به گزارش روز شنبه خبرنگار علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث، بر اساس مقاله ای كه محققان در شماره اخیر نشریه Molecular Medicine منتشر كردند، نوعی مولكول پروتئینی به نام «تی.اس.پی.او» وجود دارد كه می توان از آن به عنوان هدف جدیدی برای یافتن روش های درمان ام.اس استفاده كرد.
این مولكول بر روی سطح خارجی میتوكندری یا همان موتور سلول قرار دارد و محققان دریافتند كه می توان از آن به عنوان هدف جدیدی برای جلوگیری از تخریب غلاف میلین نورون ها بهره برد.
دكتر «ونبین دنگ» رئیس گروه محققان می گوید این پروتئین، تاثیری محافظتی در بیماری ام. اس دارد و كشف جدید روی الگوهای حیوانی كاملا موفقیت آمیز بوده است.
محققان امیدوارند بتوانند داروهایی بر اساس تاثیر بر این هدف پروتئینی بسازند كه با آنها بیماری ام. اس را درمان كنند.
بیماری ام.اس ( مولیتپل اسكلروزیس ) یكی از شایع ترین بیماری های سیستم اعصاب مركزی ( مغز و نخاع ) است و بر اثر تخریب غلاف میلین ایجاد می شود. میلین غلافی است كه فیبرهای عصبی را احاطه می كند و در انتقال سریع امواج عصبی نقش بسیار مهمی دارد.
در حالت طبیعی با وجود این غلاف امواج عصبی به سرعت منتقل شده و موجب توانایی بدن در ایجاد حركات هماهنگ و موزون می شود.
در بیماری ام.اس این غلاف عصبی به تدریج تخریب می شود و بدین ترتیب امواج عصبی از مغز به خوبی منتقل نمی شود و علایم مختلف بیماری ام.اس ظاهر می شود.
این بیماری مسری نبوده و از دسته بیماری های ارثی هم محسوب نمی شود، اما نقش ژنتیك در ایجاد آن تایید شده است.
در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد اما شیوه های درمان موجود در تغییر سرعت روند بیماری مؤثر هستند.
اختلالات بینایی، تاری دید، دو بینی، حركات غیر ارادی و سریع چشم و به ندرت از دست دادن كامل بینایی، اختلالات تعادل، لرزش، عدم تعادل در راه رفتن ، سرگیجه ، ضعف و كرختی اندام ها، برخی از علائم این بیماری محسوب می شوند.
علمی(6)**2038**1599
تهران-محققان با آزمايش بر روي موش آزمايشگاهي، روشي نويني براي درمان بيماري ام.اس و بيماري هاي مشابه آن يافته اند.