اميدي:هر روز از ولايت هزينه ميكنند تا سپر اقدامات ضد مردمي شود

تهران-مدير عامل خبرگزاري جمهوري اسلامي گفت: امروز بيشتر رسانه ها به سياه نمايي وضع موجود مي پردازند اما مردم كشورمان با وجود همه سياه نمايي ها و تلاش دشمنان داخلي و خارجي در پي پيشرفت و اوج گيري هستند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، ˈمجید امیدی شهركیˈ روز سه شنبه در مناظره مدیران عامل خبرگزاری های ایرنا و فارس در سالن همایش های شهید چمران دانشگاه تهران با انتقاد از تسریع در زمان برگزاری امتحانات دانشجویان به دلیل همزمانی با انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: در برخورد با این موضوع بد سلیقگی اتفاق افتاد. زودتر شروع شدن امتحانات باعث می شود كه فضای سیاسی دانشگاه ها تحت تاثیر قرار گیرد و فرصتی را از دست بدهیم كه جبران آن سخت خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به جایگاه ویژه خبرگزاری جمهوری اسلامی در عرصه رسانه ای كشور افزود: ایرنا تنها خبرگزاری است كه با رای با واسطه مردم به فعالیت می پردازد.

امیدی اضافه كرد: همه رسانه هایی كه با دریافت مجوز به فعالیت می پردازند قائم به شخص یا نهاد خاصی هستند و سیاست ها ی القایی از بالا دست را دنبال می كنند اما ایرنا تنها خبرگزاری است كه بر اساس دموكراسی به فعالیت پرداخته و خواسته ها و انتظارات مردم را با تغییر هر دولت دنبال می كند.

مدیر عامل ایرنا خاطر نشان كرد: خبرگزاری جمهوری اسلامی در زمان برگزاری انتخابات تحقق مشاركت بالای مردم و رقابت حداكثری را دنبال می كند.

وی تصریح كرد ظرفیت رسانه ای كشور و نظام جمهوری اسلامی به حدی بالا است كه می تواند رقابت حداكثری را تحقق ببخشد به همین جهت به نظر ما ورود زود هنگام به عرصه انتخابات مانند سم است و بنابر این ایرنا در چند ماه گذشته از اتخاذ مواضع تقابل برانگیز انتقاد كرده است.

مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با بیان این كه امیدبخشی به جامعه از وظایف اصلی حوزه اطلاع رسانی است گفت: رسانه ها نباید با سیاه نمایی به تخریب بپردازند.

وی ادامه داد: امروزه بیشتر رسانه ها به سیاه نمایی از وضع موجود می پردازند اما مردم كشور ما با وجود همه سیاه نمایی ها و تلاش دشمنان داخلی و خارجی به دنبال پیشرفت و اوج گیری هستند.

وی در ادامه با تشریح روند اطلاع رسانی در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گفت: در ایرنا بخش ویژه ای به نام اخبار ویژه وجود دارد كه طی آن اخبار مربوط به مشكلات و كمبودها در اختیار مسئولان نظام قرار می گیرد تا آنان راه حلی برای این مشكلات بیابند. اما متاسفانه برخی خبرگزاری ها این خبرهای ویژه را به تیتر اول خود تبدیل می كنند.

وی افزود: برخی خبرگزاری ها برای جذب مخاطب بیشتر به دنبال جنجال آفرینی و تنش آفرینی هستند.

وی خاطر نشان كرد رویه ایرنا نشاط آفرینی و امیدبخشی به جامعه است و در جای خود مشكلات را نیز منعكس می كند.

وی خاطر نشان كرد انعكاس مشكلات در بین مردم، مشكلی را حل نمی كند و تنها به غصه ها می افزاید.

**هر روز از ولایت هزینه می كنند تا سپر اقدامات ضد مردمی شود

امیدی شهركی اظهار داشت: برخی رسانه ها در موضوع ورزشگاه آزادی جنجال آفرینی كردند اما آن گونه كه می گفتند تحولات رخ نداد و سپس سكوت كردند اما عذرخواهی نكردند.

وی اضافه كرد: آن ها از همه ابزارها از جمله ابزارهای دینی، حوزه ها و مراجع استفاده می كنند تا برنامه ای را به چالش بكشند اما تنها چیزی كه عاید آن ها می شود متضرر شدن این نهادها و متزلزل شدن جایگاه و پایگاه های مردمی این نهادهاست.

مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی در بخش دیگری از این مناظره با طرح این سوال كه رسانه های وابسته به نهادهای خاص تاكنون چندبار مدیران و متولیان خود را نقد كرده اند اظهار داشت: آیا تاكنون این رسانه ها وارد حوزه هایی كه آنان را ممنوع كرده اند شده اند؟ آیا تاكنون در خبرگزاری مجلس حتی یك نماینده مورد نقد قرار گرفته است؟

وی با بیان این كه همه شما می دانید كه هر كدام از خبرگزاری ها به چه افراد و نهادهایی متصل هستند اظهار داشت: مشكل این است كه ما تنها گاهی از اوقات به راهی كه می رویم ایمان داریم. اگر كسی به راه و هدف خود ایمان نداشته باشد قطعا دچار نفاق می شود.

