مسعود اسدی سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا دراین باره افزود: با توجه به حمایت های همیشگی دولت از بخش كشاورزی، كشاورزان استان خوزستان و سایر استان های كشور كه به نوعی تمامی سرمایه زندگی خود را در جریان سیل های اخیر از دست داده اند خواستار این هستند كه بار دیگر دولت در این فاجعه عظیم از كشاورزان حمایت كند.
وی بیان داشت: با توجه به اینكه آمار دقیقی از میزان سطح زیر كشت گندم استان وجود دارد دولت می تواند با تشكیل گروهی متشكل از نمایندگان فرمانداری ،جهاد كشاورزی و نظام صنفی كشاورزی خسارات وارد شده به هر كشاورز را محاسبه كرده و كمك های بلاعوضی را در اختیار كشاورزان قرار دهد.
رییس نظام صنفی كشاورزی خوزستان گفت: تعلل در رسیدگی به وضعیت كشاورزان در استان خوزستان و چند استان دیگر كه به دلیل بارندگی های اخیر محصولات كشاورزی خود را از دست داده اند تبعات منفی بسیاری را برای جامعه در بر خواهد داشت.
رییس نظام صنفی كشاورزی خوزستان افزود: بانك های كشاورزی و سایر بانك های عامل نیزمی توانند بازپرداخت بدهی كشاورزان را به مدت دو تا سه سال تمدید كرده و دولت سود وام های كشاورزان را تقبل كند.
اسدی با بیان اینكه بارندگی و سیل اخیر بیش از 12 هزار و 400 میلیارد ریال به مزارع گندم استان خسارت وارد كرده اظهار داشت: این رقم از سوی سازمان جهاد كشاورزی استان خوزستان 10 هزار میلیارد ریال اعلام شده كه این ارقام نشان از ابعاد وسیع فاجعه پیش آمده در بخش اقتصاد استان خوزستان و كشور است.
وی با اشاره به اینكه تنها بخشی از كشاورزان در استان از بیمه كشاورزی برخوردار هستند اظهار داشت: بیمه محصولات كشاورزی تنها بخش ناچیزی از خسارات را جبران می كند كه این میزان كمتر از 10 درصد هزینه های كشاورزان است و مبلغ پرداختی از سوی بیمه حتی هزینه های بذر كشاورزان را تامین نخواهد كرد .
رییس نظام صنفی كشاورزی خوزستان با بیان اینكه بسیاری از كشاورزان خوزستان از بیمه محصولات كشاورزی استفاده نمی كنند گفت: به دلیل تاخیر در پرداخت خسارات محصولات به كشاورزان در سال گذشته، بسیاری از كشاورزان با توجه به این تاخیر در سال جاری برای بیمه محصولات خود اقدام نكردند.
رییس سازمان جهاد كشاورزی خوزستان نیز با اشاره به اینكه بر اثر شدت بارندگی، تند باد و تگرگ بخش زیادی از مزارع و محصولات كشاورزی درخوزستان دچار خسارت شده بیان داشت: طبق بر آورد اولیه بارندگی اخیر در مجموع به یك میلیون و 200 هزار تن تولیدات استان خسارت وارد كرده كه علاوه بر مزارع گندم ، محصول گندم برداشت شده كه در فضای باز نگهداری می شد نیز بر اثر بارندگی از بین رفته است.
كیخسرو چنگلوایی با بیان اینكه رویداد اخیر را می توان به یك سونامی برای استان خوزستان تشبیه كرد افزود: بر اساس برآوردها به بیش از 613 هزار هكتاراز اراضی كشاورزی استان خسارات وارد شده است .
وی افزود: تا پیش از این فاجعه 322 هزار تن گندم از كشاورزان خریداری شده بود و در مجموع به 515 هزار تن از محصولات گندم استان خسارت وارد شده است.
رییس سازمان جهاد كشاورزی خوزستان با بیان اینكه پیش بینی می شد كه در سال جاری بیش از یك میلیون و 400 هزار تن گندم خریداری شود اظهار داشت: با وقوع بارندگی های اخیر خسارات جبران ناپذیری به كشاورزان وارد شده كه برای برآورد این خسارت ها جلساتی با بانك كشاورزی و صندوق بیمه كشاورزان برگزار شده است.
چنگلوایی به مذاكرات انجام شده با بانك های كشاورزی خوزستان و صندوق بیمه حمایت از محصولات كشاورزی برای جبران خسارات كشاورزی استان اشاره و بیان داشت:بر اساس گزارش ارایه شده از خسارات وارده به محصولات كشاورزی، مزارع، باغات و دام ها، صندوق بیمه كشاورزان استان كلیه عوامل و نیرو های سازمان را متناسب با سطح خسارات در شهرستان ها برای برآورد دقیق خسارات مستقر كرده است.
وی گفت: در سال های گذشته یكی از مشكلات كشاورزان فاصله بین بازدید كارشناسان تا زمان اعلام میزان خسارات بود كه در سال جاری با توجه به عمق خسارات وارده به كشاورزان از صندوق بیمه خواسته شده كه هرچه سریع تر میزان خسارات را به كشاورزان اعلام كنند.
رییس سازمان جهاد كشاورزی خوزستان بیان داشت: دو نفر از اعضای هیات مدیره صندوق بیمه كشور در مناطق خسارت دیده حضور دارند و پرداخت بموقع و متناسب با خسارات وارد شده به مزارع گندم از جمله برنامه هایی است كه به جد از سوی مدیران استان دنبال می شود.
چنگلوایی گفت: برخی از بهره برداران و كشاورزان از بیمه محصولات كشاورزی استفاده نكرده اند كه بررسی شده تا از محل اعتبارات سازمان مدیریت بحران كشور بخشی از خسارات وارده به این كشاوزران نیز جبران شود.
گفتنی است، وقوع بارندگی های بی سابقه طی روزهای اخیر و همزمان با فصل برداشت گندم باعث بروز خسارات فراوانی به مزارع گندم خوزستان شده و بر اساس بر آوردها گفته می شود كه 100 درصد زمین های كشاورزی و محصولات گندم استان از بین رفته است.
بر اساس اعلام كارشناسان میزان خسارت در شهرستان های شوش، اندیمشك، دزفول و بخش بستان از توابع شهرستان دشت آزادگان بیشتر از سایر نقاط استان اعلام شده است.
ك /3 7157/641 /537
رييس نظام صنفي كشاورزي خوزستان:
جبران خسارت 12هزارميلياردريالي به مزارع گندم خوزستان حمايت دولت رامي طلبد
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۳:۰۷
کد خبر:
80646906
اهواز- رييس نظام صنفي كشاورزي خوزستان با اشاره به حجم بالاي خسارت 12 هزارو 400 ميليارد ريالي وارده به مزارع گندم اين استان در پي بارش هاي سيل آساي اخير ،تنها راه كمك به كشاورزان را تامين اين ميزان خسارات از سوي دولت دانست.