حمله اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه باعث شده است تا گروه های مقاومت هرچه بیشتر در صدد ائتلاف برآیند و مواضع قاطع تری درباره تهدید اضلاع مقاومت اتخاذ كنند. سید 'حسن نصرالله' دبیر كل حزب الله لبنان با محكوم كردن حمله اخیر رژیم صهیونیستی هشدار داد كه با تحویل سلاح ها از سوریه به حزب الله، هماهنگی و اتحاد با این كشور، موازنه قدرت را بر هم خواهد زد. تهدیدات دبیركل حزب الله باعث شده تا در محافل صهیونیست هم طراحان حمله به سوریه در معرض انتقاد قرار گیرند. اكنون صهیونیست ها با سابقه ذهنی از عمل حزب الله به وعده های خود و مشاهده مطابقت گفتار و رفتار سید حسن نصرالله، ابراز نگرانی می كنند كه وی در صدد انتقام برآید و آنها را با چالش جدی روبرو كند.
** ائتلاف برهم زننده معادلات قدرت
-----------------------------
بنا به گزارش پایگاه خبری 'طرطوس الیوم' ناظران سیاسی كه روابط محور مقاومت را پیگیری می كنند، عمیقا به فكر فرو رفتند، هنگامی كه سید 'حسن نصرالله' در سخنرانی اخیر خود اعلام كرد كه حزب الله برای دریافت سلاح های سوریه و بر هم زدن معادلات قدرت، آمادگی دارد. در این راستا روزنامه 'الجمهوریه' لبنان نوشت، سخنان سید حسن نصرالله درباره فلسطین، سوریه و لبنان در راستای یكپارچگی این جبهه ها علیه رژیم صهیونیستی كه از مرحله تنش قابل كنترل به مرحله تنش آشكار در همه جبهه ها پیش می رود، انجام شده است. از نظر تحلیل گر این روزنامه، پیش بینی می شود عملیاتی علیه برخی از مواضع اسراییل در بلندی ها جولان رخ دهد. این روزنامه می افزاید: با در نظر گرفتن سخنان سید حسن نصر الله مبنی بر آمادگی حزب الله برای حمایت از مقاومت مردمی سوریه و آمادگی سوریه برای پشتیبانی از مقاومت لبنان مشخص می شود كه حزب الله در فعال سازی عناصر مقاومت سوریه نقش بزرگی دارد.
این روزنامه به نقل از منابع ناظر بر اوضاع سوریه گزارش داد: سوریه كاملا تصمیم گرفته است با حزب الله و گروه های مقاومت وارد ائتلاف شود. چنین تصمیمی بیانگر به چالش كشاندن مواضع بین المللی و كشورهای عربی است، زیرا آنها از ابتدا خواستار این بودند كه سوریه از داشتن رابطه با ایران و گروه های مقاومت چشم پوشی كند. روزنامه مذكور گزارش داد كه رهبری سوریه به این نتیجه رسیده است كه نبرد موجود هیچ قاعده و اصولی ندارد و اختلاف با محور مقاومت هم سود بخش نیست. همچنین جنگی كه علیه دمشق بر افروخته شده در شرایط فعلی هزینه گشایش جبهه در مرزهای اسراییل را كمتر از گذشته كرده است.
بنا به گزارش الجمهوریه، كارشناسان بر این باورند سلاح هایی كه موازنه قدرت را بر هم می زنند فقط سلاح های شیمیایی نیستند. منابع مذكور گفته اند ارتش سوریه بهترین زرادخانه موشكی و سیستم ضد هوایی را در اختیار دارد. اگر سطح كیفی سلاح هایی كه توسط سوریه در اختیار مقاومت قرار می گیرد ارتقا یابد، تغییرات بزرگی در قدرت بازدارندگی جبهه مقاومت ایجاد خواهد شد.
این منابع یادآوری كردند موشك های مشهور 'كورنیت' كه نسل جدید تانك های 'مركاوا' را در جنگ 2006 زمینگیر كرد، موشك هایی ساخت و مونتاژ سوریه بودند. سوریه انواع گوناگونی از سلاح و موشك های دقیق در اختیار دارد و در صورتی كه این موشك ها در اختیار گروه های مقاومت قرار گیرد، می تواند خسارت سنگینی بر رژیم صهیونیستی وارد كند.
بنا به گزارش روزنامه الجمهوریه، دوره بعد مرحله مقاومت مردمی است كه در این برهه، ارتش، مردم و عناصر مقاومت از لبنان وارد سوریه خواهند شد و این مساله ای است كه در سخنان سید حسن نصر الله و تماس هایی كه با رهبری سوریه انجام شده به صراحت بیان شده بود و نتایج بارزی را به همراه داشته است. خلاصه اینكه جنگ بعد از حمله هوایی اسراییل به سوریه از جهت صف بندی و اهداف واضح تر شده است و دیگر محافظه كاری درباره آن سودمند نیست.
