۲۱ فروردین ۱۳۹۲، ۸:۴۶
کد خبر: 80607916
T T
۰ نفر

به ياد شهيد صياد شيرازي امير سرافراز ايران اسلامي

۲۱ فروردین ۱۳۹۲، ۸:۴۶
کد خبر: 80607916
به ياد شهيد صياد شيرازي امير سرافراز ايران اسلامي

مشهد- دوران سراسر افتخار دفاع مقدس يادآور رشادتهاي بي بديل دلاورمردان ايران اسلامي در دفاع از سرحدات كشور برابر دشمن بعثي است، مجاهدان نستوهي كه با افتخار آفريني هاي خود صحنه هاي بي بديلي از مردانگي در پاسداري از عزت و شرف و ميهن در برابر دشمنان متجاوز بعثي آفريدند.

در این میان نام سپهبد شهید صیاد شیرازی غیورمرد جنگ تحمیلی همواره در اذهان می درخشد او كه سمبل شرف و همیت ایرانی و اسلامی و الگویی برای رزمندگان و سربازان رشید اسلام و از دخائر مهم انقلاب اسلامی بود.

امیری كه كوههای سربه فلك كشیده كردستان و دشت های گرم خوزستان، شاهدان همیشه رشادت های بی مانندش در دفاع از این سرزمین تاریخی و انقلاب بزرگ اسلامی هستند.

نام صیاد شیرازی برای همه ما یادآور و مترادف غیرت، شرف و عشق به دین و ولایت است و با همه ابعاد تاریخ هشت ساله دفاع مقدس عجین شده و هیچ نقطه ای از این حماسه نیست كه خالی از حضور و نقش تاثیر گذارش باشد.

این شهید والا مقام عاشق دین و شیدای ولایت و یك ارتشی عارف بود كه هیچ گاه از اهداف مقدس خود در راه دفاع از آرمانهای انقلاب دور نشد و همواره سربازی مخلص برای میهن و مقام معظم رهبری بود.

شهید صیاد شیرازی، صیاد دل های مومنان از یك سو و صیاد متجاوزان به خاك ایران اسلامی از سوی دیگر بود و از دست دادن این سرباز سرافراز ارتش جمهوری اسلامی ایران ضایعه ای جبران ناپذر برای انقلاب و نظام به شمار می رفت.

همه عمر با بركت شهید صیاد شیرازی در عرصه نبرد فرهنگی و نظامی سپری شد و در این راه از همه زیورها و سرگرمی های دنیوی چشم پوشید و همه اعمالش در جهت رضای خدا خالص كرد و به همین دلیل، تلاشهای ثمربخش، زحمات و رشادتهای آن شهید والا مقام همچنان جاودانه باقی خواهد ماند.

رمز جاودانگی شهید صیاد شیرازی در نزد مردم ایران داشتن چنین روحیاتی است، این سرباز فداكار اسلام و ایران كه با خودسازی به چنین صفات و فضایلی دست یافته بود، چه خوش مزد قهرمانی و زحمات و خدمات ارزشمندش در راه خدا را با شهادت دریافت كرد.

مجاهدت در راه خدا، اطاعت از خدا و انجام فرایض دینی، مطیع امر ولایت بودن و شب زنده داری و زندگی و مرگ با عزت از ویژگی های شاخص شهید صیاد شیرازی بود.

منافقین كوردل از خدا بی خبر به جبران شكستهای بی شمار دوران دفاع مقدس و از جمله عملیات مرصاد از این شهید بزرگوار، در 21 فروردین ماه 1378 دفتر زندگی سراسر مجاهدت و رادمردی وی را بستند.

اگر چه فقدان شهید صیاد شیرازی خلاء بزرگی برای ارتش و سپاه اسلام ایجاد كرد ولی دشمنان و منافقان كوردل بدانند كه سنگر این شهید بزرگ هیچ گاه از وجود امثال آن شهید خالی نخواهد بود.

