'سیدهاشم حسین نژاد' روز دوشنبه به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: توزیع این مقدار آب از طریق سد بین مشتركان كشاورزی، آب آشامیدنی و صنعت بوده است.
وی اراضی زارعی زیرپوشش سد بارزو را پنج هزار و 700 هكتار اعلام كرد و افزود: اكنون توزیع آب برای اراضی زراعی زیرپوشش طبق میزان حقابه و حجم آب ذخیره شده در پشت سد صورت می گیرد.
حسین نژاد گفت: به علت بروز خشكسالی پی در پی و كسری حجم مخزن سد از سال 87 تاكنون، سهمیه بندی آب برای اراضی زراعی زیر پوشش سد پیش بینی شده و طبق آن توزیع آب صورت می گیرد.
وی تعداد مشتركان استفاده كننده از آب ذخیره شده در سد بارزو برای مصرف كشاورزی را هزار و 800 مشترك در شش روستا اعلام كرد و افزود: شبكه آبیاری پایاب سد، اراضی زراعی شش روستای 'بارزو، محمدعلی خان، خانلق، سه یك آب، زیارت و منصوران 'را زیر پوشش دارد و آب كشاورزی به صورت تحت فشار با استفاده از نیروی ثقل به اراضی منتقل می شود.
حسین نژاد طول شبكه های اصلی آبیاری پایاب سد را 88 كیلومتر عنوان كرد و گفت: در راستای تامین آب كشاورزی اراضی پایاب سد بند انحرافی 'قلجق' در 12 كیلومتری شمال شهر شیروان ساخته شده و توسط خطوط لوله اصلی در دو ساحل راست و چپ آب توزیع می شود.
مدیر امور آب منطقه ای شیروان افزود: سد مخزنی شیروان بر روی رودخانه 'قلجق' با اهداف تنظیم و تامین آب كشاورزی اراضی حقابه بر، آب آشامیدنی شهر شیروان، صنعت و كنترل سیلاب طراحی و ساخته شده است.
وی توان تنظیم آب سالانه سد بارزو را 44 میلیون متر مكعب و حجم كل مخزن را 92 میلیون متر مكعب ذكر كرد و گفت: عملیات ساخت این سد در سال 72 آغاز و در سال 81 نیز به بهره برداری رسیده است.
سد بارزو شیروان در 40 كیلومتری شمال این شهرستان قرار دارد.ك/3
7186/623
شيروان – مدير امور آب منطقه اي شيروان گفت: سال قبل 17 ميليون مترمكعب از آب ذخيره شده در پشت سد بارزو اين شهرستان در بخش هاي مختلف استفاده شده است.