امیدی با بیان این كه حرف برخی از دوستان ما با عمل ما تفاوت دارد گفت: هر روز از ولایت هزینه می كنند برای این كه سپر اقدامات ضد مردمی شود كه این بزرگترین جفاست.

**رفتار برخی افراد با ادبیات دینی ما همخوانی ندارد

امیدی شهركی در بخش دیگری از این مناظره در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره اشتغال یك فعال دانشجویی در روزنامه ایران كه در سال 1388 در ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی فعالیت می كرده است اظهار داشت: آیا همكاری با چنین فردی ایراد برای ماست یا این كه امتیاز به شمار می رود؟ ما باید خط كشی ها را زیاد كنیم یا این كه برعكس فضا را باز كنیم؟ همه مردم ما مانند طیف های رنگین كمانی هستند كه تجلی بزرگی و شكوفایی به شمار می روند.

وی اضافه كرد: اگر كسی گذشته خود را بررسی كرده و سپس بگوید حرف هایی را كه شما می گویید قبول دارم با آغوش باز وی را می پذیریم.

وی خاطر نشان كرد: اگر كسی تفكرات جمهوری اسلامی را در چارچوبی كه ما داریم بپذیرد آیا باید برای وی فرش قرمز پهن كنیم یا این كه با چوب دنبال وی بیفتیم.

امیدی شهركی ادامه داد: كدام یك از این رفتارها با ادبیات دینی ما همخوانی دارد. ما شعار حضرت زهرا(س) و امام علی(ع) را سر می دهیم اما اعمال و رفتار ما یزیدی و معاویه ای است.

وی افزود: تنها كار ما شده برگزاری كلیشه ای مراسم روز زن، اما زهرایی و فاطمی رفتار كردن را فراموش كرده ایم.

وی گفت: در كجای دین آمده است كه اتهامات متهم را از تمام رسانه ها پخش كنید؟ آیا رسانه ای كردن اتهامات ثابت نشده در رسانه های مختلف و از جمله رسانه ملی جزو باورهای فاطمی است.

وی با بیان این كه در كشور، اسلام واقعی را پیاده نكرده ایم اظهار داشت: اگر گوشه ای از اسلام در دنیا به درستی تبیین شود همه دنیا مسلمان خواهند شد.

وی با بیان این كه امروز نوعی اشتراك جهانی در دنیا در حال شكل گیری است گفت: آمریكا و برخی عناصر وابسته به آن متوجه شده اند كه باید به سوی اتحاد رفت، اما به دلیل وجود مشكل در مبانی فكری راه را اشتباه رفتند.

وی با بیان این كه این اتحاد انسانی امری فطری است گفت: ما باید بر اساس روح یكپارچه ای كه خدا به آن قسم خورده و از طریق محبت و مهرورزی، به دنبال اتحاد در دنیا باشیم.

وی اظهار داشت: امروزه در كشور ما به نظر برخی از افراد، همه متهم هستند، مگر این كه خلاف آن ثابت شود. اما دین ما می گوید همه پاك هستند مگر آن كه خلاف آن ثابت شود.

وی خاطر نشان كرد: متاسفانه شرایط به گونه ای شده كه همه ما باید پرونده داشته باشیم كه اگر یك اتفاقی در كشور افتاد، تسویه حساب های سیاسی و شخصی شود.

**فرمایشات وحدت آفرین رهبری سانسور می شود

امیدی شهركی در ادامه مناظره با مدیر عامل خبرگزاری فارس در پاسخ به برخی گفته های وی گفت: امروز شاهدیم فرمایشات سلبی مقام معظم رهبری دیده و در رسانه ها به آن پرداخته می شود و فرمایشات وحدت آفرین ایشان سانسور می شود.

وی ادامه داد: امروز به جای تبیین بیانات رهبر معظم انقلاب، برخی تریبون ها تنها به تفسیر و تعبیر آن می پردازند.

مدیر عامل خبرگزاری ایرنا جایگاه ولایت فقیه را مقدس دانست و گفت: وقتی سخن از رهبری به میان می آید عده ای ایشان را آسمانی می پندارند و ظلم بزرگی را در این جهت انجام می دهند. این عده جایگاه ولایت فقیه را نمی شناسند.

وی افزود: مقام معظم رهبری با تهذیب نفس به این جایگاه رسیده اند كه امروز مایه فخر دنیا هستند.

