به گزارش یكشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی این شركت، 'عبدالحمید عباس شیاری' اظهارداشت: پیرو تأكید شركت مادر تخصصی توانیر در خصوص لزوم اجرای برنامه های آموزشی مدیریت مصرف ویژه مساجد و توصیه آن شركت مبنی بر ضرورت در دستور كار قرار دادن سریع این برنامه ها ، این شركت در گام نخست اقدام به تهیه نوشتاری با عنوان'ضرورت اعمال مدیریت مصرف برق (جهت استفاده در مساجد اهواز)' نمود.
وی افزود: در این طرح كه با حضور كارشناسان و متخصصین این شركت به مرحله اجرا گذشته شد در زمینه راهكارهای كاهش هزینه مصرف برق و استفاده بهینه از لوازم برقی آموزشهای لازم داده شد.
عباس شیاری تصریح كرد: با توسعه جوامع و افزایش روزافزون گرایش به مصرف لوازم برقی در خانواده ها میزان مصرف برق خانگی نیز افزایش یافته است و طبق آمارها مصرف برق خانگی در ایران 5 / 2 برابر استاندارد جهانی است یعنی در بخش خانگی و تجاری كشور 37 درصد از انرژی مصرف می شود.
معاون فروش و خدمات مشتركان شركت توزیع نیروی برق اهواز ادامه داد: به همین منظور دولت تلاش دارد تا از روش های گوناگون برای كاهش مصرف برق استفاده كند.
وی افزود: اعمال جریمه و قطع برق مشتركان پرمصرف تاكنون نتوانسته راه حل مناسب برای مدیریت مصرف برق باشد از این رو تعریف استاندارد و میزان مصرف برق در لوازم خانگی و نیز آموزش همگانی اعم از رسانه ها ی جمعی، مدارس، صنایع و مساجد را در دستور كار خود قرار داده و طی چند سال اخیر از طریق دستگاه های مختلف به كنترل میزان برق مصرفی در لوازم خانگی مبادرت ورزیده است.
وی گفت: طی اجرای این طرح با الزام صنایع تولیدی به نصب برچسب انرژی، اولین گام دولت در زمینه كنترل مصرف انرژی برق در وسایل خانگی بود، اما اكنون دولت گام خود را فراتر از این برداشته و از واردات لوازم پرمصرف و بدون علامت استاندارد B و A جلوگیری می كند و آنچه دولت را بر این تصمیم واداشته این است كه وسایل انرژی بر خانگی ما نسبت به مدل های بهینه جهانی حداقل 40 درصد بیشتر انرژی مصرف می كنند.
عباس شیاری به برخی از آموزش های ارائه شده در مساجد به نمازگزاران پرداخت و اظهارداشت: هم اكنون بیش از 18 میلیون خانوار شهری و روستایی در كشور زندگی می كنند و با پیشرفتی كه در تولید و عرضه محصولات برقی رخ داده به دنبال آن تحول فرهنگی نیز در خانواده ها ایجاد شده به طوری كه در بسیاری از منازل ایرانی بویژه خانوارهای شهری بیش از 20 نوع وسیله برقی وجود دارد.
معاون فروش و خدمات مشتركین شركت توزیع نیروی برق اهواز اضافه كرد: وسایلی مانند تلویزیون، یخچال، فریزر، ماشین لباس شویی، چرخ گوشت، اتو، رادیو ضبط، كامپیوتر، ویدئو، مایكروویو، سرخ كن، ماشین ظرف شویی، مخلوط كن، كولرهای آبی و گازی، بخاری برقی، آب میوه گیری، سشوار، پلوپز و ... با وجود این تنوع و تعداد وسایل در خانواده ها استفاده بهینه از انرژی را ضروری تر می سازد.
وی ادامه داد: 30 درصد مصرف برق خانوار صرف روشنایی می شود، 9 / 25 درصد كولر آبی و گازی، 9 / 27 درصد یخچال و فریزر، 8 / 9 درصد وسایل صوتی و تصویری، 4 / 1 درصد ماشین لباس شویی و 5 درصد هم سایر لوازم را شامل می شود.
كارشناسان معتقدند 90 درصد برق مصرفی لامپ های رشته ای به گرما و حرارت تبدیل شده و فقط حدود 10 درصد برق مصرفی این لامپ ها به روشنایی تبدیل می شود و چنانچه در خانه از دو لامپ كم مصرف 20 وات به جای 2لامپ رشته ای 100 وات استفاده شود هزینه برق مصرفی خانوار در یك سال حدود 12 هزار تومان كاهش می یابد.