رشادتهای شهید صیاد شیرازی در جبهه های مختلف جنگ تحمیلی و كردستان از وی یك اسوه و بسیجی متعهد و مقید به نظام و انقلاب ساخته بود كه برای رضای خدا و ادای تكلیف از هیچ تلاشی كوتاهی نمی كرد.

رییس عقیدتی و سیاسی پایگاه پنجم هوانیروز مشهد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ولایتمداری، هوشمندی و آینده نگری نظامی را از خصوصیات مهم سپهبد شهید صیاد شیرازی ذكر كرد.

حجت الاسلام 'حسین كاظمی'‌ افزود: آن شهید احساس مسوولیت خاصی نسبت به خدمت صادقانه به نظام و انقلاب و تبعیت از منویات امام راحل و مقام معظم رهبری داشت و در این راه سر از پا نمی شناخت.

وی گفت: شهید صیاد شیرازی چهره ای قرآنی و عامل به این كتاب الهی و سربازی صادق و فداكار برای دین و قرآن بود و باید افكار و اندیشه های وی و فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان اصل مهم در جامعه تبیین شود.

فرمانده لشكر 77 پیروز ثامن الائمه (ع) خراسان هم از شهید صیاد شیرازی به عنوان فرمانده ای ولایتمدار و اخلاقی بین نیروهای مسلح یاد كرد.

امیر سرتیپ دوم ستاد 'علی جهانشاهی' دیگر خصوصیات بارز شهید صیاد شیرازی را تاكید بر اقامه نماز اول وقت، تبعیت محض از منویات ولی فقیه و شجاعت و خلوص نیات دانست.

وی افزود: شهید صیاد شیرازی در دوران دفاع مقدس و بعد از آن در دفاع از سرحدات كشور و آرمانهای انقلاب نقش مهم و اساسی داشت و رشادتهای این امیر سرافراز ارتش به هیچ عنوان از حافظه تاریخ انقلاب محو نمی شود.

فرمانده ارشد قرارگاه عملیاتی ارتش در شمال شرق كشور هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:‌ ولایتمداری ، ایستادگی و پایمردی در دفاع از ارزشهای اسلامی و انقلابی از جمله خصوصیات بارز شهید صیاد شیرازی بود.

امیر سرتیپ دوم ستاد 'محمد كاظم تارخ' ادامه داد: ولایتمداری و گوش به فرمان ولایت بودن آن شهید بین سایر نیروهای مسلح مثال زدنی بود و این خصوصیات باعث شد تا دشمنان كمر به شهادتش بستند.

وی همچنین از شهید صیاد شیرازی به عنوان افسری فداكار برای نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران و الگویی برای همه رزمندگان اسلام و ایثارگران یاد كرد.

فرمانده ارشد ارتش در شمال شرق كشور اضافه كرد: شهید صیاد شیرازی نقش بسیار مهمی در پیشبرد عملیاتهای دوران دفاع مقدس داشت.

وی بیان كرد: از زمانی كه شهید صیاد شیرازی به واسطه خدمات بسیار ارزنده اش به سمت فرمانده نیروی زمینی ارتش منصوب شد تحول و دگرگونی زیادی در در دفاع از سرحدات كشور ایجاد كرده و سرمنشاء پیروزی های نیروهای مسلح بود.

وی گفت: عملیاتهای بیت المقدس ، طریق القدس و آزاد سازی خرمشهر از جمله نتایج برنامه ریزی های این شهید سرافراز بود.

سپهبد شهید'علی صیاد شیرازی' در بیست و یكم فروردین ماه سال 1378 در جریان یك عملیات تروریستی توسط گروهك منافقین در مقابل درب منزلش در تهران به شهادت رسید.

این شهید بزرگوار در سال 1323 در شهرستان درگز از توابع استان خراسان رضوی دیده به جهان گشود و در سال 1346 موفق به اخذ درجه كارشناسی از دانشگاه افسری شد و سپس در بخش های مختلف ارتش، به ویژه در غرب به وظیفه پاسداری از كشور پرداخت.