امیدی شهركی با اشاره به تقارن نوروز امسال با ایام فاطمیه، پیام نوروزی مقام معظم رهبری را بسیار كارگشا دانست و گفت: در این پیام هم نشاط نوروزی و هم احترام به ایام فاطمیه وجود داشت. مردم هم لبیك گفتند و شاهد بودیم كه هم حرمت ایام فاطمیه حفظ شد و هم بیشترین آمار سفرهای نوروزی از سوی مردم با وجود تحریم ها صورت گرفت اما در طرف مقابل مشاهده شد كه افراد مختلفی به طور كلی عنوان كردند كه امسال عید نداریم و عزا دار حضرت فاطمه (س) هستیم.

وی افزود: تجلیل از كسانی كه طی یك ماه در ایام نوروز به مردم خدمت رسانی كردند به صورت رو در رو واجب بود اما عده ای تجلیل از خدمتگذاران را به گونه ای دیگر تعبیر كردند.

مدیر عامل خبرگزاری ایرنا تصریح كرد: برای مراسم استادیوم آرادی تعبیر ها و اتهامات گوناگونی زده شد و بهتر است به تهمت زنندگان بگوییم كه اگر باور دارید تهمت جنایت بزرگی است از عملكرد خود بازگردید.

وی افزود: تجلیل در این مراسم كار بزرگی بود كه به درستی انجام شد و بسیاری از اتهام زنندگان را روسیاه كرد.

**بركناری وزرا بر مبنای تعهدنامه آنان با رئیس جمهور بود

امیدی شهركی درباره برخی گفته های مدیر عامل خبرگزاری فارس نسبت به جابه جا كردن وزرای امور خارجه و وزیر بهداشت و درمان گفت: رییس جمهور از ابتدای دولت مرام نامه و تعهد نامه ای با تمامی وزرا امضا كرده كه عدول از آن موجب كنار رفتن وزیر مورد نظر می شود.

وی ادامه داد: رویكرد كنار گذاشته شدن افراد زیر مجموعه یك حكومت را حضرت امیر نیز به درستی اجرا می فرمودند كه حتی سابقه آن نیز وجود دارد.

مدیرعامل خبرگزاری ایرنا با بیان اینكه آن تعهد نامه رامنتشر می كنیم، گفت: وزیر امور خارجه بنابر همان تعهدنامه كنار گذاشته شد و حتی رییس جمهور از ایشان خواسته بود كه به سفر سنگال نرود.

وی درباره بركناری وزیر بهداشت نیز گفت:برخی مسائل هست كه نمی توانیم بازگو كنیم چراكه آقای احمدی نژاد به علت حرمت بانوان ما را منع كردند؛اما همین قدر بدانید كه وزیر بهداشت از دست یافتن به 97 درصد خودكفایی در زمینه دارو سخن می گفت و موضوعات وزارت خانه اش را سیاسی جلوه می داد و در حالیكه معاونش در سفر چین بود مصاحبه ای با نام او منتشر كرد.

شهركی همچنین در پاسخ به كنایه مدیرعامل خبرگزاری فارس درباره دست به دست شدن پرچم كشورمان در سفرهای استانی در چند ماه اخیر و تعبیر آن به خطبه غدیر گفت: امروز به بهانه یك پرچم گردانی نباید از واژه های مقدس استفاده كرده و به اتهام زنی بپردازیم بنده و آقایان انگشت كوچك و تار موی اهل بیت هم نمی شویم این چه ادبیاتی است كه به كار می برید.

شهركی همچنین درمورد اظهار نظر افرادی كه خود را منتسب به یك حزب انقلابی می دانند گفت: این افراد كه خود را دارای سابقه مبارزاتی می دانند تا دیروز برخی را سران فتنه می نامیدند و امروز آنان را افتخار نظام می دانند.

وی افزود: این افراد اكنون به راحتی اتهام زنی می كنند و رویكرد ناثوابی را درپیش گرفته اند.

**باید براساس مستندات حرف بزنیم

مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی در ادامه مناظره با مدیرعامل خبرگزاری فارس، با بیان اینكه سریال سوالات آقای موسوی زیاد شده و امكان پاسخگویی به این سوالات در 5 دقیقه وجود ندارد، زیرا نیاز به ارائه مستندات است، گفت: اگر كسی ادعا می كند تورم 80 درصدی به مدیریت باز می گردد، باید براساس مستندات حرف بزند زیرا براساس نگاه فردی هركسی متناسب با انصاف خود می تواند درصدی را بگوید.

شهركی اظهار داشت: برای اینكه وضعیت فعلی را با وضعیت گذشته شبیه سازی كنند، اشاره به تهدیدها از اول انقلاب تاكنون می كنند كه اشاره كلی نمی تواند حكم كلی را در بر داشته باشد.

وی ادامه داد: اول باید قطعنامه هایی را كه از ابتدای انقلاب علیه جمهوری اسلامی ایران مصوب شد را روی تابلو بگذاریم و وزن هركدام را بدست بیاوریم و بعد ببینیم در تحریم ها از ابتدا تاكنون چه اتفاقاتی افتاده است. باید مطالبی كه خود غربی ها و طراحان قطعنامه نیز می گویند را بیاوریم و بعد اظهار نظر كنیم.

