به گزارش ایرنا، 'یداله موحد' روز یكشنبه در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه به منظور پیشگیری از وقوع تخلفات و جرایم انتخاباتی افزود: انتخابات باید عرصه صف آرایی و تقابل برنامه های نامزدها باشد و به عرصه ای برای تقابل افراد تبدیل نشود.
وی پرهیز از شعارهای پرطمطراق و ارایه برنامه های قابل اجرا را مورد تاكید قرار داد و گفت: برنامه محوری به جای شخص محوری باید همواره مورد توجه باشد و شناخت برنامه های نامزدها بسیار مهم است.
وی فضای رقابتی انتخابات را دارای سه بعد اجتناب ناپذیر دانست و ادامه داد: نامزدهای انتخاباتی و هواداران آنها، رسانههای جمعی و رای دهندگان تشكیل دهنده این ابعاد هستند.
موحد تاكید كرد: رسانه های جمعی در تمامی فرآیند برگزاری انتخابات بویژه در حوزه تبلیغات انتخاباتی به عنوان یك ركن شناخته می شوند و نقشی بی بدیل را بر عهده دارند.
وی با اشاره به این مطلب كه نامزدهای انتخاباتی و طرفداران آنها ناگزیر به استفاده از دستاوردهای نوین ارتباطی هستند، تصریح كرد: جایگاه رسانه های جمعی در جلب مشاركت حداكثری مردم در انتخابات برای خلق حماسه سیاسی مورد تاكید رهبر معظم انقلاب اسلامی، جایگاهی ممتاز است.
وی بیان كرد: رسانه های گروهی می توانند راهكارهایی را كه منجر به افزایش حضور مردم در انتخابات می شود دنبال كنند.
وی گفت: افزایش امید مردم به تاثیرگذاری آرای آنها در روند اداره جامعه موجب می شود كه با شور و نشاط بیشتری پای صندوق های رای حضور یابند.
دادستان كرمان با بیان این مطلب كه بین رضایتمندی مردم و حضور آگاهانه آنها در صحنه های مختلف از جمله انتخابات، ارتباط معناداری وجود دارد، افزود: نقش رسانه ها در این بخش نیز قابل توجه است.
به گفته وی، شفاف سازی و اطلاع رسانی به موقع و همگام با مجریان و ناظران انتخابات این اطمینان را به مردم می دهد كه روند انتخابات صحیح، قانونمند و قابل اعتماد است.
وی بر جلب مشاركت فعال گروه های مرجع تاكید و خاطرنشان كرد: در هر جامعه گروه هایی از جمله دانشگاهیان و روحانیون به عنوان مرجع عمومی شناخته می شوند كه فعال كردن آنها در فرآیند برگزاری انتخابات به منظور جلب مشاركت عمومی یك ضرورت اجتناب ناپذیر است و باید مورد توجه رسانه ها قرار گیرد.
وی تصریح كرد: تبیین و تبلیغ وفاق و همدلی بین مسوولان كشور، انگیزه مردم برای افزایش مشاركت در انتخابات را افزایش می دهد.
موحد، تاكید كرد: رسانه های گروهی استان كرمان در گذشته نیز نقش خود در دوران انتخابات را به خوبی ایفا كرده اند.
وی ادامه داد: اینكه استان كرمان در انتخابات گذشته جزء استانهای برتر از نظر میزان مشاركت مردم بوده بخشی از آن مرهون تلاش ها و پیگیری های رسانه های جمعی استان بویژه مطبوعات است.
وی یادآور شد: در انتخابات مجلس نهم، در مركز استان هیچ پرونده تخلف انتخاباتی مطبوعاتی نداشتیم و تعداد پرونده های تشكیل شده در این زمینه در سطح استان، دو پرونده بوده است.
دادستان كرمان، اظهار كرد: در مقطع كنونی هیچ پرونده تخلف انتخاباتی در دستگاه قضایی استان كرمان تشكیل نشده است.
وی با اشاره به این مطلب كه رسانه های استان كرمان همواره تلاش كرده اند پوشش خبری عادلانه ای داشته باشند، گفت: رسانه های استان كرمان هیچگاه اصول اخلاق حرفه ای خود را فراموش نكرده اند و همواره به مخاطبان خود احترام گذاشته اند.
دادستان عمومی و انقلاب كرمان، تاكید كرد: رفتار عادلانه مطبوعات استان كرمان قابل تقدیر و ستودنی است.
وی بر قانون مداری در تبلیغات انتخاباتی تاكید كرد و گفت: انتخاباتی را سالم و موجب اعتبار و عزت ملی نظام جمهوری اسلامی می دانیم كه منطبق بر قانون برگزار شود.
