معاون حفاظت و امور اراضی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت:پیش آگاهی به مردم، كنترل و مبارزه با آفت جوانه خوار و برگ خوار بلوط در منطقه مشایخ شهرستان كیار از سوی این اداره كل انجام شده است.
'علی محمدی مقدم' اضافه كرد:كارشناسان اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری با مشاهده آفت جوانه خوار و برگ خوار بلوط، جمع آوری و مبارزه با آن را در دستور كار بخش گیاه پزشكی این اداره قرار دادند.
وی اضافه كرد: اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان پس از شناسایی این آفت با كمك كارشناسان مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی، به تهیه نقشه و پهنه بندی منطقه آلوده اقدام كرد و پراكندگی این آفت در سطح 600 هكتار از جنگل های بلوط منطقه مشایخ شهرستان كیار مشاهده شد.
محمدی مقدم با بیان اقدامات انجام شده در راستای كنترل این آفت، ادامه داد:استفاده از روش های مبارزه بیولوژیكی نظیر سم بیولوژیك' BT' در كانون های آفت زده و نصب تله های پره ای برای كنترل جمعیت آفت به منظور مبارزه با آن انجام شد.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری در پایان با بیان لزوم اختصاص اعتبار لازم برای حفاظت از راضی جنگلی استان با توجه به وسعت و پراكندگی این اراضی، اضافه كرد:تقویت بخش گیاه پزشكی این اداره كل نیز به اعتبارات ویژه نیاز دارد.
'Totrix Vividana' یا جوانه خواربلوط، آفتی تك سلولی است كه در فصل زمستان زندگی خود را به صورت تخم سپری می كند و لارو آن با تغذیه از برگ درختان، نسبت به تنیدن تار اقدام كرده و با تغذیه از درخت، نسبت به تضعیف درختان بلوط اقدام می كند.
این آفت تحت تاثیرعواملی نظیر آب وهوا، سن درخت، ریزگردها، تغییرات زیست محیطی، شخم و شیار و زراعت دیم، چرای بی رویه دام ها و ضعف و فقر خاك ایجاد می شود.
چهارمحال وبختیاری 307 هزار هكتار اراضی جنگلی دارد.
547/
شهركرد- طغيان آفت جوانه خوار بلوط جنگل هاي چهارمحال وبختياري با اقدام به موقع اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان كنترل شد.