۵ خرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۱۳
کد خبر: 80672253
T T
۰ نفر
دستگاه سامانه ضد تگرگ در مناطق حادثه خيز آذربايجان غربي نصب مي شود

اروميه - رييس جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: براي كاهش خسارت هاي ناشي از تگرگ، دستگاه سامانه ضد تگرگ در مناطق باغي و حادثه خيز استان نصب مي شود.

سیدعلی مختاری روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به خسارت های بالایی كه به بخش كشاورزی استان از سرمازدگی و سیل و تگرگ وارد شده است نصب و راه اندازی دستگاه های ضد تگرگ در راستای كاهش بخشی از این خسارت ها در آذربایجان غربی اجرا می شود.

وی اظهار كرد: در حال حاضر فقط دو دستگاه ضد تگرگ در استان وجود دارد و هشت دستگاه خریداری شده هنوز راه اندازی نشده اند.

وی گفت: هریك از این دستگاه ها در آبان ماه پارسال به قیمت 260 میلیون ریال خریداری شده اند كه به علت اینكه كشاورزان رغبتی به استفاده از این دستگاه ها به علت قیمت بالای آن نداشتند تاكنون راه اندازی نشده اند.

مختاری ادامه داد: مسوولان استان برای حمایت از كشاورزان و كاهش میزان خسارت های ناشی از تگرگ در استان نقاط حادثه خیز و باغی را شناسایی كرده اند تا امسال نسبت به راه اندازی این دستگاه ها اقدام كنند.

وی افزود: در طول فروردین ماه امسال 226 هزار هكتار اراضی زراعی و باغی با حدود پنج هزار میلیارد ریال خسارت از سیل و سرمازدگی و سه هزار هكتار از اراضی استان نیز با 140 میلیارد ریال خسارت بر اثر تگرگ خسارت دیده اند كه برای استان یك اتفاق ناگوار است.

مختاری گفت: پایین بودن میزان مبلغ پرداختی به كشاورزان از سوی صندوق خسارت و نیز عدم فرهنگ سازی در این زمینه باعث شده است كه فقط 14 درصد از كل اراضی خسارت دیده امسال تحت پوشش بیمه باشند.

وی اظهار كرد: امسال حدود 40 درصد اراضی كشاورزی و باغ های استان تحت پوشش بیمه هستند كه بیمه این میزان از اراضی بسیار پایین است.

دستگاه سامانه ضد تگرگ ابرها را در شعاعی حدود 500 متر تحت تاثیر قرار داده و هر كدام از این دستگاهها قادر است بیش از یك صد هكتار از اراضی اطراف خود را زیر پوشش قرار دهد.

این دستگاه ها با استفاده از گاز بوتان و پروپان كار می كنند و 12 كیلومتر برد دارند و قادرند از طریق شلیك امواج صوتی به داخل توده ابرهای تگرگ زا، از بارش تگرگ جلوگیری و آن را تبدیل به باران كنند.

سالانه به طور متوسط 600 میلیارد ریال بر اثر بارش تگرگ به باغ ها و مزارع آذربایجان غربی خسارت وارد می شود كه در صورت افزایش سطح زیر پوشش سامانه میزان خسارات به حداقل می رسد.

آذربایجان غربی از قطب های كشاورزی در كشور محسوب می شود به طوری كه سالانه حدود 500 هزار هكتار از زمینهای كشاورزی استان زیر كشت محصولات آبی می رود كه 130هزار هكتار آن باغ، بقیه گندم، چغندرقند، حبوبات و سایر محصولات زراعی و جالیزی هستند.

7125/581