وی پس از طی دوره تخصصی توپخانه، به عنوان استاد در مركز آموزش توپخانه اصفهان، مشغول به تدریس شد.

شهید صیاد شیرازی در سازماندهی نیروهای انقلابی ارتش نقش بسزایی داشت و پس از پیروزی انقلاب، در بحبوحه غائله سال 1358 ضد انقلاب در كردستان، به فرماندهی عملیات شمال غرب كشور انتخاب شد.

او در پاكسازی كردستان به همراه شهید دكتر چمران و دیگر رزمندگان غیور اسلام نقش مهمی داشت و پس از خلع بنی صدر، برای پایان دادن به ناهماهنگی ارتش و سپاه، قرارگاه مشترك عملیاتی سپاه و ارتش را راه اندازی كرد.

پس از شهادت سرلشكر ولی الله فلاحی رییس ستاد مشترك ارتش در یك سانحه هوایی در 9 مهر 1360، زنده یاد سرلشكر ظهیرنژاد (فرمانده وقت نیروی زمینی ) به سمت رییس ستاد مشترك ارتش منصوب و امیر شهید سپهبد صیاد شیرازی ( با درجه سرهنگی ) با حكم امام خمینی (ره ) به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش منصوب شد.

شهید صیاد شیرازی، امیر سرفراز ارتش اسلام با توانی شگفت و روحیه ای كم نظیر در سلسله عملیات پیروزمند ثامن الائمه، طریق القدس، فتح المبین، بیت المقدس، رمضان، مسلم بن عقیل، مطلع الفجر، محرم، والفجر یك،‌دو ،‌سه ،‌ چهار و خیبر و بدر فرماندهی نیروهای ارتش را بر عهده داشت و در 23 تیر 1365، به فرمان امام خمینی قدس سره به عضویت شورای عالی دفاع منصوب شد.

شهید سپهبد صیاد شیرازی در 18 اردیبهشت 1366، از سوی امام خمینی (ره)‌ به دریافت درجه سرتیپی نایل آمد، امیر شجاع ارتش اسلام در مهر 1368، بنا به درخواست رییس ستاد كل نیروهای مسلح و با موافقت و حكم فرماندهی معظم كل قوا به سمت معاونت بازرسی ستاد كل منصوب شد.

این شهید بزرگوار در شهریور 1372 به سمت جانشین ریاست ستاد كل نیروهای مسلح منصوب شد و در 16 فروردین 1378 همزمان با عید خجسته غدیرخم به درجه سرلشكری نایل آمد و چند روز بعد با افتخار شهادت، به درجه سپهبدی ارتقا یافت.

آری شهید صیاد شیرازی كه بیست سال در پی صید گران بهای شهادت، دشت و دمن و شرق و غرب كشور از پاوه تا چزابه و فاو را طی كرده بود، سرانجام در كمند زلف یار گرفتار آمد و جام عشق لایزال الهی را مستانه سركشید و با تن پوشی از یاس و ارغوان راهی بهشت شد و امروز، همه شكوفه های بهاری، از داغ سترگ شقایق درسوز و گدازند.

شهید صیاد شیرازی در بخشی از وصیت نامه خویش نوشته است:خداوندا این تو هستی كه قلبم را مالامال از عشق به راهت، اسلامت، نظامت و ولایت قرار دادی، خدایا تو خود می دانی كه همواره آماده بودم آن چه را كه تو خود به من دادی در راه عشقی كه به راهت دارم نثار كنم اگر جز این نبودم آن هم خواست تو بود.

پروردگارا رفتن در دست توست، من نمی دانم چه موقع خواهم رفت ولی می دانم كه از تو باید بخواهم مرا در ركاب امام زمانم قرار دهی و آن قدر با دشمنان قسم خورده دینت بجنگم تا به فیض شهادت برسم.

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.ك/4

7490/659