش ایرنا،توجه به صنعت بالا دستی و پایین دستی معدن، نظیر تراش های سنگی و فرآوردی مواد معدنی ، نقش مهمی در افزایش اشتغال و درآمدزایی و توسعه صنعتی و معدنی استان دارد.

گزارش از محمود رییسی

7359