وی در ادامه با اشاره به رابطه تحریم های جدید با ورود برخی دانشجویان به سفارت انگلستان گفت:ما مثل برخی نیستیم كه وقتی در سفارت انگلیس با آن وضع عده ای ورود كردند مارش پیروزی بنوازیم و منتظر اعلام انقلاب سوم و چهارم باشیم،ما می دانستیم كه سفارت آن كشور دو هفته قبل اسنادش به سفارت یك كشور اروپایی منتقل كرده و كارمندان ایرانی را به مرخصی فرستاده تا فتنه جدیدی را سازماندهی كند.

مدیرعامل ایرنا در پاسخ به بحث مطرح شده از سوی مدیرعامل خبرگزاری فارس در خصوص اینكه وظیفه رییس جمهوری كار اجرایی است و نباید در خصوص مسائل بین المللی نظریه پردازی كند، گفت: بهتر است وظایف رییس جمهوری را یكبار بخوانیم، من اگر می دانستم در این زمینه صحبت هایی می شود حتما مواردی را به صورت مستند می آوردم.

**اگر تدبیر دولت در بحث بنزین نبود معلوم نبود چه اتفاقاتی رخ می داد

شهركی با اشاره به بحث تحریم بنزین اظهار داشت: فقط در بحث تحریم بنزین، دولت با سهمیه بندی، افزایش تولید و توسعه و ساخت پالایشگاه ها توانست تحریم را كنترل كند كه اگر در این زمینه پیش بینی های لازم صورت نمی گرفت معلوم نبود چه اتفاقاتی رخ می داد.

وی در ادامه تصریح كرد: دو سال پیش آقای احمدی نژاد طرحی را برای اینكه تعرفه واردات خودرو برداشته شود به مجلس داد و این در زمانی بود كه هیچ بحثی از تحریم وجود نداشت، ولی مجلس به دلایل مختلف مانع این كار شد. اگر تعرفه خودرو برداشته می شد، می فهمیدیم ضعف صنعت خودروی ما كجاست اما نگذاشتند.

مدیرعامل ایرنا در خصوص نوار پخش شده از سوی رییس جمهوری در مجلس گفت: احمدی نژاد در این جلسه قصد نداشت این نوار را پخش كند و هرچه تلاش كرد تا این نوار پخش نشود اما نمایندگان اصرار كردند و با اصرار آنان این نوار پخش شد.

وی با بیان اینكه رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز استیضاح وزیر تعاون، كار و امور اجتماعی را نادرست دانسته اند، تاكید كرد: وقتی كه كسی در حریم خصوصی ملت ورود پیدا كرد،رییس جمهور نوار آنرا البته به اصرار خود نمایندگان منتشر كرد و اگر ما اجازه داشته باشیم لوح فشرده آن را پخش می كنیم.

مدیرعامل خبرگزاری ایرنا در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اینكه خانم سویزی كه در دولت حضور دارند، دارای چه سوابقی هستند، گفت: در دولت چندین زن حضور دارند اما اینكه خانم سویزی كجای دولت حضور دارند، من نمی دانم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص دلیل حبس علی اكبر جوانفكر مدیرعامل سابق ایرنا اظهار داشت: اگر در این خصوص به نتیجه ای رسیدید، به ما هم بگویید تا آن را اعلام كنیم.

امیدی شهركی در پاسخ به این سووال كه آیا رییس جمهوری با امام زمان ارتباط دارد یا نه گفت : ارتباط احمدی نژاد با امام زمان همان ارتباطی است كه شما دارید و مانند ارتباطی است كه ما با خدا داریم .

وی افزود: اگر منظور از این ارتباط آن چیزی است كه در توهمات و تهمت های افراد می آید مانند صندلی خالی، بشقاب خالی و سایر مواردی كه آقایان درست كرده اند، باید خودشان جواب دهند .

وی با تاكید بر اینكه همه این اتهامات ساخته ذهن برخی افراد برای تخریب منتخب مردم بوده است، اظهار داشت: متاسفانه این ادعاها در ذهن برخی افراد مذهبی و حزب اللهی نیز اثر گذاشته و البته بسیاری از افراد نیز هیچ تاثیری را نیز نگرفتند.

مدیر عامل ایرنا ادامه داد: وقتی رییس جمهوری از انسان كامل صحبت می كند، منظور همان امام زمان است؛ منظور همان رابطه فطری است كه بین انسانها وجود دارد و در سوره بقره نیز به آن اشاره شده است .

وی خاطر نشان كرد : شاید تا چند وقت دیگر اسم بردن از امام زمان (عج) و برگزاری دعای ندبه جرم شود و وقتی شما دعای ندبه بخوانید، دستگیر شوید .

