به دنبال انتشار خبر حمله سایبری به نهادهای اطلاعاتی- امنیتی استرالیا و انگشت اتهامی كه در این خصوص به سمت چین نشانه رفته، 'باب كار' وزیر امورخارجه استرالیا به بیان مواضع رسمی دولت پرداخت.
به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری 'بی.بی.سی'، كار تاكید كرده كه این موضوع به طور ویژه مورد بررسی قرار خواهد گرفت، اما به هر ترتیب مسائلی از این دست نمی تواند به پیوندهای این كشور با چین به عنوان یكی از مهمترین شركای تجاری كانبرا آسیب برساند.
روز 27 می (ششم خردادماه) خبرگزاری 'ای.بی.سی' استرالیا (Australian Broadcasting Corporation) گزارشی را منتشر ساخت كه در آن یك سرور چینی به سرقت طرح های مقر جدید 'سرویس اطلاعات محرمانه استرالیا' متهم شده بود.
** استرالیا و رسوخ پذیری امنیتی در برابر حملات سایبری
.....................
در گزارش روز دوشنبه ای.بی.سی تصریح شده كه طرح های جدید ساختمان یكی از مهمترین كانون های جاسوسی استرالیا به ارزش 630 میلیون دلار به همراه اطلاعات و نقشه سیستم های مخابراتی، ارتباطاتی و رایانه ای این مقر از سوی یك سرور چینی به سرقت رفته است.
گفته می شود این سازمان استرالیایی دارای همكاری تنگاتنگی با نهادهای اطلاعاتی-امنیتی انگلیس و آمریكا برای جمع آوری و پردازش اطلاعات الكترونیكی جهان بوده است.
اعلان این خبر، حیثیت امنیت سایبری دستگاه ها و نهادهای اطلاعاتی استرالیا را خدشه دار كرده و نگرانی های عمیقی را در نزد مقامات امنیتی و رهبران سیاسی كانبرا برانگیخته است.
بر اساس گزارش ای.بی.سی علاوه بر طرح های مذكور، اطلاعات مهمی نیز متعلق به وزارت امور خارجه و بازرگانی استرالیا در دفترهای مشترك این وزارت خانه ها با سرویس اطلاعات محرمانه وجود داشته كه مهاجمان سایبری به آن دستبرد زده اند.
به موازات نهادهای امنیتی و سیاسی، بنگاه های بزرگ تولیدی استرالیا نظیر 'بلواسكوپ استیل' و 'كودان.ال.تی.دی' كه به ترتیب بزرگترین شركت های تولید كننده فولاد و تجهیزات مخابراتی این كشور هستند، مورد هجوم سایبری قرار گرفته اند.
بانك مركزی استرالیا نیز در ماه های اخیر از مهمترین هدف های حملات سایبری سرورهای خارجی بوده كه بر خلاف دیگر اهداف از صدمات جدی رسوخ امنیتی-اطلاعاتی در امان مانده است.
به باور تحلیلگران غربی حملات صورت گرفته به قلمرو مجازی-امنیتی استرالیا بخشی از طرح بزرگ چین برای هماوردی سایبری با آمریكا و متحدان این كشور به شمار می رود. هماوردی كه در ماه های گذشته نمود بیشتری یافته و در گزارش اخیر پنتاگون -وزارت دفاع آمریكا- در زمینه امنیت سایبری این كشور به صورت مستقیم و صریح بدان اشاره شده است.
** صراحت آمریكایی ها در تقابل سایبری با چین
......................
همانگونه كه گفته شد؛ قلمرو فضای مجازی و شبكه ای آمریكا و چین در ماه های اخیر اصلی ترین میدان رقابت یا به عبارتی تقابل دو كشور بوده است و بر این اساس مقامات امنیتی آمریكا در قالب گزارش اخیر پنتاگون نگرانی ها و دغدغه های خود را در این باره ابراز داشته اند.
در این گزارش كه در اواسط اردیبهشت ماه منتشر شد، برای نخستین بار مقامات سیاسی و نظامی پكن متهم به تدارك حملات گسترده رایانه ای به شبكه های مجازی آمریكا شدند. در این خصوص دولت و ارتش چین متهم شدند كه از طریق حملات سایبری در جهت سرقت اطلاعات آژانس های امنیتی فدرال اقدام كرده اند.