** شعله منطقه ای حمله به سوریه
---------------------------
روزنامه 'كریستین ساینس مانیتور' آمریكا حمله اخیر اسراییل به سوریه را بیانگر تنش در منطقه دانست. این روزنامه نوشت جهان باید ماهیت چیزی كه جایگزین خلا در سوریه می شود را مشخص كند كه آیا این جایگزین دموكراسی است.
این روزنامه تاكید كرد، حمله اخیر اسراییل به سوریه نشانگر تنش خطرناك در منطقه است كه بیش از دو سال در سوریه ادامه دارد. روزنامه مذكور نبرد برای آینده سوریه را فرا تر از یك جنگ می داند. منبع خبری مذكور می نویسد، قبل از هر چیزی باید درك درستی از حوادث آینده داشت. در سرمقاله این روزنامه با عنوان 'حمله اسراییل به سوریه' آمده است این حمله، انگیزه ای برای غرب و سازمان ملل بود تا در سوریه دخالت كنند. روزنامه مذكور مدعی شد حمله اسراییل به سوریه دارای هدف و ماهیت پیشگیرانه و برای جلو گیری از ورود موشك های ایران از معبر سوریه به دست حزب الله در جنوب لبنان بوده است.
** هشدارهای داخلی در رژیم صهیونیستی
----------------------------------
'اوری ساغی' رییس سابق شعبه اطلاعات نظامی ارتش اسراییل هشدار داده است كه تل آویو به خط قرمز نزدیك می شود. وی گفته است: اسراییل با درگیری نظامی خود را در تنگنا قرار خواهد داد.
ساغی در مصاحبه با روزنامه 'یدیعوت احرونوت' گفته است اسراییل هنوز به خط پایانی هشدار نرسیده است، اما به طور نگران كننده و در چارچوبی گسترده، امور به سوی تنش پیش می روند. وی افزود: اسراییل و سوریه عملا به سوی درگیری نظامی پیش می روند.
این مقام صهیونیست نسبت به عكس العمل سوریه هشدار داده است. وی می گوید: عكس العمل سوریه فقط محدود به جولان نخواهد بود، بلكه ما باید این تصور را داشته باشیم كه موشك های سوریه در تل آویو فرود آیند. اگر اسراییل به سوریه حمله كند باعث می شود تا دمشق تصمیم به عكس العمل بگیرد. وی از نخست وزیر اسراییل خواسته است كه در این زمینه محتاطانه عمل كند و بحث حمله به سوریه را به دقت مورد بررسی قرار دهد.
** هراس صهیونیست ها از تهدیدهای سید حسن نصرالله
----------------------------------------
'الیكس فیشمن' تحلیل گر امور نظامی روزنامه 'یدیعوت احرونوت' نوشت، اگر سید حسن نصرالله ما را تهدید كند ما باید تهدیدات وی را جدی بگیریم، زیرا او به وعده های خود عمل می كند. این تحلیل گر از سیاستمداران تل آویو خواسته است كه به سخنان تهدیدآمیز اخیر سید حسن نصرالله به خوبی گوش فرا دهند.
'آلكس فیشمن' تحلیلگر مسایل نظامی این روزنامه در مقالهای تحلیلی از عملكرد كابینه امنیتی رژیم صهیونیستی نیز در مورد موافقت با انجام حمله هوایی به سوریه انتقاد كرد.
وی درباره مواضع اخیر سید حسن نصرالله نوشت، اسراییل سعی می كند تا موضع گیری رهبران عرب را نادیده بگیرد، اما در خاورمیانه رهبران استثنایی مثل سید حسن نصرالله وجود دارند كه اگر ما را تهدید می كند ما باید تهدیدات او را جدی بگیریم.
این تحلیل گر تاكید می كند كه سید حسن نصر الله به تهدیدات خود عمل می كند و بین گفته ها و رفتارهای وی مطابقت زیادی وجود دارد. فیشمن می گوید: سید حسن نصر الله در واقع تهدیدات بشار اسد را مبنی بر اینكه بلندی های جولان را به عرصه مقاومت مردمی تبدیل خواهد كرد، تكرار كرده است، اما وقتی بشار اسد و نصرالله چنین تهدیدی می كنند ما باید با چنین تهدیداتی با جدیت برخورد كنیم.
