به گزارش ایرنا، ' سبحان الله علیپور' روز چهارشنبه در نشستی با راهوران محله در بندرانزلی اظهار كرد : شاخص تلفات تصادفات رانندگی در جهان سال 2010 ، شش و 10 صدم به ازای هر یكصد هزار نفر و در ایران سال 1390 ، 26 و هفت دهم و همان سال در گیلان 32 نفر بود.
وی خاطرنشان كرد : بررسی تصادفات فوتی استان در سه سال اخیر حاكی از این است كه بیش از 67 درصد تلفات ناشی از حوادث رانندگی در استان مربوط به عابران و موتورسواران است .
وی با اشاره به اینكه 74 درصد تلفات ناشی از سوانح رانندگی گیلان برون شهری است، تصریح كرد: تلفات سوانح رانندگی طی 30 ماه سال 89 تا پایان نیمه نخست سال 91 ، 670 نفر عابر و در همین مدت 731 موتور سوار بود.
علیپور با اشاره به اینكه 32 و دو دهم درصد تلفات تصادفات گیلان را عابران و 35 و یك دهم درصد را موتور سواران تشكیل می دهند، خاطرنشان كرد: اگر به این دو قشر آموزش دهیم؛ 67 كشته از هر 100 نفر تلفات را كاهش داده ایم .
همچنین به گفته این مسوول؛ بخش عمده ای از تلفات عابران متعلق به افراد بالای 50 سال است كه این امر لزوم آموزش تردد در جاده ها به این گروه از افراد را نشان می دهد.
وی یادآور شد: بخش مهمی از تلفات موتورسواران نیز مربوط به افراد جوان 20 تا 40 سال است كه آموزش این گروه نیز می تواند سهم مهمی در كاهش تلفات داشته باشد.
مدیركل حمل و نقل و پایانه های گیلان خاطرنشان كرد :در مدت یاد شده 21 نفر نیز در تصادفات ناشی از ماشین های كشاورزی در جاده های استان جان باخته اند كه این قابل بررسی است.
وی تصریح كرد: بخش عمده ای از تصادفات منجر به فوت عابران ، موتورسواران و ماشین های كشاورزی در راه های دو خطه دو طرفه رخ داده است .
به گفته علیپور؛ یكی از مهمترین دلایل این امر عدم وجود شانه مناسب در حاشیه این نوع راه ها در استان است كه باید به این مساله توجه شود.
وی با اشاره به این كه طبق آمار پزشكی قانونی در سال 85 ، یك هزار و 292 نفر در جاده های گیلان كشته شدند، تاكید كرد : ترویج فرهنگ ترافیك و آموزش اصول ارتقای سطح ایمنی به استفاده كنندگان از راه ها سهم مهمی در كاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن خواهد داشت .
وی تصریح كرد: 30 دستگاه به طور غیرمستقیم و 18 دستگاه مستقیم در ارتقای سطح ایمنی و ترافیك و كاهش تصادفات در جاده های گیلان نقش دارند.
*انتظارات از دهیاران
مدیركل حمل و نقل و پایانه های گیلان خطاب به دهیاران اظهار كرد : آموزش به اهالی روستاها جهت ارتقای ایمنی عبور و مرور در جاده ها به ویژه برای عابران، موتورسواران و رانندگان ادوات كشاورزی به میزان قابل توجهی از تصادفات و تلفات خواهد كاست .
وی از دهیاران خواست با انجام كارهایی مانند تسطیح حاشیه راه ، هرس كردن شاخ و برگ درختان و تمیز كردن تابلوهای ترافیكی جهت افزایش دید رانندگان و تسهیل تردد عابران در طول جاده به ارتقای سطح ایمنی جاده های روستایی كمك كنند.
علیپور ادامه داد: اطلاع رسانی در خصوص وقوع تصادفات مهم جرحی و فوتی در محدوده تحت كنترل از شمار تلفات می كاهد.