مدیر عامل ایرنا گفت : امروز نام امام زمان به لكه ننگی بر پیشانی احمدی نژاد تبدیل شده است اما دیروز كه نام امام زمان را در سازمان ملل مطرح كرد همه برایش هورا كشیدند.

امیدی شهركی تصریح كرد: احمدی نژاد از روز اول، كار خود را با دعا برای امام زمان آغاز كرد و همین دلدادگی و سر سپردگی به امام زمان است كه زمینه موفقیت را فراهم كرده است .

وی اظهار داشت: موجب افتخار است كه با كسی همكاری می كنیم كه تاكنون نتوانسته اند ایراد و اشكالی به مسائل شخصی وی وارد كنند .

مدیر عامل ایرنا ادامه داد: در سفرهای استانی تلاش و دسیسه زیادی می كنند تا مردم علیه احمدی نژاد شعار دهند؛ خبر داریم كه طراحی های شیطانی در جریان است تا علیه وی توهین شود اما مردم نجیب و بزرگوار ایران خود می دانند كه احمدی نژاد تا كنون چه كارهایی انجام داده است .

وی با بیان اینكه احمدی نژاد شب و روزش را برای مردم هزینه می كند، اظهار داشت: احمدی نژاد می توانست مانند برخی افراد در چهار سال دوم ریاست جمهوری در كاخ نیاوران بنشیند و به مسائل حزبی و گروهی خود بپردازد .

وی خاطر نشان كرد: دكتر احمدی نژاد برای اینكه در سفر استانی اخیر حضور پیدا كند مجبور شد دو آمپول تزریق كند تا بتواند سرپا باشد .

وی در ادامه با انتقاد از تهمت های وارده به رییس جمهوری گفت: به وی اتهام فراماسونری، بهایی، درویش گری، اسرائیلی و منافق وارد كردند كه باید به همه آنها پاسخ دهند .

وی در پاسخ به سووال دیگری درباره حضور اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر هاشمی و خاتمی زمینه حضور را فراهم ببینند قطعا با تمام وجود می آیند و به كس دیگری فكر نمی كنند .

وی تصریح كرد: امروز در یك اتحاد نانوشته همه علیه یك نفر موضع گرفتند و همه افراد و جریانها وقتی پشت تریبون قرار می گیرند، اولین لگد را به دولت می زنند .

امیدی شهركی افزود : همه در یك جبهه هستند و این خط كشی ها ظاهری است، وقتی قدرت را بدست می آورند با یكدیگر تقسیم می كنند .

مدیرعامل ایرنا با بیان اینكه احمدی نژاد قدرت متعلق به مردم را با سایرین تقسیم نمی كند، اظهار داشت: در روزهای اول كار دولت وقتی برخی افراد نزد احمدی نژاد آمدند و گفتند شركت نفتی را به دوجناح راست و چپ واگذار كن تا مردم را بازی دهیم به طوریكه هر وقت از این گروه خسته شدند، بروند به آن یكی گروه دیگر رای دهند كه این یعنی همان دمكراسی ای كه در آمریكا وجود دارد .

وی در پاسخ به سووال دیگری در خصوص اینكه آیا برای تداوم راه احمدی نژاد، نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری معرفی می شود یا خیر؟ اظهار داشت : برخی می گویند كه اگر احمدی نژاد یك چوب خشك را وسط بگذارد 15 میلیون رای می آورد اما این جسارت به مردم است .

وی افزود : شان مردم ایران این نیست كه چوب خشك معرفی كنیم شان ملت ما فردی است كه آرمان ها و خواسته های مردم را دنبال كند .

وی ادامه داد: دولت كسی را معرفی می كند كه همتراز آرمان های متعالی انقلاب باشد.

وی با بیان اینكه ما برای انتخابات خودكشی نمی كنیم، گفت: به دنبال آن هستیم كه خط احمدی نژاد زنده و باقی بماند.

وی اضافه كرد: برخی افراد برای شورای نگهبان یا رهبر معظم انقلاب تعیین تكلیف می كنند، آنها تریبون های مقدس را در اختیار دارند و حرف های ناروایی را به رهبر معظم انقلاب می زنند و از ناحیه رهبر معظم انقلاب هزینه می كنند .

وی تصریح كرد: قطعا دولت فردی را برای انتخابات معرفی می كند كه در شان ملت باشد.

*** توپخانه بیشتر رسانه ها به سوی دولت است

امیدی شهركی همچنین در پاسخ به این سووال كه چرا در ماههای اخیر خبرگزاری ایرنا به بنگاه خبر رسانی دولت تبدیل شده است؟ گفت: از ابتدا رویه این بوده است كه ایرنا به عنوان خبرگزاری رسمی دولت، سیاست های دولت مستقر را تبلیغ و اطلاع رسانی كند.

مدیر عامل ایرنا با بیان اینكه توپخانه بیشتر رسانه ها به سوی دولت است، افزود: اكثر اخبار برخی رسانه ها حاوی خبرهای ناگوار و گرفتاری مردم است كه فضای ناراحت كننده ای را ترسیم می كند .