فیشمن به نقل از 'رونن كوهن' نویسنده كتاب فن سخنوری سید حسن نصرالله در جنگ دوم لبنان می گوید، بسیاری از سخنان دبیر كل حزب الله مربوط به جنگ تبلیغاتی، روانی و مسائل استراتژیك است، اما بخشی از سخنان وی مربوط به امور اجرایی و عملیاتی است.
او می گوید تمام تهدیدات سید حسن نصر الله در جنگ دوم لبنان در سال 2006 در طول 24 ساعت جنبه عملی به خود گرفته است.
نویسنده كتاب فن سخنوری سید حسن نصرالله در گفتگو با روزنامه 'یدیعوت احرونوت' گفته است، سید حسن نصرالله در اظهارات خود صراحتا اعلام كرده است كه از مقاومت در بلندی های جولان حمایت به عمل می آورد، بنابراین ما باید هدف وی را مورد مطالعه قرار دهیم.
با این وجود كوهن بر این مساله تاكید می كند كه حزب الله شروع به وارد عمل و نقش آفرینی در مرزهای سوریه و اسراییل كرده است همان گونه كه در سینا و نوار غزه وارد عمل شد.
** افتخار به رهبرانی چون سید حسن نصرالله
-----------------------------------
'عبدالكریم الدغمی' نماینده اردنی با عرض تبریك به سید حسن نصرالله گفت: به بهترین هایی مثل او باید تبریك گفت. وی در مصاحبه با شبكه 'المنار' سید حسن نصرالله را به عنوان سرور مقاومت به شمار آورد و از وی خواست تا بیشتر در برابر اسراییلی ها مقاومت نشان دهد. او گفت: خداوند چوب تو را همواره بر سر صهیونیست ها باقی گذارد.
** الریاض: سخنان سید حسن چراغ سبزی از سوی ایران بود
---------------------------------------------
یك دیپلمات عرب در گفتگو با روزنامه 'الریاض' عربستان ادعا كرد: سخنان اخیر سید حسن نصر الله دبیر كل حرب الله ، لبنان را در معرض طوفان های منطقه قرار می دهد كه این مساله برای كشورهای غربی نگرانی به شمار می رود.
این دیپلمات كه هرگونه تحلیل درباره سخنان سید حسن نصرالله را رد كرد و سخنان سید حسن نصرالله را چراغ سبزی از سوی ایران دانست.
** انتقاد نصرالله از اتحادیه عرب به خاطر امتیار دهی به صهیونیست ها
---------------------------------------------
بنا به گزارش شبكه خبری 'المنار' سیدحسن نصرالله در بخشی از سخنان خود گفته است كشورهای عربی در طرح اخیر خود امتیازات خطرناكی به رژیم صهیونیستی دادند.
وی با انتقاد از كشورهای عربی گفت: انتظار می رفت بعد از جنبش ها در كشورهای عربی، امتیازات بیشتری برای فلسطینی ها گرفته شود. وی كوتاه آمدن اعراب مقابل اسراییل را ننگ به شمار آورد. سید حسن نصرالله آمادگی كشورهای عربی برای امتیاز دهی به رژیم صهیونیستی را نگران كننده به شمار آورد.
وی با انتقاد از كشورهای عربی گفت: كشورهای عربی هر وقت فرصتی پیش می آید اقدام به امتیاز دهی می كنند.
این بخش از اظهارات دبیر كل حزب الله نیز با واكنش هایی همراه بود.
بنا به گزارش خبرگزاری 'سما' فلسطین، 'كاید غول' عضو كمیته مركزی جبهه مردمی آزادیبخش فلسطین پیام سخنرانی سید 'حسن نصر الله' دبیر كل حزب الله درباره مساله فلسطین و انتقاد وی از اتحادیه عرب را كاملا شفاف و ایده ال به شمار آورد.
غول، طی اظهاراتی گفت: آنچه در منطقه روی می دهد تلاشی برای كنترل جنبش های عربی است تا آمریكا بر منطقه سیطره و نفوذ داشته باشد.
عضو كمیته مركزی جبهه مردمی آزادیبخش فلسطین افزود: اتحادیه عرب در طرح ابتكار عمل عربی سریعا از دولت آمریكا تبعیت كرد و باعث از بین رفتن قطعنامه 194 شد. این طرح كه در سال 2002 در كنفرانس سران اتحادیه عرب در بیروت مطرح شد حاوی امتیازی مبنی بر بازگشت پناهندگان فلسطین به سرزمین خود طبق قطعنامه 194 بود.
غول تصریح كرد:اتحادیه عرب در شرایط فعلی منطقه، به سرعت در برابر خواسته های دولت آمریكا تسلیم شده است تا طرح ابتكار عمل عربی را در مبادله اراضی بپذیرد.