كارشناسان پنتاگون تاكید داشته اند كه افزون بر 90 درصد جاسوسی های سایبری از آمریكا، از مبدا چین صورت می گیرد و چینی ها با اتكا به توانایی های متخصصان نظامی و غیر نظامی در حوزه فناوری های جدید، بر چالش های امنیتی-سایبری آمریكا به طور چشمگیری افزوده اند.
در مقابل، چینی ها ادعاهای طرح شده در گزارش یكصد صفحه ای پنتاگون را بی اساس خوانده و اعلام كرده اند كه چین خود از جمله بزرگترین قربانیان حملات اینترنتی بوده است.
در گزارش ماه گذشته پنتاگون به راهكار مشخصی برای هماوردی سایبری با چین اشاره نشده است، اما مقامات امنیتی آمریكا از تشكیل یگان های جدید سایبری برای پاسخگویی به حملات اینترنتی خبر داده اند.
در این پیوند، برخی كارشناسان حتی از بازگشت به فناوری های قدیمی مخابرات و تبادل اطلاعات بین واحدهای نظامی و امنیتی آمریكا بویژه در حوزه آسیا-اقیانوس آرام سخن به میان آورده اند تا سطح رسوخ پذیری اطلاعاتی در برابر چینی ها را به حداقل میزان ممكن برسانند.
صاحبنظران مسائل امنیتی در سال های اخیرعلاوه بر حوزه های زمینی، هوایی و دریایی، عرصه های فضایی و سایبری را نیز در كنار تقسیم بندی های حوزه های عمل و فعالیت نظامی تعریف كرده اند. در این رابطه تقابل سایبری چین و آمریكا بیش از همه با رقابت های فضایی و ماهواره ای دو كشور در هم تنیدگی داشته است، اما انتظار می رود بتدریج این تقابل به حوزه های دیگر هم تسری یابد.
مساله ای كه نگرانی های فراوانی را در نزد مقامات كاخ سفید و نخبگان نظامی-امنیتی آمریكا بر انگیخته و آنان را در این زمینه به چاره جویی برای سد كردن رخنه های امنیتی-ارتباطاتی واداشته است.
** جمع بندی
.......
بسیاری از كارشناسان، حملات اخیر سایبری به استرالیا را پیامد همراهی های این كشور با واشنگتن در پیاده سازی طرح های مرتبط با دكترین جاری امنیتی آمریكا یعنی 'گرایش به آسیا' (Asia Pivot) قلمداد می كنند.
دكترینی كه در سال 1390 برای محصور سازی منطقه ای چین به عنوان بزرگترین رقیب امنیتی آمریكا در حوزه آسیا-اقیانوس آرام اعلام شد و بسیج امكانات دیپلماتیك و نظامی آمریكا برای پیاده سازی دكترین مزبور را به دنبال داشت.
از جمله مهمترین اقدامات آمریكا در این زمینه، جلب همراهی متحدان منطقه ای از جمله استرالیا برای ایجاد كمربند امنیتی گرداگرد چین بود. در ادامه، همكاری كانبرا با واشنگتن با مصداق هایی چون اعطای پایگاه از سوی دولت استرالیا به واحدهای نظامی آمریكا، موجب ایجاد نوعی تقابل راهبردی بین كانبرا و پكن شد.
با وجود گسترش فزاینده روابط تجاری چین و استرالیا و گرایش دولتمردان كانبرا به سمت قدرت اقتصادی چین، اختلافات سیاسی-امنیتی دو كشور نتایجی چون حملات سایبری را به دنبال داشته است، هر چند چینی ها تاكنون در این زمینه سكوت كرده و استرالیایی ها بر خلل ناپذیر بودن تعاملات گسترده اقتصادی دو كشور اصرار می ورزند.
تحقیق**9279**1358
در چارچوب تقابل سايبري چين و كشورهاي غربي
استراليا؛ مقصد جديد حملات سايبري
۸ خرداد ۱۳۹۲، ۸:۴۸
کد خبر:
80676429
گروه تحقيق و تفسير خبر- حمله سايبري به نهادهاي اطلاعاتي-امنيتي استراليا، از سوي برخي تحليلگران به عنوان بخشي از هماوردي سايبري ارتش چين با جبهه آمريكا و متحدان اين كشور به شمار مي رود.