وی افزود: مجریان، ناظران نامزدها، رای دهندگان، رسانه های جمعی و دستگاه های ارتباط عمومی باید مبتنی بر قانون حركت كنند تا بتوانیم با رعایت قانون، مصالح عمومی جامعه را حفظ كنیم.
موحد با تاكید بر صداقت در اطلاع رسانی انتخاباتی عنوان كرد: مبالغه و اغراق گویی، بزرگنمایی، سیاه نمایی، درج اخبار از منابع غیرموثق، تحریف، تناقض گویی و خودسانسوری از آفت های صداقت رسانه ای به شمار می رود كه موجب كاهش اعتماد عمومی به رسانه نیز می شود.
وی تاكید كرد: رسانه ها باید از هرگونه فضاسازی و جنجال آفرینی خودداری كرده و از نامزد مورد نظر خود به صورت معقول و منطقی حمایت كنند.
وی ادامه داد: باید به دستاوردهای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی احترام گذاشته و از انتشار مطالب موهن درباره افراد حقیقی و حقوقی نیز خودداری شود.
وی از رسانه ها خواست به نقد منصفانه و مشفقانه كمك كنند و به جنجال سازی ها و فضاسازی های كاذب پرداخته نشود.
دادستان كرمان بر پرهیز از اسراف و زیاده روی در هزینه ها نیز تاكید و عنوان كرد: مهمترین نكته مورد انتظار از مطبوعات كه مطالبه عمومی و مورد نظر رهبری و نیز دستگاه قضایی به شمار می رود این است كه هوشیاری خود را در ارتباط با تبلیغات دشمن، افزایش داده و به اخبار و اطلاعاتی كه از طریق رسانه های بیگانه و معاند نظام منتشر می شود، اعتماد و اتكا نكنید.
وی به رسانه ها توصیه كرد: از انتشار اسناد محرمانه و افشای اسرار نظام به صورت جدی خودداری كنید.
وی همچنین به بخشی از جرایم انتخاباتی حوزه رسانه ها پرداخت و گفت: انتشار هرگونه مطلب به منظور ترغیب و تشویق مردم به تحریم یا كاهش مشاركت در انتخابات، تجمع اعتراض آمیز بدون مجوز، تحصن، اعتصاب و ادعای غیرواقع مبنی بر توقف انتخابات یا هر اقدامی كه به نحوی منجر اخلال در امر انتخابات شود و تشویش اذهان عمومی با درج مطالب خلاف واقع علیه كشور و سیاه نمایی از جمله این جرایم است.
وی تاكید كرد: ایجاد اختلاف بین اقشار مختلف مردم، انتشار هرگونه نظرسازی و نظرسنجی های كاذب در خصوص انتخابات، انتشار و تبلیغ علایم تحریم انتخابات، انتشار هجو یا هجویه یا هرگونه مطالب توهین آمیز یا تخریب در فضای انتخابات و علیه انتخابات و نامزدهای انتخابات نیز جرم محسوب می شود.
دادستان كرمان ادامه داد: استفاده غیرمجاز از سایت های دولتی و موسسات و نهادهایی كه تمام یا بخشی از دارایی یا بودجه آنها از اموال عمومی است نیز جرم به حساب می آید.
دادستان كرمان عنوان كرد: رای دادن با شناسنامه جعلی یا شناسنامه دیگری، انتشار هرگونه مطلب برای ایجاد رعب و وحشت برای رای دهندگان یا اعضای شعب، استفاده ابزاری از تصاویر اشخاص برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و انتشار هرگونه محتوای دارای طبقه بندی از دیگر جرایم انتخاباتی به شمار می رود.
وی یادآور شد: انتشار محتوای خلاف واقع در ارتباط با نتایج بررسی صلاحیت ها و شمارش آرا و نتایج انتخابات و انتشار و توزیع هرگونه محتوای تبلیغاتی از سوی مقامات اجرایی و نظارتی انتخابات له یا علیه یك نامزد انتخاباتی از دیگر مصادق مجرمانه به شمار می رود.ك/2
7440/8154/2624
دادستان كرمان: رسانه ها بايد قدرت انتخاب اصلح را به مردم اعطا كنند
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۲:۰۵
کد خبر:
80662655
كرمان - دادستان عمومي و انقلاب كرمان گفت: رسانه ها بايد قدرت انتخاب اصلح را به مردم اعطا كنند و در عرصه جلب مشاركت عمومي مي توانند نقش بسزا و تاثيرگذاري داشته باشند.