وی همچنین خواستار اطلاع رسانی به موقع دهیاران هنگام بروز مشكلات مختلف در جاده ها نظیر ترافیك سنگین ، نقص راه و غیره ، اطلاع رسانی به موقع در خصوص هرگونه تجاوز به حریم راه و ساخت و سازهای غیرمجاز به ارگان های ذیربط شد.
*انتظارات از سایر ارگان ها
مدیركل حمل و نقل و پایانه های گیلان تامین اعتبارات لازم از سوی استانداری برای اجرای طرح های ارتقای ایمنی در استان ، افزایش نظارت پلیس راه در ساعات اوج وقوع تصادفات به ویژه در راه های فرعی و روستایی را از جمله انتظارات برای ارتقای سطح ایمنی جاده ها عنوان كرد.
وی در ادامه خواستار ارتقای سطح خدمات دهی اورژانس و تسریع در حضور در محل حادثه و انتقال مجروحان به بیمارستان در راه های برون شهری و روستایی ، بازنگری محورهای فرعی و روستایی و بهبود وضعیت موجود با اقداماتی نظیر اصلاح شانه آسفالت ، ترمیم روسازی و علائم شد.
به گفته علیپور؛ تسریع در اجرا و اتمام عملیات مرتبط با دستگاه های خدمات رسانی آب ، برق، گاز، مخابرات و... و پیمانكاران در حاشیه و یا سطح راه ها ، توجه به ارائه مجوز به مشاغل خاص نظیر نمایشگاه خودرو و غیره در حریم راه ها خصوصا در نقاط پرتردد و پر حادثه و كنترل شیب عرضی در ساخت و سازهای حاشیه راه های استان جهت جلوگیری از ورود یا تجمع اب در سطح سواره رو و شانه تا حد زیادی احتمال خطر را می كاهد .
*پیشنهادات
مدیركل حمل و نقل و پایانه های گیلان ایجاد مراكز مجاز جهت آموزش اصولی به موتورسواران در خصوص رعایت مسائل ایمنی و نحوه تردد در جاده ها و ارایه آموزش های لازم به عابران و افزایش آگاهی آنها برای تردد ایمن در راه های استان را پیشنهاد داد.
وی افزود : تخصیص اعتبارات بیشتر در زمینه اجرای طرح های ارتقای ایمنی در راه ها به ادارات راه و شهرسازی و حمل و نقل و پایانه ها ، ساماندهی وضعیت تخلیه زباله ها در حاشیه راه ها هم از لحاظ ایمنی و هم زیبایی موثر خواهد بود .
*اقدامات اداره كل حمل و نقل و پایانه های گیلان در كاهش تصادفات
مدیركل حمل و نقل و پایانه های گیلان برخی از كارهای صورت گرفته توسط این اداره برای ارتقای ایمنی راه ها در سال های اخیر را اجرای طرح های ایمن سازی در 500 مدرسه حاشیه راه های استان و اجرای طرح های ارتقای ایمنی عابران و موتورسواران عنوان كرد.
وی اجرای طرح ارتقای ایمنی تردد ادوات كشاورزی را یكی دیگر از اقدامات عنوان و خاطرنشان كرد : پارسال در یكصد روستای گیلان آموزش های ترافیكی ارائه شد و امسال نیز در یكصد روستای دیگر آموزش ارائه خواهد شد.
علیپور ارائه 130 هزار نفر ساعت آموزش به رانندگان وسایل نقلیه عمومی برون شهری اعم از مسافری و باری، نظارت بر عملكرد مراكز معاینه فنی خودروهای سنگین ، اهدای مجوز و نظارت بر نصب پل های عابر پیاده در جاده ها در قالب طرح های مشاركتی با بخش خصوصی را از دیگر اقدامات این اداره برای ایمن سازی راه های استان برشمرد.ك/2
620/695
بندرانزلي - مديركل حمل و نقل و پايانه هاي گيلان گفت: شاخص كشته شدگان حوادث رانندگي در گيلان با 32 نفر در هر 100 هزار نفر (طبق آمار سال 1390) بالاتر از شاخص كشوري است.