وی با انتقاد از برخی رسانه ها گفت: بسیاری از رسانه ها خبرهای تولیدی ایرنا را پس از اعمال تغییراتی محدود، بدون ذكر منبع با نام خودشان منتشر می كنند كه نوعی بد اخلاقی رسانه ای است.

***حضور آقای مشایی در سفرهای استانی چه مفهومی دارد؟

سیدنظام موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس نیز در این مناظره گفت: از شما سوالم این است كه آقای مشایی چه سمتی در دولت و نظام دارد كه در سفرهای استانی باید حضور داشته باشد و پرچم گردانی كند؟ این سوال جامعه و كسانی است كه به احمدی نژاد رای داده اند.

موسوی اظهار داشت: سفرهای استانی از نقاط قوت دولت است و كور بشود كسی كه كارهای بزرگ دولت را نبیند.

وی ادامه داد: در دور چهارم سفرهای استانی كه باید نتیجه سفرهای استانی سه دوره قبل را ببینیم، رییس جمهوری با كسی كه هیچ مسوولیتی ندارد به سفرهای استانی می رود در صورتی كه باید وزیرانی همچون وزیر مسكن و راه وی را همراهی كنند.

مدیرعامل خبرگزاری فارس افزود: علت پرچم گردانی با فردی كه هیچ مسوولیتی ندارد، چیست؟ این سوال مردم است؟ اما انتظار شما این است كه چرا صدا و سیما این سفرها را پخش نكرد؟ این استفاده ابزاری است.

موسوی ادامه داد: سفرهای استانی حریم مقدسی است و چرا باید آن را با چیز دیگری آلوده كرد و نخبگان سوال می كنند كه حضور آقای مشایی در سفرهای استانی چه مفهومی دارد.

وی خاطرنشان كرد: یكی از مباحثی كه باید برای رییس جمهوری بعدی به عنوان ملاك در نظر بگیریم، جلوگیری از سوء استفاده افراد از مقدسات است زیرا مباحثی مانند امام زمان(عج) دستمایه مباحث سیاسی قرار می گیرد.

**تن مرحوم چاوز با گفتن این حرف ها در گور می لرزد

مدیرعامل خبرگزاری فارس در ادامه با اشاره به پیام رییس جمهوری به مناسبت درگذشت هوگو چاوز رییس جمهوری فقید ونزوئلا اظهار داشت: رییس جمهوری در پیام به چاوز می گوید كه وی به همراه حضرت مهدی(عج) باز خواهد گشت و این سوء استفاده از مقدسات است.

موسوی مدعی شد: اعتقاد دارم كه به آقای چاوز ظلم شد و وی به جمهوری اسلامی ایران كمك زیادی كرده بود اما نباید در این زمینه ها، اعتقادات شخصی را بیان كرد. فكر می كنم روح مرحوم چاوز با گفتن این حرف ها آزرده شد؛ بنابر این در بیان این مسائل باید اعتدال نشان دهیم.

این فعال رسانه ای افزود: برخی دوستان گفتند چاوز در حرم امام رضا(ع) شیعه شده اما اگر این طور هم باشد آقای چاوز در جایگاه خود به عنوان یك «آدم مَرد» محترم بود و نیاز نبود كه برای امام زمان (عج) یار تعیین كنیم. این سوء استفاده از مقدسات است.

مدیرعامل خبرگزاری فارس با بیان اینكه رییس جمهوری به عنوان رییس قوه مجریه باید مجری باشد و كار اجرایی كند، مدعی شد: اینكه رییس جمهور به مسائل فرهنگی و همچنین نظریه پردازی در مدیریت جهان بپردازد، كار رییس جمهور نیست و مردم هم این مساله را از رییس جمهور انتظار ندارند.

موسوی افزود: درست است كه ادبیات رییس جمهوری باید ادبیاتی باشد كه فضای دیپلماتیك دنیا آن را بپذیرد اما نباید در جایی كه هیچ ارتباطی ندارد، در خصوص انسان كامل و رجعت حرف بزنیم و برای دنیا نسخه بپیچیم.

**اثر تحریم ها 20 الی 30 درصد است

وی ادامه داد: رییس جمهوری باید مشكلات را حل كند به عنوان مثال مساله خودرو كه مسائل مختلفی در مورد آن وجود دارد، مردم می خواهند بدانند چه كار باید كنند؟ این انتظار مردم است. درست است كه تحریم اثر دارد اما باید همان طور كه در برابر استكبار و شورای امنیت سازمان ملل متحد سخن می گوییم، آمادگی داشته باشیم تا تحریم را نیز حل كنیم.

این فعال رسانه ای مدعی شد: این اولین باری نیست كه جمهوری اسلامی ایران با تحریم مواجه شده است؛ این تحریم در زمان ریاست جمهوری خاتمی و هاشمی رفسنجانی نیز وجود داشت.