وی می گوید، این اقدام خطراتی را به همراه خواهد داشت. چنین تصمیمی علاوه بر اینكه به شهرك سازی در كرانه باختری جنبه قانونی می بخشد، قطعنامه سازمان ملل را كه از سرزمین های اشغالی سال 1967 صحبت به میان می آورد، عملا از بین می برد. چنین تصمیمی قطعنامه مذكور را كه صراحتا صحبت از سرزمین های اشغالی می كند؛ جایی كه فلسطینی ها حق بازگشت به آن و تشكیل دولت را دارند، نادیده می گیرد.
وی می گوید: اتحادیه عرب همواره آمادگی خود را برای امتیاز دهی اعلام می كند. وی ابراز تعجب كرده است كه امتیاز دهی های این سازمان باعث شده است آمریكا از این سازمان بخواهد تا رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسد.
'احمد رفیق عوض' تحلیل گر امور سیاسی فلسطین در گفت وگو با شبكه خبری راشاتودی گفت: اینكه اتحادیه عرب همیشه از اسراییل می خواهد در محدوده خود متوقف شود، نشان ضعف، ناتوانی و عقب نشینی این اتحادیه و كشورهای عربی در موضع گیری ضد اسراییلی است.
رفیق عوض گفت: این كه آمریكا از كشورهای عربی می خواهد در ابتكار عمل عربی تعدیلاتی را انجام دهند كه رضایت رژیم صهیونیستی را به همراه داشته باشد، به این معنا نیست كه اسراییل در برخورد با این طرح جدیت نشان می دهد. بلكه این عملا به معنای امتیاز خواهی بیشتر از اتحادیه عرب برای اسراییل است. اسراییل از 2002 تاكنون همواره این طرح را رد كرده است. عوض افزود: سخن درباره اصلاح برخی از بندهای ابتكار عمل، سخنی بی اساس و فاقد هرگونه ضمانت و مرجعتی است. از سخن درباره تعدیل برخی از بندهای ابتكار عمل فهمیده می شود كه فشارهای آمریكا همچنان به قوت خود باقی است تا مساله فلسطین را از بین ببرد.
تحلیل گر فلسطینی اشاره كرد: اصلاح ابتكار عمل مبنی بر این كه اسراییل را خرسند سازد و از دغدغه های امنیتی این رژیم بكاهد، هیچ ارزشی ندارد. اسراییل از جنبه عملی به دنبال كسب امتیاز است و به دنبال صلح حقیقی و سازش نیست.
این تحلیل گر فلسطینی درباره موضع اتحادیه عرب و اظهارات دبیر كل اتحادیه عرب گفت: موضع اتحادیه عرب باعث مطرح شدن بسیاری از سوالات شده است.
وی در ادامه گفت: چرا كشورهای عربی موضعی یكپارچه و استراتژی دفاعی مشترك در برابر اسراییل ندارند؟ عرب ها با منابع نفتی، امكانات و موقعیت جغرافیایی كه دارند می توانند رژیم صهیونستی را متوقف سازند.
** فرافكنی ضعف اتحادیه عرب
-----------------------
اما واكنش ها به موضع گیری های قاطع سید حسن نصرالله به همین جا ختم نشد.
بنا به گزارش شبكه خبری راشاتودی 'نبیل العربی' دبیر كل اتحادیه عرب پس از نشست فوق العاده این اتحادیه در قاهره گفت: شورای امنیت سازمان بین الملل عهده دار امور صلح و امنیت است. نظام بین المللی معاصر بر اساسی پایه گذاری شده كه همه اختیارات در مسایل بین المللی فقط بر عهده شورای امنیت سازمان ملل است و اتحادیه عرب از هیچ اختیاری برخوردار نیست!
بنا به گزارش شبكه خبری 'راشاتودی' نبیل العربی درباره حمله اخیر اسراییل به سوریه گفت: موضع اتحادیه عرب در این باره شفاف است و این آخرین تجاوز صهیونیست ها نخواهد بود. دبیرخانه اتحادیه عرب با صدور بیانیه ای، صراحتا حمله اخیر رژیم صهیونیسی به سوریه را محكوم كرده است.
شایان ذكر این محكومیت های لفظی در حالی است كه اتحادیه عرب و برخی از كشورهای عضو این اتحادیه هر روز در برابر مساله فلسطین اقدام به امتیاز دهی بیشتر به اسراییل می كنند.
پژوهش** 9278**9241
گروه پژوهش هاي خبري – انتقاد دبير كل حزب الله لبنان از سستي نظام هاي رسمي عربي و ماجراجويي هاي اخير تل آويو، واكنش هايي همراه با نگراني را از سوي رژيم صهيونيستي و برخي شخصيت هاي عربي به دنبال داشت.