به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، دكتر' محمد رضا قینی' روز شنبه در نشست خبری به مناسبت بیستمین كنگره نورولوژی والكتروفیزیولوژی بالینی كه در بیمارستان سینا برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود :سردرد و میگرن قابل درمان است. سردرد هایی می تواند خطرناك باشد كه به صورت ناگهانی شروع شود و در محل خاصی از سر فرد را مبتلا سازد.
وی ادامه داد: سردرد های شبانگاه كه فرد را از خواب بیدار می كند، سردردهایی كه با سرفه و عطسه ، خم شدن تشدید می شود، سن بالای 50 سالگی ، تورم چشم بیماران از جمله علایم خطر ناك سر درد است كه باید مورد بررسی پزشكی قرار گیرد.
قینی خاطر نشان كرد : حدود 30 تا 40 درصد از افراد در جهان سر درد ها را تجربه كرده اند و در دنیا حدود 6 درصد دچار سر درد نمی شود .
به گفته وی بیشترین علت مراجعه افراد به مطب پزشكان سردرد است گفت :بیشترین علت مرخصی كاركنان و كارمندان ابتلا به ' سردرد' عنوان شده است و سكته های مغزی به عنوان دومین و سومین علت مرگ و میر در ایران محسوب می شود .
رییس انجمن استروك ایران اظهار داشت: یك درصد از افراد جامعه دچار 'تشنج ' هستند كه حدود 700 هزار نفر را به خود اختصاص داده است .
قینی با اشاره به بیماری ام اس گفت: دومین علت مراجعه به پزشكان مغز و اعصاب در بیماران ترس از ام اس است روزانه به خصوص در میان زنان ترس از ابتلا به ام اس افزایش یافته است .
متخصص مغز و اعصاب با اشاره به بیماران سكته مغزی و زمان طلایی برای نجات این بیماران افزو : پنجره درمانی برای بیماران سكته مغزی از سه ساعت شروع می شود تا چهار و نیم ساعت گسترش می یابد و این موضوع به این معنی است كه تمامی اقدامات درمانی و تشخیصی برای نجات جان بیماران سكته ای در این مدت به اتمام رسیده باشد .
وی خاطر نشان كرد : محدوده زمانی در این بیماران طولانی شده است و درتهران چند مركز درمانی به صورت محدود وجود دارد كه در این خصوص فعال هستند .
قینی ادامه داد: هزینه درمان در این بیماران بالاست و هنوز مهمترین اقدام برای نجات جان این بیماران تزریق آمپول خاصی است كه باید به سرعت به بیمار سكته مغزی تزریق شود .
رییس انجمن استروك ایران گفت: پیشگیری از سكته مغزی از مهمترین اقداماتی كه باید در طول زندگی همه افراد جامعه با آموزش های دقیق و برنامه ریزی لحاظ شود .اطلاع رسانی در خصوص داشتن فشار خون ، قند خون ، چربی خون ، ناراحتی قلبی و عروقی ، عدم استعمال سیگار ازبرنامه هایی كه نیاز به پیشگیری دارد.
وی گفت: آمارجهانی نشان می دهد كه سكته مغزی در دوره ای كاهش یافته است كه مهمترین علت آن كنترل خوب زمینه های خطر بوده است.
در این نشست همچنین دكتر منصوره تقاء دبیر بیستمین كنگره نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی گفت: اكثر سردردها خوش خیم و قابل درمان است و سردرد های كه خطرناك هستند كه علایم خاصی دارد كه نیازمند بررسی است .
وی افزود: داروی مسكن 'استامینوفن'بدون تجویز پزشك نباید به صورت خود سرانه مصرف شود و یا حتی مصرف داروهای مسكن به دفعات زیادی در هر سر دردی مجاز نیست .
تقاء اظهار داشت : استفاده از داروهای مسكن خود عوارض بسیاری را به همراه خواهدداشت .
دبیر بیستمین كنگره نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی خاطر نشان كرد : در این همایش مبحث جدیدی بیماری 'نورومتابولیك' كه به صورت اختلال در دستگاه عصبی است مطرح می شود. نحوه تشخیص و جلوگیری از پیشرفت این بیماری نیاز به آزمایشگاه پیشرفته دارد كه در حال حاضر در كشور ما وجود ندارد .
وی گفت : این بیماری در كشور نیازمند بررسی و تحقیقات گسترده است كه خوشبختانه در چند سال اخیر متخصصین ژنتیك در این خصوص تحقیقات زیادی را انجام داده اند .
تقاء افزود: در این همایش میهمانانی از كشور های ایتالیا ، سوئد ، آمریكا شركت كرده اند و اخرین روش های درمانی و نتایج علمی را در این كنگره ارایه خواهند كرد .
وی افزود: 200 مقاله علمی در خصوص انواع بیماری های مغز و اعصاب توسط محققان و پزشكان برجسته به این همایش ارایه شده است. حدود 90 سخنرانی علمی ، 80 پوستر دراین كنگره ارایه می شود .
بیستمین كنگره نورولوژی و الكتروفیزیولوژی بالینی ایران 10 تا 13 اردیبهشت ماه در هتل المپیك تهران برگزار می شود .
علمی (3)**1354**1599
تهران - متخصص مغز و اعصاب گفت : سردرد يكي از شايع ترين بيماري هايي است كه همه افراد آن را تجربه كرده اند، اما حدود 97 درصد سردرد ها خطرناك نيستند .