موسوی افزود: زمان خاتمی به رغم اینكه می گفت می خواهیم گفت و گوی تمدن ها داشته باشیم، با تحریم مواجه بودیم. نمی گوییم تحریم اثر ندارد، اثر تحریم 20 الی 30 درصد است، مردم از مدیر اجرایی انتظار كار اجرایی را دارند و اگر مردم به احمدی نژاد رای دادند، به خاطر این بود كه آستین همت را بالا زد و شهر به شهر سفر كرد.

مدیرعامل خبرگزاری فارس اظهار داشت: بودجه كشور معمولا آذرماه می آمد، اما دو سال است بودجه بعد از عید می آید.

وی مدعی شد: وقتی می گوییم باید 250 هزار تومان به مردم یارانه داد، سوء استفاده از مقدسات و افكار عمومی است.

موسوی افزود: استفاده ابزاری از مقدسات و افكار عمومی خدمت نیست و كاندیدایی صادق است كه وعده بی خود ندهد.

این فعال رسانه ای در ادامه اظهار داشت: ما اگر به دایره جذب معتقد هستیم ببینید طی چند سال گذشته چه قدر از دایره دولت كم شده است.

وی افزود: یكی از آسیب های جدی دولت فعلی استفاده از مقدسات و بازی با افكار عمومی است كه در انتخابات باید مورد توجه قرار بگیرد و جلوی آن را بگیریم.

**احمدی نژاد در دو سال آخر به دنبال تغییر فضای گفتمانی است

مدیر عامل خبرگزاری فارس در بخش دیگر از سخنان خود گفت: رهبری پس از اتفاقات استیضاح وزیر تعاون كار و رفاه اجتماعی صراحتا اعلام كردند كه این اقدام رییس جمهوری خلاف شرع بود.

موسوی اظهار داشت: اگر قرار بود ما جرم های اجتماعی را عمومی كنیم اتفاقات دیگری نیز وجود داشت كه به عنوان مثال رییس جمهوری در جریان اختلاس گفتند كابینه خط قرمز دارد؛ چرا برای مبارزه با فساد خط قرمز ایجاد می كنیم.

وی ادامه داد: عمومی كردن تخلف افراد خلاف شرع است و رییس جمهوری نباید این كار را بكند.

مدیر عامل خبرگزاری فارس در پاسخ به سووالی مبنی بر اینكه شما در مصاحبه ای گفته اید احمدی نژاد در راه خاتمی است منظور شما از این حرف چیست، گفت: من این موضوع را دو سال پیش در یك سخنرانی بیان كردم، زمانی كه آقای خاتمی به پایان دوره خود نزدیك شد گفت نمی گذارند كار كنیم و این حركتی است كه احمدی نژاد شروع كرده است و تكرار همان مدل خاتمی و بلكه مدل هاشمی رفسنجانی است.

وی با بیان اینكه كمترین مشاركت مردم در دور دوم انتخاب آقای هاشمی رفسنجانی بود، گفت: هاشمی با 10 میلیون رای رییس جمهور شد و وقتی در دو سال باقیمانده به پایان دولتش با بحث تعدیل اقتصادی مواجه شد وی به فضای دیگری وارد شد و برخی ها نیز مادم العمر بودن رییس جمهوری را مطرح كردند كه رهبری با این موضوع مخالفت كردند.

موسوی افزود: هاشمی رفسنجانی آن زمان به دنبال تغییر فضای اقتصادی به فرهنگی بود و عده ای از جریان راست هم به دام همین موضوع افتادند و فضای عمومی جامعه كه مسائل اقتصادی بود به سمت فرهنگی رفت.

موسوی اظهار داشت: در زمان خاتمی نیز به همین سمت رفتند و گفتند نمی گذارند كار كنیم؛ احمدی نژاد با نفی دقیق این دو دولت آمد و گفت آمده ام كار كنم و در چهار سال اول هم انصافا كار كرد اما در دو سال آخر به دنبال تغییر فضای گفتمانی است.

وی ادامه داد: بیشترین حمایت نظام در میان روسای جمهور از احمدی نژاد بود كه خیلی در این زمینه هزینه شد و این هزینه نیز به درستی بود.

مدیر عامل خبرگزاری فارس گفت: در دو سال آخر دولت نباید بگوییم یك سری افشاگری ها داریم و این درست نیست.

وی ادامه داد: اینكه احمدی نژاد بعد از مدتی یادش افتاده انتخابات باید آزاد باشد این ایراد دارد.

**وابستگی به سپاه مایه افتخار ماست

در ادامه این نشست مدیر عامل خبرگزاری فارس در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اینكه چرا پیش از زمان آغاز تبلیغات ریاست جمهوری اغلب رسانه ها به نقد دولت می پردازند، گفت: دولت دارای یك جایگاه مستقر است و هیچ ارتباطی با انتخابات ندارد و رسانه ها با توجه به وظیفه شان نقدهایی را به بخشی از دولت می كنند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر وابستگی این خبرگزاری به یك نهاد امنیتی تصریح كرد: اگر خبرگزاری فارس وابستگی به سپاه پاسداران داشته باشد، مایه سعادت و افتخار ماست.

