'نصرالله امامی ' روز یكشنبه به بهانه اول اردیبهشت ماه سالروز بزرگداشت سعدی ،در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا یكی از دلایل شناخت سعدی در فراسوی مرزها را شیوایی بیان وی عنوان كرد و افزود: شعر سعدی به لحاظ پیام انسانی صادقانه و والاست و سبب شده همواره مورد توجه ادب دوستان و اهل فرهنگ در داخل و فراسوی مرزهای جغرافیایی قرار گیرد.
وی ادامه داد: سعدی جایگاه شاخصی در نزد ادب دوستان دارد ، او توانسته شعر گذشته ما را با زندگی اجتماعی پیوند بزند، او همچون شاعران سروده های خود را برای مجالس بزم یا محافل خصوصی و جدای از عامه مردم و مسائل آنها مطرح نكرده است ، این نكته سبب شده جهان بینی عمیق ، نگاه اجتماعی و طرح مسائل انسان ها در دوره های مختلف شعری وی را از اشعار برخی سرایندگان كه بصورت كلیشه ای و قالبی می سرایند متمایر كند.
استاد زبان و ادبیات فارسی توضیح داد: سعدی در گلستان و بوستان آنچه را كه مطرح می كند تجربه ها و دریافت های شخصی و توصیه ها و اندرزهایی است كه در ارتباط با مردم جامعه مطرح می سازد ، در غزل های او تعابیر ، كاملا عینی و محسوس است و با غزل های برخی شعرای دیگر كه در ذهنیت های بسته سروده شده متفاوت است .
* عرفان سعدی عرفانی اجتماعی و متعادل است
وی عرفان سعدی را اجتماعی و بسیار معتدل عنوان كرد و گفت: در شعر سعدی عرفان در لابه لای واژه ها و اصطلاحات خاص محصور نشده است كه فهم آن برای بسیاری دشوار باشد بلكه عرفان سعدی با زبانی ساده ، سهل و آسان بیان شده است .
* عشق سعدی صادقانه واصیل است
به گفته امامی ،عشق سعدی در دو جنبه زمینی و آسمانی ظاهر شده است ، بخش عمده سروده های وی غزل و عاشقانه است كه عشق را در هویت زمینی مطرح می كند و صادقانه و اصیل است .
وی توضیح داد : در برخی سروده های سعدی و در قسمت هایی از بوستان آنجا كه به حوزه عرفان وارد می شود عشق به محبوب و خالق مطرح می شود و اشعار خود را در ابن باب به گونه شاعران عارف مسلك می سراید.
استاد زبان و ادبیات فارسی افزود: در مواردی نیز همچون حافظ و برخی شعرای عارف دیگر عشق آسمانی و زمینی در اشعار وی چنان در هم تنیده می شود كه نمی توان تفكیكی برای آن قائل شد.
* انتقال درست مفاهیم موجود در اشعار سعدی سبب ایجاد علاقمندی در دانشجویان
می شود
وی در مورد اینكه دانشجویان ادب فارسی تا چه حد به شاعران و ادیبان نام آور ایران علاقه نشان می دهند گفت:اگر استادان بتوانند متون و اشعار بزرگان ایران زمین را به صورتی جذاب و خوشایند در كلاس ها ارائه كنند قطعا یكی از بهترین ساعات درسی كلاس ها ادبیات خواهد بود.
فراهنگ (4)**1630
تهران - استاد زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شهيد چمران اهواز عرفان سعدي را اجتماعي و متعادل دانست و گفت كه او توانسته عرفان را با زباني ساده و شيوا بيان كند.