عباس شیاری گفت: میزان برق مصرفی در دیگر لوازم خانگی نیز به همین منوال است و هم اكنون با الصاق برچسب انرژی میزان برق مصرفی هر كالایی مورد توجه قرار می گیرد كه در این برچسب از هفت فلش رنگی كه روی هر یك از آنها یك حرف لاتین از A تا G نوشته شده، تشكیل شده است.
معاون فروش و خدمات مشتركین شركت توزیع نیروی برق اهواز اظهار داشت: حرفA نشانگر كمترین كمترین مصرف انرژی و حرف G نشان دهنده بیشترین مصرف انرژی است.
وی تصریح كرد: برچسب انرژی به خریدار كمك می كند هنگام خرید وسایل برقی میزان برق مصرفی را در وسیله مورد نظر مورد ارزیابی قرار دهد.براساس این تعاریف، در یخچال و فریزرها به ازای افزایش یك رتبه در برچسب انرژی حدود 14 درصد صرفه جویی در مصرف برق صورت می گیرد.
عباس شیاری گفت: لازم به یادآوری است كه یك كیلووات ساعت معادل روشن بودن یك لامپ 100 وات در مدت زمان 10 ساعت است. میزان برق مصرفی در سرمایش و گرمایش خانوار نیز مورد توجه كارشناسان قرار گرفته است به طوری كه طبق آمارها در حال حاضر 12 میلیون كولر آبی و 5 / 3 میلیون كولر گازی در كشور وجود دارد و این وسیله پرمصرف با تقاضای روزافزون مواجه است.
معاون فروش و خدمات مشتركین شركت توزیع نیروی برق اهواز اضافه كرد: توان هر كولر آبی 500 وات و هر كولر گازی 2000 وات است، بنابراین مصرف كولرهای گازی بیش از كولرهای آبی است.
وی اضافه كرد: امروزه به جرات می توان گفت، تمامی خانوارهای شهری و روستایی از یخچال استفاده می كنند. در خانوارهای شهری استفاده از فریزر نیز رو به گسترش است به طوری كه هم اكنون 18 میلیون یخچال و فریزر و 300 هزار دستگاه به آن ها افزوده می شود. عباس شیاری اضافه كرد: یخچال ـ فریزرها در طول یك شبانه روز حدود 12 ساعت كار می كنند اگر میانگین مصرف برق یخچال ـ فریزرها حدود دو كیلووات در شبانه روز در نظر گرفته شود، هر ساله در كشور حدود 22 میلیارد كیلووات ساعت برق توسط این وسایل مصرف می شود.
معاون فروش و خدمات مشتركین شركت توزیع نیروی برق اهواز گفت: ساعات اوج مصرف برق دراهواز در تابستان از ساعت 1تا 5بعداز ظهر و از غروب آفتاب تا 12 شب می باشد كه در این ساعات مصرف برق به بالاترین حد خود می رسد و توصیه های مكرر كارشناسان انرژی بر این است كه از حداقل وسایل برقی در این مدت استفاده شود.
وی افزود: ماشین لباس شویی نیز یكی از لوازم پرمصرف برق به شمار می رود به طوری كه هم اكنون 10 میلیون ماشین لباس شویی در كشور وجود دارد و توان الكتریكی این وسیله در حدود دو كیلووات است.
عباس شیاری اظهار داشت: اگر استفاده از ماشین لباس شویی دو بار در هفته در نظر گرفته شود یك ماشین لباس شویی در سال 200 كیلووات ساعت برق مصرف می كند و اگر این مقدار مصرف در تعداد ماشین لباس شویی های موجود ضرب شود سالانه حدود 2 میلیارد كیلووات ساعت برق توسط این وسیله مصرف می شود.
معاون فروش و خدمات مشتركین شركت توزیع نیروی برق اهواز ادامه داد: یكی دیگر از توصیه های صورت گرفته درباره لوازم صوتی و تصویری از سوی كارشناسان این است كه صرف خاموش بودن دستگاه كفایت نمی كند بلكه باید دستگاه مربوطه خاموش و از برق جدا باشد. در غیر این صورت درصدی از برق مصرفی را این لوازم در حالت آماده به كار (Stand by) به خود اختصاص می دهند.
وی خاطرنشان كرد: در مجموع طی اجرای این طرح، تعداد 34 برنامه در مساجد مختلف شهر اهواز برای حدود دو هزار نمازگزار مؤمن و خداجو اجرا شد.
7157/641
طرح آموزش مديريت مصرف برق در مساجد كلان شهر اهواز برگزار شد
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۰:۱۰
کد خبر:
80653194
اهواز-معاون فروش و خدمات مشتركين شركت توزيع نيروي برق اهواز گفت: در راستاي آموزش همگاني پيرامون مديريت مصرف برق، نمازگزاران مساجد كلان شهر اهواز از آموزش لازم در زمينه مصرف بهينه برق بهره مند شدند.