۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۵:۳۱
کد خبر: 80636873
T T
۰ نفر
' يك فعال انگليسي: زندان گوانتانامو نمونه آشكاري از نقض حقوق بشر است

لندن – يك فعال مدني انگليسي تاكيد كرد: زندان گوانتانامو نمونه آشكاري از نقض حقوق بشر توسط دولت آمريكا است و اين زندان بدنام بايد هرچه زودتر بسته شود.

'جوی هركامب' در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: در زمان حاضر 166 نفر در زندان گوانتانامو نگهداری می شوند كه تاكنون هیچ گونه اتهام رسمی نیز علیه آنان مطرح نشده است... آنان فقط به عنوان مظنون و بدون هرگونه محاكمه و دادگاهی در بدترین شرایط نگهداری می شوند.

وی افزود: مظنونانی كه در گوانتانامو نگهداری می شوند طی یك دهه گذشته هدف انواع شكنجه و بدرفتاری ها بوده اند و انواع ظلم و بی عدالتی را تحمل كرده اند. ما خواهان اجرای عدالت واقعی در مورد این افراد هستیم.

'دولت آمریكا یا باید با اتهامات روشن و واقعی این مظنونان را در دادگاهی عادلانه محاكمه كند و یا فورا آنان را آزاد نماید. 11 سال زندان، شكنجه و بدرفتاری كافی است.'

خانم هركامب درپاسخ به سوالی درباره وعده های باراك اوباما برای بستن این بازداشتگاه بدنام، اظهارداشت: اوباما پیش از آغاز دور اول ریاست جمهوری خود به صراحت وعده تعطیلی گوانتانامو را مطرح كرده بود ولی متاسفانه پس از گذشت پنج سال این وعده خود را عملی نكرده است.

وی خطاب به رییس جمهوری آمریكا گفت: تو درباره بستن این زندان وعده صریح داده بودی ولی بر روی حرف خود نایستادی، آیا رییس جمهوری آمریكا هم قدرت كافی را برای بستن این مركز نقض حقوق بشر ندارد؟

وی افزود: اوباما به خاطر وعده هایی كه در آغاز ریاست جمهوری خود از جمله در مورد زندان گوانتانامو و جنگ در عراق و افغانستان داده بود، جایزه سیاسی صلح نوبل را دریافت كرد ولی بازهم به وعده خود در مورد زندانیان گوانتانامو عمل نكرد.

وی تاكید كرد: انتظار ما این است كه آقای اوباما اكنون كه آخرین دور ریاست جمهوری خود را آغاز كرده و قرار نیست دوباره در انتخابات شركت كند، اندكی شجاعت به خرج دهد و زندان گوانتانامو را تعطیل كند.

خانم هركامب كه سال هاست كارزاری را برای آزادی 'شاكر عامر'، آخرین فرد ساكن انگلیس كه هنوز در گوانتانامو به سر می برد، به راه انداخته است، گفت: شاكر عامر به همراه دهها نفر دیگر از زندانیان گوانتانامو دست به اعتصاب غذا زده اند و سلامت آنان در خطر است.

وی افزود: شاكر عامر 11 سال است كه بدون هرگونه اتهامی در گوانتانامو نگهداری می شود و ما نگران هستیم كه او از این آخرین اعتصاب غذا، جان سالم به در نبرد.

'شاكر عامر طی این سال ها شكنجه های زیادی را تحمل كرده است و ما خواستار آزادی فوری وی هستیم... متاسفانه دولت انگلیس طی این سال ها كاری برای آزادی این زندانی بی گناه و بازگرداندن وی نزد خانواده اش انجام نداده است.'

دهها نفر از فعالان مدنی انگلیس هفته گذشته با برگزاری تجمعی در مقابل پارلمان این كشور در لندن خواستار آزادی شاكر عامر و دیگر زندانیان باقی مانده در بازداشتگاه بدنام گوانتانامو شدند.

این تجمع اعتراضی با همكاری كارزار 'شاكر عامر را نجات دهید'، ائتلاف ضدجنگ انگلیس و موسسه حقوق بشری 'ریپریو' برگزار شد و برخی از شركت كنندگان به نشانه همبستگی با زندانیان گوانتانامو لباس های نارنجی رنگ به تن كرده بودند.

بیش از 117 هزار نفر از مردم انگلیس طی ماه های گذشته با امضای یك تومار الكترونیكی خواستار آزادی 'شاكر عامر' شده اند.

'شاكر عامر' كه متولد عربستان سعودی است از سال 1996 با همسر انگلیسی و چهار فرزند خود در لندن زندگی می كرد كه در سال 2001 میلادی بازداشت و به زندان گوانتانامو منتقل شد.

وكلای شاكر عامر سال گذشته سازمان های امنیتی و اطلاعاتی انگلیس را به وارد كردن افترا و ارائه اطلاعات نادرست در مورد موكل خود متهم كرده و تهدید نموده بودند كه علیه دولت این كشور شكایت قضایی خواهند كرد.

آنان تاكید كرده بودند كه سازمان های اطلاعاتی 'ام آی 5' و 'ام آی 6' انگلیس بطور عمدی اطلاعات غلطی را در مورد موكل شان به مقامات آمریكایی ارائه كرده اند.

مقامات آمریكایی و انگلیسی مدعی شده اند كه شاكر عامر عضو القاعده بوده و در كنار نیروهای این گروه در افغانستان می جنگیده است اما وكلا و خانواده عامر این اتهامات را رد كرده و تاكید دارند كه وی برای كمك به عملیات سازمان های خیریه و بشر دوستانه به افغانستان رفته بود.

وكلای شاكر عامر می گویند: موكل ما بطور قاطعانه هرگونه همكاری و ارتباط با القاعده را رد كرده و نیروهای امنیتی انگلیس نیز نتوانسته اند هیچ گونه مدركی كه خلاف این را ثابت كند، ارائه نمایند.

به گفته این وكلا، اسناد و مداركی كه اخیرا از طبقه بندی خارج شده است، نشان می دهد كه سازمان های اطلاعاتی انگلیس در این باره اطلاعات نادرست را به دستگیر كنندگان شاكر عامر، ارائه كرده اند.

شاكر عامر اعلام كرده است كه پس از دستگیری در افغانستان، توسط ماموران آمریكایی مورد شكنجه و بدرفتاری قرار گرفته و بخشی از این شكنجه ها نیز در حضور ماموران اطلاعاتی انگلیس انجام شده است.

اروپام**345