وی ادامه داد: بنده به عنوان مدیرعامل خبرگزاری فارس افتخار كسوت پاسداری را ندارم و فارس یك خبرگزاری ثبت شده است و من هم پاسدار نیستم و خبرنگاران خبرگزاری نیز طبق قانون كار حقوق می گیرند.

مدیرعامل فارس افزود: ما با بسیج و سپاه ارتباط داریم.

موسوی در خصوص ارسال پیامك این خبرگزاری درباره نرخ سكه و ارز گفت: در روز وفات حضرت رسول(س) در سال 1390 قیمت ارز بالا می رفت و هیچ دستگاهی پاسخگو نبود. رسانه های مختلفی نیز مطرح می كردند كه ارز چرا بالا می رود؟

وی ادامه داد: یكی از خبرگزاری های وابسته به دولت آن زمان خبری را منتشر كرد و قیمت سكه را یك میلیون تومان و دلار را سه هزار تومان اعلام كرد كه خبرگزاری فارس نیز با استناد به این خبر مطلبی را منتشر كرد و پیامك ارسال شده نیز با عنوان خبرسازی برخی رسانه ها پیامك شد و این موضوع مربوط به ما نبود.

در بخش دیگری از این نشست خبری، مدیرعامل خبرگزاری فارس در پاسخ به این سووال كه سه نشان اصلی انحراف مشایی چیست؟ با طفره رفتن از پاسخ اظهار داشت: به دلیل كم بودن وقت و طولانی شدن بحث نمی توان در این جلسه در خصوص این موضوع صحبت كرد.

وی در عین حال گفت: پایین ترین سطح انحراف مشایی انحراف از آرمان های اولیه دولت است. ورود مشایی به حلقه تصمیم ساز دولت باعث شد تا در فضای اولیه دولت احمدی نژاد انحرافاتی ایجاد شود .

مدیر عامل خبرگزاری فارس همچنین در پاسخ به این سووال كه با توجه به اینكه در سال 88 خبرگزاری فارس از احمدی نژاد دفاع كرد، چرا موضع خود را نسبت به وی تغییر داده است؟ اظهار داشت: پیش از سال 88، خبرگزاری فارس از گفتمان احمدی نژاد حمایت می كرد.

وی افزود : ما دولت اول احمدی نژاد را به دلیل اصولگرایی و پایبندی به مبانی اصلی انقلاب قبول داریم و اگر به گذشته نیز بازگردیم همان رویكرد را دنبال می كنیم .

موسوی خاطر نشان كرد: احمدی نژاد از مواضع اولیه خود عدول نموده است. در دوره اول دولت احمدی نژاد نیز خبرگزاری فارس و سایت های اصولگرا مطالبی را درمورد مشایی ذكر كردند زیرا از همان ابتدا خطر انحراف را احساس می كردند.

وی خاطر نشان كرد: بسیاری از انتقادات مطرح به مشایی و رحیمی از جانب جناح های اصولگرا مطرح شده است. زمانی كه مشایی به معاون اولی احمدی نژاد انتخاب شد نیز همین سایت های اصولگرا وارد صحنه شدند.

موسوی پیرامون درباره عزل مشایی مسائلی مطرح كرد كه مدیر عامل ایرنا در این زمان از وی سووال كرد كدام یك از اصولگرایان از احمدی نژاد انتقاد كردند؟

مدیر عامل فارس پاسخ داد آقایان توكلی و زاكانی .

مدیر عامل ایرنا گفت: پس در مجموع همان 25 نفر بودند.

مدیر عامل فارس پاسخ داد: بیشتر از 25 نفر بودند و رهبر معظم انقلاب نیز پیام دادند كه مشایی را بردارید .

مدیر عامل ایرنا یادآور شد: در پیام رهبر معظم انقلاب آمده بود كه این انتصاب باعث نگرانی دوست داران شما شده است كه ما الان متوجه شدیم كه دوست داران منظور همان توكلی، زاكانی و 25 نفر دیگر هستند .

امیدی شهركی افزود: شما باید نامه رهبر معظم انقلاب را بخوانید و بعد قضاوت كنید نه اینكه آن را تفسیر نمایید .

وی افزود : اینگونه القا می شود كه این نظر ویژه رهبر معظم انقلاب است در صورتی كه افراد دیگری آمدند و گفتند ما دوستان ایشان هستیم و این موضوع را قبول نداریم .

امیدی شهركی تصریح كرد: شما نامه رهبر معظم انقلاب را دقیقا بخوانید تا مساله روشن شود .

شبس**1988

سیام (3)7261**2022** 7378**
۰ نفر